צלעות בלי עצם – מתכון אגדי
יש משהו פשוט מדהים ביציאה מהמטבח עם צלחת מלאה בצלעות עסיסיות, מעלפות וטעימות בטירוף. הבשר הנימוח, התיבולים הקסומים, וכל זה מגיע יחד עם ריח שיכול לגרום לכל אחד לחייך. המנה המושלמת הזו היא לא סתם תבשיל, אלא חוויה קולינרית ממכרת. המנה הזו זוכה להצלחה בכל שולחן, וכשהמכינים אותה הם מתוודים בלא מעט צניעות, אבל בלב הם יודעים – זו אחת המנות הכי טובות שיש!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- לכמה מנות: 4-6 מנות
לאחר שטיפלנו בנתונים החשובים, בואו ניכנס אל הלב הפועם של המתכון: המרכיבים! הנה מה שאנחנו זקוקים לו כדי ליצור את המנה המושלמת.
הרכיבים הדרושים
- 1 ק"ג צלעות בלי עצם (כמובן שהמושלם זה בשר טרי!)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיניים שום, קצוצות דק
- 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים
- 1 קינמון מקל (כן, כן, זה מה שנותן את הטוויסט המיוחד)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כוס ציר בשר/מים (אפשר גם ציר ירקות למי שמעדיף)
- 2 כפות דבש או סוכר חום (עבור המתוק-מלוח)
- 1/2 כוס יין אדום (למי שאוהב גליקלינג גווד)!
- אורגנו/תימין/רוזמרין לפי טעם (פשוט תזרמו עם מה שאוהבים)
אם מישהו מביניכם מרים גבה לגבי הצלעות, אז כדאי לדעת שהחומר הזה מעולה לאהבת בשרים – הוא מלא בטעמים ובריא אם תכינו אותו נכון. בנוסף, סוגי הבשר יכולים להשתנות, ואם תרצו להשאיר את העסק טבעוני, ניתן להחליף את הבשר בטופו או חצילים, פשוט מדהים!
שלבי ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיהיה רך ושקוף.
- מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הגזר והסלרי ומערבבים למשך 5 דקות.
- שמים את הצלעות בסיר, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון ומטגנים מכל צד עד שהן משחימות.
- מוסיפים את המקל קינמון, הדבש ואפשר להוסיף גם את היין האדום (אך זה לא חובה).
- מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך כשעה וחצי עד שעתיים, בהתאם לסוג הבשר.
- בשלב זה, התבלינים יתערבבו ויפיצו ריח מדהים ומעורר תיאבון.
- מדי פעם, אפשר לטעום ולתקן תיבול.
- כשהצלעות רכות, מסננים את הנוזלים ומסירים את הדום.
- מגישים עם תוספות אוהבות!
כעת, אתם נמצאים ממש לפני הכנת המנה המושלמת. נשמע כמו עונג לא? קחו רגע לחשוב על תוספות או שדרוגים אפשריים. ולפני שניגע בזה, כדאי לדעת שכל תוספת שהוספתם, תהפוך את המנה ליותר ועוד יותר מעלפת!
תוספות או שדרוגים
אולי תרצו ללקק את האצבעות עם תוספות שונות? אפשר להוסיף רוטב שום ועשבי תיבול על מנת להוסיף שכבת טעם נוספת. או אם אתם חובבי פירה, פירה קצרח, אפילו סלט ירק מרענן יתאים לזה מצוין! ניתן גם לשדרג את המנה עם ציפוי של גבינת פרמזן מעל. ואפילו תוספות כמו תפוחי אדמה בתנור צריכות בהחלט להיחשב כאן!
שאלות ותשובות
עד כמה זמן אפשר לשמור את הצלעות במקרר?
מאוד מומלץ לאחסן את הצלעות במקרר עד 4 ימים תוך שמירה על המנה במיכל סגור.
האם ניתן להקפיא צלעות מבושלות?
בוודאי! ניתן להקפיא צלעות שבושלו, בזמן שמומלץ לקפיאן בכלים מתאימים ולטפח את האוויר.
מה לעשות אם הבשר היה יבש מדי?
האם מישהו אמר לסמוך על הרוטב? אפשר תמיד להוסיף רוטב חריף או טחינה להעניק עסיסיות ומיוחד.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! מניסיוני, אם משרים את הצלעות יום לפני ההכנה וטבל את הבשר ברוטב, זה הופך את האוכל ליותר טעים.
מה הכי טוב להגיש לצד המנה הזו?
כל סלט ירק מרענן יכול לעשות את ההבדל, אבל סלט תפוד עם עשבי תיבול יעביר את הניסיון הזה על גבי השולחן בצורה מושלמת.
האם צריך לשים ציר בשר בכל המקרים?
מסקרן, אבל ציר ירקות יכול להוות אלטרנטיבה נהדרת במקרים מסוימים ולא יפגע בטעם.
מה פשר השילוב של דבש?
השילוב בין התיבול למתיקות נותן איזון שמדובר בבשר, כדי שהטעמים יימצאו ביחד בצורה מושלמת!
שולי השולחן, איך זה משפיע על הטעמים?
יש לדאוג שמקום הבישול יהיה נקי ומאורר, לטעמים יהיו אפקט על סיום הבישול והמראה.
האם ניתן להכין את המתכון עם רוטב סויה כדי להרכיב יותר טעמים?
בהקשר הזה, בהחלט! רוטב סויה יכול להעשיר משמעותית את הטעמים וגם לדאוג לבשר להיות רך יותר.
אז למה שהמתכון הזה לא יופץ ברשת? שתפו את המתכון המדהים הזה עם כל החברים שלכם, ובואו נהפוך את המטבח לחגיגה אמיתית!