קונכיות בצק עלים במילוי מתוק שעושות קסמים במטבח

קונכיות בצק עלים במילוי מתוק

באמצע יום שגרתי, בשעה שבה וכשהריח של בצק עלים מתפשט בכל הבית, יש משהו קסום שעוטף אותנו. מלכים ומלכות, ילדים ומבוגרים – כולם אוהבים קינוחים שמפתיעים אותנו בכל נגיסה. קונכיות בצק עלים במילוי מתוק הן בדיוק מה שאנחנו צריכים כדי להרגיש את השמחה הזו. הן פריכות, מתקתקות, ויוצרות חוויה קולינרית משגעת. תכניסו שוקולד, אגוזים, קקאו, ואפילו פירות יער – מה שנשאר לכם בראש, כאן זה המקום לנסות את כל השילובים!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 12 קונכיות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • הכנה מהירה וקלה
  • מספיק ל-12 קונכיות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקונכיות המדהימות הללו, נשלב בין כמה מרכיבים פשוטים, אך התוצאה תהיה אגדה. אז הנה מה שנדרוש:

  • 1 חבילת בצק עלים (בצק קנוי)
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד חלב אם אתם מעדיפים)
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים
  • 100 גרם שקד מצופה שוקולד (למראה המושלם)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה (לטבילה)
  • 1/2 כפית קינמון (לאוהבי הטעמים המיוחדים)
  • קצת אבקת סוכר לפיזור לסיום

מילויים נוספים? אין בעיה! אפשר להחליף את השוקולד בממרח נוטלה, או לשלב פירות טריים כמו תותים או בננות ליצירת טעמים פריזאיים.

שלבי ההכנה

לאחר שליקטנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לפעול! הכנת קונכיות בצק עלים דורשת קצת סבלנות, אך היא קלה ומהירה. תנו לדמיון שלכם לרוץ.

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
  2. מוציאים את בצק העלים מהמקרר ומניחים לו להפשיר מספר דקות, עד שיתקבל מרקם נעים לעבודה.
  3. משטחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח.
  4. חותכים את הבצק לרצועות באורך 10 ס"מ ורוחב 2 ס"מ.
  5. מניחים על כל רצועה כף מהתערובת של השוקולד ואגוזי הלוז.
  6. מגלגלים את הרצועות ליצירת קונכיות ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
  7. טובלים את הקצוות של כל קונכיה בביצה טרופה לצורך השחמה.
  8. מפזרים מעט סוכר מעל כל קונכיה.
  9. אופים בתנור במשך 15-20 דקות עד שהקונכיות מזהיבות ופריכות.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט.
  11. לפזר במידת הצורך אבקת סוכר לפני ההגשה.
  12. מגשים בפומבי ומחכים לתגובות סוערות!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך מכינים אינג'רה בקלות ובמהירות

שדרוגים ותוספות

כמובן שהקונכיות הללו הן רק הבסיס! מהנסיון שלי, אלו הן כמה אפשרויות לשדרוגים שיכולים להפוך את הקונכיות למשגעות אפילו יותר:

  • שדרגו את המילוי עם קצפת אורז או קרם שוקולד!
  • אפשר להוסיף גרגרי קקאו מעל כדי לקבל טעם יותר עמוק.
  • מילוי של פירות יער – חווית טעם מרעננת!
  • חצי מאגז חתוך זיתי – שדרוג שמאפשר למילוי להיות פריך יותר.
  • לגרסה טבעונית, השתמשו בבצק עלים טבעוני ושוקולד מריר ללא חלב.
  • להחליף את האגוזים בפירות יבשים קצוצים – תאנים, משמשים, או דובדבנים.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הקונכיות מוכנות? התשובה היא פשוטה – כשיש להן צבע זהוב ומגרה, כמו סנסציה שמזמינה אותנו לטעום מהן!

אני לא אוהב שוקולד, מה אפשר לשים במקום? אל דאגה. אפשר לשים ממרח נוטלה, ממרח פירות או אפילו סוכריות גומי, הכל תלוי בטעם שלכם.

האם אפשר להקפיא את הקונכיות? בהחלט! ניתן להקפיא את הקונכיות לפני האפייה, אבל אם אתם מתכננים להקפיא, כדאי להשאיר אותם ללא הביצה לכל אורך ההקפאה.

מה לעשות אם הבצק לא מתפשט כמו שצריך? קחו לכם רגע, תנו לבצק לנוח בשולחן או במקרר והשתדלו לא ללחוץ עליו יותר מדי.

האם ניתן להחליף את הבצק? מבחינת איכות, עדיף להשתמש בבצק עלים, אבל אם אין ברירה, אפשר לנקות סופגנייה מיידית! לשדרוג טעים!

מה אתם ממליצים לשתות יחד עם הקונכיות? קפה אספרסו חם או תה ירוק עשויים להתאים ולהדגיש את המתיקות שבהן.

כמה זמן אפשר לשמור את הקונכיות במקרר? רצוי לשמור במקרר עד 3 ימים, אבל כן ממליצים לסיים אותן מהר, כי קשה להפסיק לנשנש!

האם אפשר להכין קונכיות אישיות? בהחלט! אפשר להכין קונכיות קטנות יותר ולמלא אותן במילוי אישי.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  הכינו ציפוי קקאו לעוגה שיגנוב את ההצגה

איך אני משדרג את המראה של הקונכיות? ניתן לפזר אגוזי לוז קצוצים, שוקולד מריר מעל או אפילו פרחים אכילים.

האם יש המלצות לניקוי אחרי האפייה? כדי להקל על הניקוי, הכינו את הקונכיות על נייר אפייה שמונע הידבקות.

אז קדימה, כנסו למטבח ותתחילו להכין את הקונכיות המדהימות הללו! שמרו לי מקום ליד השולחן, ואני יגיע לקחת ביס מהקונכיות שהכנתם! אם אהבתם, אנא שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם כל החברים שלכם! זה הזמן להפיץ את השמחה!

Scroll to Top