קציצות ברוטב צהוב עם סלרי שיגרמו לכם לחייך

"`html

קציצות ברוטב צהוב עם סלרי

הקיץ בדרכו אלינו, וכשחם בחוץ, עוברים לנו בראש המון רעיונות לקציצות מושלמות שישפכו את התיבול לעולם של טעמים חדשים. אם אתם מחפשים מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות, אתם במקום הנכון! קציצות ברוטב צהוב עם סלרי הן המנה המושלמת להגשה גם לאורחים וגם למשפחה בסופשבוע חם. אלו קציצות מדהימות, ממכרות ומשגעות שמבטיחות להפתיע כל חיך, לתבל כל יום ולהשאיר את כולם מסוקרנים לארוחה הבאה.

זמן ההכנה

  • סה"כ זמן: 90 דקות
  • רמת קושי: קלה עד בינונית
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להוציא לפועל את הקציצות המעלפות הללו, יש צורך בכמה מרכיבים פשוטים ובשיטה שתשאיר אתכם עם סיר רוטב עשיר שמענג את החיך.

  • 500 גרם בשר טחון (עגל, עוף או טופו לגירסה צמחונית)
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 גזר בינוני, קצוץ דק
  • 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

כדי להכין את הרוטב הצהוב, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 1 קופסה (400 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כוסות מים
  • חצי חבילה של עלי תרד

שדרוגים ותוספות

כשהקציצות שלכם יוצאות מענגות, אך אם אתם רוצים להוסיף קצת יותר צבע וטעם, יש מקום לשדרוגים! כמה אפשרויות:

  • הוספת קינמון לקציצות עבור טוויסט מעניין.
  • פירות יבשים קצוצים יוסיפו מתיקות ורכות.
  • להחליף את החלב קוקוס בחלב שקדים עבור טעם אחר.
  • אגרולס או ירקות מוקפצים כהגשה בצד.
  • אפשרות לסלט מרענן של ירקות קיץ לפרי זוגיות עם הקציצות.

שלבי ההכנה

והנה, אחרי שכל המרכיבים מובאים לפניכם, הגיע הזמן להתחיל להכין את הקציצות המדהימות!

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה עד לקבלת עיסת קציצות אחידה.
  2. מכינים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים בצד.
  3. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הקציצות עד שהן מקבלות צבע זהוב.
  4. מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים אותן על צלחת עם מגבת לייבוש.
  5. באותו סיר מוסיפים את הבצל והשום ולטגן עד ריכוך.
  6. מוסיפים את חלב הקוקוס, המים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
  7. לאחר שהרוטב רותח, מחזירים את הקציצות לסיר ומבשלים על חום נמוך במשך כ-30 דקות.
  8. במהלך הבישול, מוסיפים את תרד עד להתרככותם.
  9. מגישים חם עם אורז לבן או פירה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שמנת פירורים ללא אפיה מדהימה בקלות!

שאלות ותשובות

מה אפשר להוסיף לרוטב אם אהבתי טעמים חריפים? במקרה כזה ניתן להוסיף פפריקה חריפה או אפילו פלפל חריף קצוץ. זה ייתן לרוטב את העקצוץ המיוחד.

האם אפשר להכין קציצות לא קלוריות? בהחלט, ניתן להשתמש בירקות קצוצים בלבד במקום בשר וליצור קציצות צמחוניות בריאות.

מה אפשר להחליף בפירורי הלחם אם אני לא אוהב אותם? ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א ליצירת קציצות רכות.

האם ניתן להכין את הקציצות מבעוד מועד? כן, אפשר להכין קציצות מבעוד מועד ולהקפיאן. יש לבשל לפני ההקפאה.

אי אפשר לראות גם את החלב קוקוס? נכון, חלב קוקוס מוסיף את העושר והקרם, אך אם רוצים אפשר להחליף אותו בחלב צמחי אחר.

זה בסדר להוסיף ירקות אחרים לקציצות? כן, ניתן להוסיף קישואים, פלפלים או פטריות לקציצות.

מה אם אני לא אוהב סלרי? אפשר להחליף את הסלרי בירק אחר, כמו גזר נוסף או קישוא. גני לדים, בכל זאת.

וכמה זמן שומרות הקציצות במקרר? הקציצות יישארו שמישות כשלושה ימים במקרר, וניתן גם להקפיאן.

איך יודעים שהן מוכנות בתוך הרוטב? זה נכון, כאשר הקציצות מבושלות לחלוטין, הן יהיו חמות ומרקם נאחר כאילו נמסות בפה.

אז למה אתם מחכים? שתפו את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, ובואו כולנו ניכנס למסע טעמים משגע של קציצות ברוטב צהוב שממכרות לנו את החיך!

"`

Scroll to Top