פשטידת תפוח אדמה גזר ובטטה – מתכון מנצח בקלות!

פשטידת תפוח אדמה גזר ובטטה

אם ישנם רכיבים שיכולים לחבר בין אנשים, זה בטוח תפוח אדמה, גזר ובטטה. השילוב המופלא הזה של אפייה ושמחה יוצר פשטידה מדהימה, שממלאת את הבית בא aroma שמרגשת את החושים. מדובר בפשטידה ללא גלוטן, שיכולה להיות תוספת מושלמת לכל ארוחה. הישר מהתנור, היא נמסה בפה ומעניקה לכם חווית טעמים שמספקת גם הגוף וגם את הנשמה. אז בואו ניקח את כל מה שיש לפשטידת תפוח אדמה גזר ובטטה להציע ונכין את המנה המושלמת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנה עבור 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נצלול לעולם של מרכיבים. על מנת שהפשטידה הזו תהפוך למוקד המשגע בארוחה שלכם, אתם זקוקים לרכיבים הבאים:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ומגולענים
  • 2 בטטות בגודל בינוני קלופות
  • 2 גזרים בינוניים קלופים
  • 1 כוס קמח טפיוקה (לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס פרורי לחם (או לחם ללא גלוטן לטבעונים)
  • 4 ביצים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל שחור, כמון לפי הטעם
  • שמן זית או שמן קנולה בשביל הטיגון

אחת מהדברים המדהימים בפשטידה הזו היא שהיא יכולה להשתנות בהתאם לטעמים האישיים שלכם. ניתן להוסיף לתערובת גם שהוספת טעמים נוספים כמו שום קצוץ, תבלינים מיוחדים, או אפילו ירקות נוספים שתרצו. זה הזמן שלכם לגלות יצירתיות!

שלבי ההכנה

ובכן, הגיע הזמן לקבל את הידיים שלנו מלוכלכות! כך מכינים את הפשטידה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה, הבטטות והגזרים עד לריכוך (כ-15-20 דקות).
  2. מועכים את כל הירקות בעזרת מזלג או מכונת פירה לתערובת חלקה.
  3. מזהיבים את הבצל בשמן זית במחבת עד שהוא שקוף.
  4. מסננים את התערובת ומוסיפים את הבצל המבושל.
  5. מוסיפים את הביצים, קמח הטפיוקה, פרורי הלחם, פטרוזיליה ותבלינים. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  6. מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  7. מניחים כף מהתערובת במחבת ויוצרים פשטידות שטוחות.
  8. מטגנים כ-5-7 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות ומדוברות.
  9. מניחים את הפשטידות המוכנות על מגבת נייר כדי לספוג את השמן.
  10. מגישים חם עם רוטב יוגורט או סלט מרענן.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף בסיר עם תפוחי אדמה שכולם אוהבים!

לאחר שסיימנו את כל השלבים המופלאים הללו, אתם יכולים לשבת וליהנות מהטעמה המושלמת של פשטידת תפוח אדמה גזר ובטטה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת, כאשר הפשטידה מוכנה, איך אפשר לשדרג אותה עוד יותר? הנה כמה רעיונות מעניינים:

  • עבור טעם חלבי, הוספת גבינת פטה לתערובת תיצור ממד נוסף של טעמים.
  • להוספת חום – קמצוץ של רוטב חריף או צ'ילי לקערת הטיגון.
  • שילוב של ירקות קלויים נוספים כמו קישוא או דלעת כדי להעשיר את המנה.
  • להכין רוטב יוגורט נוסף עם נענע קצוצה או טחינה כדי להוסיף גיוון.

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות אם אין לי קמח טפיוקה?

במקום קמח טפיוקה, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח חיטה. יש לשים לב לרגישויות לגלוטן.

האם אפשר להכין פשטידה בתנור?

כמובן! אם תרצו לגרסה יותר בריאה, אפשר לאפות את הפשטידות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במשך 30 דקות בחום של 180 מעלות עד שהן משחימות.

מה ניתן להגיש לצד הפשטידה?

כדאי להגיש סלט ירוק מרענן, רוטב יוגורט מתובל או אפילו רוטב צ’ילי מתוק לשדרוג נוסף.

אפשר להכין את הפשטידה עם ירקות אחרים?

בהחלט! ניתן להוסיף קישוא, סלק, ברוקולי, או כל ירק אחר שאוהבים.

האם הפשטידה מתאימה לילדים?

ודאי, הילדים מאוד אוהבים את הטעמים העדינים של הפשטידה הזו. ניתן לשים פחות תיבול ומתבל ספציפית לפי טעמם.

כיצד ניתן לשמור את הפשטידה?

אתם יכולים לשמור את הפשטידות בקופסה אטומה במקרר למשך 3-4 ימים. אפשר גם להקפיא אותן ולמנוע בזבוז.

מה כדאי לעשות אם התערובת נוזלית מדי?

אם התערובת נוזלית, ניתן להוסיף עוד קמח טפיוקה או פרורי לחם עד שהקונסיסטנציה תתייצב.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי שיעוררו בכם חושים

האם ניתן להחליף את הביצים בצורות אחרות?

כן! אפשר להשתמש בטחינה, רסק תפוחים או אפילו בגרגרי חומוס מעוכלים כדי לקשור את התערובת.

כמה זמן ניתן לאחסן את הפשטידות במקפיא?

הפשטידות נשמרות היטב במקפיא למשך חודשיים. שימו לב לארוז אותן טוב במיכלים אטומים!

מהו הטיפ הכי טוב כדי שהפשטידה תשמור על אווריריות?

טיפ חשוב הוא לא לערבב את התערובת יותר מדי לאחר הוספת הביצים. השתדלו לערבב בעדינות.

אל תכחישו את ההנאה הזו, והשתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה. פשטידת תפוח אדמה גזר ובטטה הזו תספק לכם רגעים מדהימים של אוכל טעים, ועל הדרך תחשפו אותם לשפע של טעמים. בתיאבון!

Scroll to Top