קינוח פרווה ב 5 דקות שיעשה לכם WOW

קינוח פרווה ב-5 דקות: עונג מושלם לרגעים של פינוק

בואו נדבר על קיץ חם, על חברים שמצטרפים למפגש פתאומי, על הרגע המיוחד שבו כל מה שאתם צריכים זה קינוח מתוק שיפגוש את האורחים, בבחינת מאז והיא נורס פעם ראשונה? אם אתם כמונו, אתם בוודאי מגדירים את עצמכם כעצלנים קלים כשהזהירות בישול במטבח נכנסת לתמונה. אז הכינו את עצמכם, כי זו לא סתם מתכון – זהו קינוח מדהים וממכר שהכנתו אורכת רק 5 דקות, והוא יפרוס אתכם על חוף חייכם!

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי, מספר מנות

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספר מנות: 4 מנות

ממשיכים? יופי, כי הקינוח הזה הוא גם אוהב טעמים שמסתדר עם כל מה שיש במלאי! פעם קינוח פרווה, כשהוא מתהדר במצעים מושלמים של פירות טריים תוך דקות ספורות – הוא כבר מתוח. במרכז כל כך הרבה טעימות מסתתר גם אגזי ריבועים של שוקולד מריר, שוקולד לבן, גבינת מסקרפונה צמחית ושפע של צבעוניות מעוררת תיאבון. אז רגע להרים טלפון לקונדיטוריה הקרובה, כי אנחנו נטפל כאן באמנות הקינוחים מהשלב הראשון ועד האחרון!

הרכיבים הדרושים

  • 200 מ"ל חלב קוקוס (או חלב סויה)
  • 100 גרם שוקולד מריר (לחלופין שוקולד חלב ללא חלב)
  • 1 כף דחוסה של אבקת קקאו
  • 2 כפות סוכר חום (אופציה: דחוס פירות יבשים)
  • 100 גרם של קוקוס טחון (או קונוסים גוף)
  • פירות טריים (למשל: תותים, קיווי, בננה) לקישוט
  • שקדים קצוצים או אגוזי פקאן (לבריאת שפריצים חזקים)

המתכון הזה מתברר פשוט כמו זה: ניתן להחליף את המרכיבים בגרסה טבעונית או ללא גלוטן אם רצוי. שוקולד מריר עם כמה דקויות ושינויים בתחום ההתמתחות בהחלט יתאימו יחד עם חלב קוקוס. רוצים לשדרגו עוד? אף אחד לא כועס על טחינת אגוזי לוז או תמצית וניל.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין רוטב לצלי בקר בתנור כמו שף מקצועי

שלבי ההכנה

הבה נתחיל, כי הקינוח הזה לא יחכה לכם!

  1. מניחים את חלב הקוקוס בסיר קטן על חום נמוך ומחכים שהוא יתחמם, לא לרתיחה.
  2. מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס.
  3. מפזרים פנימה את אבקת הקקאו ואת הסוכר, ומערבלים מתקדמים עד שהתערובת משתלבת בצורה חלקה.
  4. מעבירים את התערובת לשקית לחם ומצננים במרפסת (או במקרר) עד שהקינוח מתייצב.
  5. קצרים את הפירות הטריים לקוביות ומניחים על הקינוח המוצק כדי לקשט.
  6. סוחטים עודק דקה של קקאו מעל – אל תשכחו את האגוזים הקצוצים למעלה!

רגע, מה? איך זה אפשרי? עד כאן, הכל פשוט מאוד. הכנתם קינוח אגדי, נימוח ועם טעמים שמשגעים כל אחד. ואל תשכחו שהזמן שחלף מאז שהתחלתם טרם התרוקן לנצח.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שכאן המקום להראות את היצירתיות שלכם! תוכלו לשדרג את הקינוח עם עוד הרבה אופציות מרגשות. התוספות לא נגמרות: שבעת שכבת המיקרו שהכנתם, אפשר לשדרג אותו עם מרציפן קלוי מעל, זרעי צ'יה שמוסיפים מרקם, אגוזי לוז קלויים, או אפילו קצפת צמחית נוספת (למי שלא מתנגד למשקה האלה!). ו… אה, דיברתם על טעמים? כמה דמיון, וכבר קומפוט ברוטב מנדרינה!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הקינוח עם שוקולד חלב? בהחלט כן! כל סוג של שוקולד ייתן את הטעם המושלם, כך שאתם חופשיים לבחור כרצונכם.

האם אפשר להכין קינוח זה מראש? כן, בהחלט. הוא נשאר טעים גם אחרי יום במקרר, אז אם אתם רוצים להכין אותו מראש – צללו על זה!

איך אני יודע אם הקינוח יצא כמו שצריך? אחרי שהקינוח התייצב, הוא חייב להיות רך בסביבה החיצונית קלה – ממש כך, תנסו לחפש את התמר.

האם הקינוח טוב לילדים? וכמובן! קינוח מתחבר עם כל הגילאים, וגם אם יש חולי אלרגיה – יש הרבה סקאלה של מרכיבים לבחירתכם!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף עם זיתים ב10 דקות – מתכון קל וטעים!

מה יש בפנים שלי שכולכם מפסיקים לשאול? זה פשוט שבשביל להחיות אז, מהסיבה הזו נחלק הרבה מהם לקינוח – אז תמצפו אותי ותפתיעו כל חבר!

מה אם אני חושש למרקם הסופי? אין לכם באמת מה לחשוש! כל טעות פעוטה תוביל לתוצאות משגעות – אל תהגו.

מתי הכי מתאים להתענג על הקינוח הזה? בכל שולחן אוכל, עם חברים, באירועים – כל מקום?! הוא מושלם לכל רגע שבו אתם רוצים ליהנות רגע של מתוק!

האם אני יכול להחליף את קוקוס עם טעמים אחרים? בהחלט, זה אפשרי! בהחלט יש טעמים רבים שיכולים להוסיף למילים שלכם בנות המתוקות.

האם ניתן לחמם את הקינוח? השוקולד לא יעשה את מה שיש בו, אבל אפשר לחמם אותו ולהוסיפו למקפיא – כדי שיהיה נוח יותר להתענג מחדש.

האם יש לכם טיפים נוספים להכנת הקינוח? ברחבי המטבח יש המון רכיבים שנמצאים לכם! משתפים את הקבור על טעמים חדשים שאתם אוהבים.

אתם בטח לא יכולים להחזיק את עצמכם מלהכין את המתכון המרגש הזה. קדימה, שתפו אותו ברשתות החברתיות, ותנו לחברים שלכם להתרשם מהקינוח המדהים הזה. שיהיה לכם תיאבון!

Scroll to Top