קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה
אם חשבתם שמשהו טעים ואפילו מושלם יכול להפתיע אתכם, אז שימו לב! מדובר בקציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה שהוא אגדי, מדהים, וממכר בצורה בלתי רגילה! כל ביס הוא חגיגה של טעמים, וכל הבית מתמלא בניחוח שמזכיר את האוכל של סבתא. כשבוחרים את המתכון הזה, יודעים שתבחרו במנה שתשאיר את כולם עם טעם של עוד! ובשבילכם, אנחנו נכין מתכון ע.ng מתוק אותו יאהבו כולם – בדיוק כמו שמגיע לכם!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
הגעתם לשלב שלא כדאי לפספס בו, ולגלות את כל הטעמים והמרכיבים שיביאו לכם את המאכל המושלם! כדי להכין קציצות בקר ברוטב צהוב, תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל קלוי (מינימום 1 צהוב, אם אתם אוהבים יותר – אז אפשר שניים)
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור – על פי הטעם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (בתוספת תוכלו להוסיף גם כוסברה)
ועכשיו נעבור לרוטב הצהוב:
- 2 כפות שמן זית
- 1-2 כפות חווית קארי (תשקלו לשים קארי הודי, זה משגע)
- 1 קופסה קטנה של חלב קוקוס (כמובן שהמארדן שממנו הוא נוצא הכי טעים שיש)
- 1/2 כוס אפונה (אפשר קפואה אם אין טרייה)
- מלח ופלפל – לפי הטעם
שלבי ההכנה
אין דבר יותר משמח מלהתפנק במנה כזו, לכן הנה השלבים להצלחה!
- מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים שמן זית.
- קולים את הבצל עד שהוא מתחיל להיות זהוב.
- מערבבים את הבשר הטחון, הבצל הקלוי, הביצה, פירורי הלחם, תיבול ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה לתערובת.
- לשים את התערובת בכפות הידיים או בעזרת כף, יוצרים קציצות בגודל של כדור טניס.
- מניחים את הקציצות במערבלת את השמן שבמחבת והופכים צד.
- לאחר כמה דקות, מוסיפים את הקציצות למחבת עם רוטב הקוקוס – בווט עם קארי, אפונה ומלח.
- מבשלים על חום בינוני בערך 20 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- מניחים את התבשיל על פלטת הגשה ומקשטים בירוק הטרי שהשארתם מהפטרוזיליה.
שאלה שעלולה לעלות היא אם אפשר להכין גרסה טבעונית? התשובה היא בהחלט כן! ניתן להחליף את הבשר בטופו או בפריטי סויה, והקציצות יצאו לא פחות טובות – מבטיחים לכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהמנה הזו כל כך מדהימה כמו שהיא, אנשים יתחילו לשאול אתכם איך ייתכן דבר כזה. אבל אל תתביישו להוסיף את התוספות שלכם! אפשר לשדרג את הקציצות עם:
- שום קצוץ ל קיץ נוסף.
- תפוחים מגורדים לתחושה מתוקה וקראנצ'ית.
- קצת צ'ילי חריף כדי להכין טעם נועז.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את הקציצות לשימוש מאוחר יותר?
בהחלט! אפשר לאחסן את הקציצות במקרר לכל הפחות 2-3 ימים. אם אתם רוצים להקפיא, כדאי לשמור אותן בשקית אטומה.
מה לעשות אם אין לי קארי?
אם אין לכם קארי, אתם יכולים לנסות עם כורכום ושום כתוש – גם זה מוסיף טעם בהחלט מעניין!
האם המנה מתאימה לילדים?
ובכן, הילדים לרוב אוהבים את זה! תוכלו לנסות להפחית את כמויות ה"קארי" כדי שהמנה תהיה עדינה.
אפשר להכין את המנה עם רוטב עגבניות?
בוודאי! רוטב עגבניות משתלב מצוין בקציצות, ויוצר אוכל מענג ומנחם ביותר.
איך ניתן לשדרג את המנה?
אם אתם רוצים לשדרג – תוסיפו פרוסות חציל קלוי מעל – זהנ הפכ את המנה למושלמת!
איזה סלט מתאים לצד המנה?
סלט ירקות קל, עם רוטב לימון, יכול להוסיף רעננות ולהרים את המנה לשמיים!
מה אפשר להגיש לצד?
אפשר להגיש עם אורז, פירה או אפילו כופתאות – זה מתכון שמספק שפע של אפשרויות!
מהי הדרך הכי טובה לאכול קציצות בקר?
ללקק את האצבעות זה בהחלט אחד! אבל אם אתם מוכנים למתכון קונקרטי – סנדוויץ' קציצה מוקפץ.
כמה דקות הבישול של הקציצות?
בישול של 20 דקות עובד מצוין, אבל כדאי לזכור שבסוף זה עניין של טעם אישי!
אם אני סובל מאלרגיות, זה בעצם מתכון טוב?
כדאי לוודא שהמרכיבים מתאימים, לדוגמה באמצעות תחליפים כמו תפוח אדמה למי שלא סובל גלוטן או ביצים.
אז מה מחכה לכם? העבודה מתחילה במטבח – הקציצות המדהימות האלו מחכות לכם, לא תרצו לפספס את ההזדמנות לחלוק את הדבר הכי טעים שיש עם חברים ומשפחה. שתפו את המתכון ברשתות החברתיות, ותנו לכולם לגלות את המיוחדות שבתוך כל ביס!