פשטידת תפוחי אדמה ופטריות ניקי ב
כשמדברים על מנות מנחמות, פשטידת תפוחי אדמה ופטריות היא בדיוק מה שבא לראש. זו הסיבה שלאורך השנים, משך המתכון הזה הרבה אנשים, ושעכשיו הגיע הזמן גם לספר לכם את הסיפור שמאחוריו. יש משהו קסום במפגש של תפוחי אדמה עם פטריות יער, וכשזה מגיע למנה אחת משגעת, זה פשוט מדהים. מובן שכל מי שטועם אותה, מתקשה להפסיק – ממש ממכר!
זמן הכנת המתכון ופירוט לוגיסטי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 6-8 מנות
הפשטידה הזו מתאימה לכל ארוחת שבת, ערבי חורף רומנטיים, או סתם כשיש צורך באוכל בריא וללקק את האצבעות. היא משגעת, ומסוגלת לספק את התיאבון של כל סועד משוקלל!
הרכיבים הדרושים
כעת, אתם בטח מתלהבים להתחיל עם המרכיבים עבור הפשטידה הזו. תאמינו לי, כל רכיב כאן באמת תורם למנה, ויש משהו מיוחד כל כך בשילוב הזה בין תפוחי האדמה לפטריות:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 300 גרם פטריות (שמפיניון או פטריות יער)
- 1 בצל גדול
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 2 שיני שום, קצוצות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
- אופציונלי: עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, תימין או אורגנו
שלבי ההכנה
הכנת פשטידת תפוחי אדמה ופטריות היא תהליך שהוא מאוד פשוט ומאפשר יצירתיות. הנה השלבים המדויקים להכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים לנקודה שהם רכים אך לא רכים מדי.
- ביום השישי, קוצצים את הבצל ושמים אותו במחבת עם מעט שמן. מטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את הפטריות לקראת סיום הטיגון. מטגנים במשך כ-10 דקות.
- סוחטים את תפוחי האדמה בעזרת מסננת ומועכים אותם למרקם כמעט חלק.
- מעבירים את תפוחי האדמה למ bowl ומוסיפים את הבצל והפטריות שטיגנו.
- שוברים לתוך התערובת את הביצים ומוסיפים את הקמח.
- מתבלים במלח, פלפל ועשבי תיבול על פי בחירתכם.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת.
- אופים בחום של 180 מעלות למשך 30-35 דקות, עד שהפשטידה משיגה צבע זהוב מופלא.
- ממתינים כחמש דקות לאחר האפיה לפני שחותכים ומדי הפשטידה.
יש לכם מתכון לדוגמא, אבל תמיד אפשר לקשט, לשדרג ולהתאים אישית לפי טעמכם. כשתשליבו את העשבים או תשתמשו בתפוחים מתוקים כדי לקנות טוויסט בפשטידה, אתם לא רק משדרגים, אלא גם מעשירים את הכיף של כל אחד ואחת!
תוספות ושדרוגים
קיבלתם את המתכון הבסיסי, עכשיו בואו נדבר על השדרוגים האפשריים שיכולים לקחת את הפשטידה הזו למקומות חדשים:
- להוסיף גבינת פטה או מוצרלה למילוי, כדי לקבל פשטידה עם ניחוח וטעמה. השומניות הזו תספק חווית טעמים חדשה.
- לשלב קוביות של בצל סגול לאפקט צבעוני יותר.
- לנסות גם עם קמח אורז במקום קמח חיטה לגרסה gluten-free!
- אם רוצים להפוך את המנה לבריאה יותר, ניתן להוסיף קישואים קצוצים לבלילה.
- כמובן שהשום – תמיד מוסיף טעם נהדר, קחו בזהירות כשאתם מגזימים.
- המנה שלכם תיראה מושלמת אם תגישו אותה עם רוטב יוגורט או טחינה.
שאלות ותשובות
כיצד קובעים האם הפשטידה ספוגה מדי?
הקפידו να לא להוסיף יותר מדי נוזלים במהלך ההכנה, ואם היא ורכה מדי, הסיבוב בפני עצמו לא יעזור. אפשר לשים לב לתהליך האפיה, ואם יש צורך, להוסיף מעט קמח לתערובת.
האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
בהחלט! הפשטידה נשמרת במקפיא עד לחודש. פשוט יש לשים בתבנית אטומה ולזהות עליהם בתאריך ההקפאה.
אילו פטריות מתאימות ביותר למתכון הזה?
פטריות שמפיניון או פטריות יער הן הבחירות הקלאסיות. אם אתם מעוניינים בניחוח קסום, תוכלו לנסות פטריות פורצ'יני או תערובות פטריות שוק מהשוק.
מה אם אני לא אוהב פטריות?
אין בעיה! אתם יכולים לשדרגו בזוקים פתוחים, קישואים, או גם אדם קצוץ! רק שימו לב שהמרקם יקבל שינויים.
איך ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
תוכלו להמיר את הביצים ב2 כפות של חצי כוס פירה מערבב פירה של תפוחי אדמה עם מים. במקום קמח חיטה, נסו קמח תפו"א.
כמה זמן אני יכול לשמור את הפשטידה במקרר?
אם הפשטידה נשמרת במקרר אטום, היא תופס עד חמישה ימי טריות, ומתחזקת את הטעמים ובדרך כלל אף משתפרת במשך הזמן.
האם הפשטידה מתאימה כארוחת בוקר?
בהחלט! פשטידה זו יכולה לשמש גם מירב תעסוקה לארוחת בוקר, עם סלט ירוק או שתייה חמה בצד.
כיצד אוכל לחמם את הפשטידה?
ניתן לחמם את הפשטידה בתנור בחום של 160 מעלות, או במיקרוגל. אם אתם מעדיפים שהיא תהיה פריכה, החימום בתנור הוא בהחלט הפתרון.
אילו מתכונים נוספים יש להשתמש בתפוחי אדמה?
אפשר להכין תפוחי אדמה תנקי, להוסיף לשקשוקה, להכין רטבים לתפוחים עם חלב קוקוס… האפשרויות רבות!
האם תוכלו לשתף את המתכון?
כמובן! קחו בבקשה לנצל את המתכון הזה ולשתף אותו עם חברים. אל תשכחו לעדכן אותי איך עברה לכם הפשטידה שלכם!
אז אחרי כל ההמולה הזו, אתם חייבים לנסות את המתכון! זה פשוט מושלם. שתפו אותו ברשתות החברתיות והפיצו את האהבה בפשטידה הזו. למי יודע, אולי גם אתם תשכנעו אחרים להתמכר ליצירה הזו. בתיאבון!