קובה צהוב: המתכון שכולם מדברים עליו!
כשמישהו שואל אותי מהו המנה האהובה עלי, האמת היא שכובה צהוב תמיד קופץ לי לראש. זוהי מנה שהיא לא רק מזינה ומלאה בטעמים, אלא גם מציפה אותי בזכרונות ילדות. בקיץ, כאשר הכנתי את המנה, היתה התאהבות מחודשת בכלב האדום-צהוב של סבתא, ואיך לא? המון שמחה וגאווה! קובה צהוב הוא שילוב מושלם של בצק רך וקטניות, שטובלים ברוטב משגע, והכי טוב, הוא מתקדם לצד מנות נוספות. אז אם אתם מוכנים, בואו נכין את הקובה שייתן לכם טעם של גן עדן!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 60 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: כ-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת הגיע הזמן להסתכל על מה שנצטרך כדי להכין את הקובה המדהים הזה. אני ממליץ להשתמש בחומרי גלם איכותיים, כי יש להם השפעה רבה על הטעם הסופי ומרכיבים נבחרים מראש לא רק עושים הבדל, אלא גם מספיקים לי שעות נוספות של שמחויות באוויר!
- 200 גרם בשר בקר טחון
- 100 גרם בשר כבש טחון
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 2 כוסות סולת חיטה
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- לרוטב: 1 ליטר מרק ירקות
- שיניים של 2 גזר קצוץ
- 1 קישוא קצוץ
- 1 כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
לאחר שבחרנו את המרכיבים, עשוי לעניין אתכם לדעת שניתן להכין גרסה טבעונית לקובה אם נשתמש בטופו במקום בשר. גם שיטה זו מספקת טעם משגע! או שאם אתם מעדיפים את הקובה ללא גלוטן, פשוט השתמשו בקמח תפו”א במקום בסולת!
שלבי ההכנה
הנה מגיע החלק הכי כיפי! התקנתם את המוזיקה? אני בטוח שגם אתם מרגישים את הריחות מתחילים לרחף. בואו נתחיל!
- בכלי גדול מערבבים את הסולת עם 1 כפית מלח, מוסיפים מים ומשרים למשך 30 דקות.
- בסיר, מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד שזהב.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים בזריזות עד שהבשר משחים.
- מוסיפים את גרגרי החומוס, פטרוזיליה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל, ממשיכים לערבב היטב.
- בינתיים, מכינים את הרוטב: בסיר נוסף, מביאים את מרק הירקות לרתיחה.
- מוסיפים את הגזר והקישוא למרק, נותנים לרוטב להתבשל במשך 15 דקות.
- כשסולת סיימה להתפחה, לוקחים מחיתות המילוי והכנו כדורים קטנים.
- מעצבים אנצ'ו (כדורי סולת) ומניחים במים רותחים למשך כמה דקות.
- לאחר שהקובה צפים, מעבירים אל הרוטב ומבשלים עוד 20 דקות.
וזהו! המאכל המדהים שלנו מוכן. מה שנשאר זה להגיש לצלחות וחלוקה משפחתית!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, המבחר רחב כים! אפשר להוסיף לערבוב כוסמת או אורז ואפילו ירקות נוספים. ולמי שאוהב חריף, שגם יוסיף במעט פלפל חריף לקציצה הפנימית – בלי לתת יותר מדי "התמכרות", אה? אל תשכחו את רוטב הים המדליק שאתם מכניסים לכל מנה!
שאלות ותשובות
כמה זמן ניתן לשמור קובה צהוב במקרר?
שומר טוב במקרר לכמה ימים. אם תכינו כמות גדולה, מומלץ להקפיא במשקה שימנע מהקובה להתייבש.
האם אפשר להוסיף חצילים למילוי?
באופן חד משמעי! חצילים מתאימים באופן מושלם למילוי והופכים את הקובה לאגדי באמת!
איך אפשר להפוך את הקובה גם לכמובן צמחוני?
ניתן להחליף את הבשר בטופו, או לשים בתוכו תערובת של ירקות מאודים.
מהו הרוטב הוסף לרוטב?
אפשר להוסיף שמיר, כמון, ואפילו חמוציות למתיקות נוספת. זה משדרג את כל החוויה!
האם הקובה מתקשה לאחר חימום?
הקובה שומר על רכותו במהלך החימום, אך עדיף לכם להקפיא אותו במקרים שיהיה לכם חם מדי.
האם יש גרסה גלוטנית לקובה?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח תפו”א במקום בסולת ואם רוצים לחוג בבית ביסקוויטים מרקמים שונים וייחודיים.
האם ניתן לבצע הכנה מראש?
אם מגיעים אורחים באופן מפתיע, זהו מתכון מושלם לעשות מראש. הקובה מחזיק 3-4 ימים במקרר.
האם אפשר לשדרג לרוטב נוסף?
כמובן! רוטב טחינה, לאבנה ויוגורט חמצמץ הם רעיונות מצויינים!
כיצד הקובה מתחמם לאחר חימום במיקרוגל?
אפשר לשלב חימום עדין במיקרוגל. טיפ: הוסיפו מעט מים чтобы זה לא יתייבש.
איך קבעו את המתכון הזה?
כשהרגשתי געגועים לסבתא שלי, כדאי למקות ולהזכיר רגעים, פשוט חזרתי למתכון שידעתי שיפיק תוצאות כה מושלמות!
אני מקווה שהמתכון הזה יכניס לכם טעמים מיוחדים לשולחן, ואל תשכחו להוסיף אישית את הפטנטים שלכם! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ותנו לאנשים לדעת כמה פשוט וטעים להכין קובה צהוב מדהימה! Bon appétit!