צלי בקר עם ירקות שורש – טעם של פינוק ביתי
בואו נדבר על מנה שהפתיעה אותי בכל פעם מחדש – צלי בקר עם ירקות שורש. זהו מתכון שמקפיץ את הרמה של כל ארוחה, ומשדר תחושת חמימות וביתיות. מדובר במנה שמתחילים להכין בשעת אחה"צ, והיא מתבשלת לאט לאט, כשהריחות מתחילים להתפשט בכל הבית. זה כמו לקבל חיבוק חם אחרי יום ארוך! ומה שמיוחד, זה שגם סבתא לא הייתה מביישת את הגרסה שלנו. המנה הזאת היא אגדית, מענגת, ולעיתים קרובות היא נעלמת מהצלחת לאכול גם את השאריות. אתם מוכנים? אז יאללה להתחיל!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 2-3 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
המנה המדהימה הזו דורשת חומרים בסיסיים אך הרמוניים שיתחברו יחד למשהו מעלף:
- 1.5 ק"ג בשר בקר (חלק צוואר או כתף)
- 4-5 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 צנוניות גדולות, קלופות וחתוכות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 3-4 כפות שמן זית
- 2-3 כפות רוטב סויה (אופציונלי)
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, רוזמרין
- 2.5-3 כוסות מים או ציר בקר
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אתם בהחלט יכולים להשתמש בטופו או בשר סויה כך שיתאימו לתהליך הבישול. בנוסף, אפשר להחליף את תפוחי האדמה בקישוא או בטטות כדי להוסיף מגוון טעמים. על כל פנים, תוכלו לגוון עם ירקות כמו פטרוזיליה, סלרי ועוד!
שלבי ההכנה
הגיע הזמן לבשל! כל שלב פשוט, אבל התוצאה מדהימה. אנחנו מוכנים?
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום גבוה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים עד שהוא becomes שקוף.
- מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מכניסים את חתיכות הבשר לסיר ומשחימים היטב מכל הצדדים.
- מוסיפים את השום הקצוץ והרוטב סויה ומערבבים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הירקות: גזרים, תפוחי אדמה וצנוניות.
- מוסיפים מים או ציר בקר עד שהנוזלים מכסים את כל החומרים.
- מתבלים עם פפריקה ורוזמרין, מביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 2-3 שעות או עד שהבשר רך.
- מערבבים מדי פעם, ואם צריך מוסיפים מים במהלך הבישול.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את המנה שלכם למושלמת באמת, ניתן להוסיף מעט כוסברה קצוצה ממש בסוף, או לקשט בשום קלוי. גם צרור קטן של תבלינים כמו פפריקה מעושנת יכול להוסיף לכם את הטאץ' שיגרום לכל אחד להרגיש שהוא שף במסעדה יוקרתית! ניתן גם להכין בתנור על טמפרטורה נמוכה – זה ייתן לבשר את האפקט של צלייה שתוציא אותו נימוח וכמובן – ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
כיצד אפשר להוציא את הבשר רך יותר?
הבישול האיטי הוא המפתח לנפלאות באוכל הזה. אם תבשלו את הבשר לפחות שלוש שעות, הוא יתמוסס בפה.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! תוכלו לבשל את המנה יום לפני ולהשאיר במקרר. הטעמים רק יתעצמו עם הזמן.
האם אפשר לשדרג את הירקות?
בוודאי! אתם יכולים לשים קולרבי, בטטה או אפילו בצל סגול.
איך אוכל לדעת מתי המנה מוכנה?
ברגע שהבשר פריך אך רך בקלות עם מזלג, אתם יודעים שהמנה שלכם מוכנה.
מה עושים אם אין לי ציר בקר?
תשתמשו במים עם מעט אבקת מרק בצל גם יעשה עבודה טובה.
אפשר להגיש עם תוספות?
כן! קורסי דגנים כמו אוורירי קוינו או אורז טעים יכולים להתאים.
האם ניתן להפוך את המנה לחריפה?
כמובן! קצת צ'ילי או פפריקה חריפה יעשו את העבודה.
מה אני עושה אם ירקות בסיסיים לא מתאימים לי?
השתמשו בירקות עונתיים ותפיסת הטעם שלכם. גזר וקליפת תפוח אדמה יכולים להספיק בהחלט!
האם ניתן להכין את המנה בדיכוי?
בהתחלה תבשלו את הבשר כרגיל ועם סיום ההקפצה, העבירו אותו לסיר ה- דיכוי להכנת סופית.
מה אפשר לעשות עם שאריות המנה?
שאריות אתם יכולים להפוך לתבשיל פסטה פינוק או סלט! כל רעיון יתקבל בברכה!
אם נהניתם מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ומשפחה! אז החלטתם להכין צלי בקר מאתגר ומענג? אנחנו בטוחים שיש לכם טעמים על הלשון בזמן הקרוב. הכנתם? בטוח שתצליחו!