קציצות בשר טחון על האש שלא תרצו לפספס

מתכון לקציצות בשר טחון על האש

לפעמים יש רגעים שבהם הניחוח של בשר צלוי על האש גורם לנו להתאהב מחדש באוכל ובחיים. נכון, כולנו אוהבים את האוכל המושלם של סבתא או את הארוחה המומלצת של אמא, אך קציצות בשר טחון על האש הן דבר אחר. כשברקע יש מוזיקה טובה, חברה טובה ואת הים מתקרב אלינו, התחושה היא כאילו אין מקום אחר שבו אנחנו רוצים להיות. אז מוכנים להכין קציצות בשר טחון שהם לא רק מדהימות, אלא גם ממכרות ומעלפות? כאשר מתכון הזה ייחודי, המנות פשוט נמסות בפה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן צלייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל)
  • מנות: 4

אז לפני שמתחילים, כדאי לציין את המרכיבים המגניבים שיתנו לנו את הטעמים המושלמים. בואו נצלול לתוך המתכון!

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם בשר טחון (אמריקאי, בקר או עגל – ממש אגדי)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 ביצה
  • 50 גרם פנקו (לגרסה יותר קלאסית אפשר להשתמש בלחם טחון)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית כמון (גולת הכותרת שהופכת את הקציצות למשגעות)
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • שמן זית לטיגון

שמעתם על האפשרויות החלופיות? אם רוצים משהו יותר בריא, אפשר להשתמש בבשר טחון של הודו. ואם מחפשים גרסה טבעונית? פשוט תחליפו את הבשר בטופו או קינואה שיתנו את המרקם הרך והמושלם!

שלבי ההכנה

1. מתחילים בהכנת הבצק – בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם הבצל הקצוץ, השום, הביצה, הפנקו והפטרוזיליה.
2. מוסיפים את התבלינים – מלח, כוס קימל ופפריקה, ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
3. לוחצים את התערובת לכדורים בגודל של כדור פינג פונג. עושים זאת עם ידיים משומנות קלות כדי שהקציצות לא יתפסו.
4. מחממים מחבת עם שמן זית על חום בינוני.
5. מציבים את הקציצות במחבת, מתבלים על כל קציצה במעט מלח.
6. צולים את הקציצות במשך 5-7 דקות מכל צד, עד שהן משיגות צבע זהוב ויפה.
7. אם יש לכם גריל גז, אין כמו להניח את הקציצות על רשת הגריל – זהו המגע המושלם!
8. ברגע שהן מוכנות, מגישים עם טחינה או סלט ירקות מרענן!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לחם מחמצת כוסמין – חוויה ממכרת ומבריאה!

תוכנית מצוינת, נכון? אם אתם רוצים לשדרג את המתכון, קחו בחשבון תוספות מגוונות. לדוגמה, אפשר להוסיף מעט חריף לתערובת או מספר תבלינים נוספים ככה כדי להרגיש את כל העושר של המנה. אפשר גם להכין הרוטב ברוטב עגבניות עם נגיעה של כמון!

שאלות ותשובות

איך שומרים על הקציצות לאחר הכנה?
אחרי שמכינים את הקציצות, אפשר לניחן בקופסה סגורה במקרר למשך יומיים, אבל כך שיגמרו מאוד מהר!

האם ניתן להכין אותן מראש?
בהחלט! אפשר להכין את התערובת ערב קודם, לשמור במקרר ולבשל ביום למחרת.

אפשר לבשל את הקציצות במקום לצלות?
כן! הן גם יוצאות טעימות כשהן מבושלות ברוטב עגבניות – זה משגע!

איזה תוספות אפשר להגיש עם הקציצות?
אפשר להגיש עם חומוס, טחינה, סלט ירקות, פיתות חמות או אפילו פריזאי.

נכון לקפוא את הקציצות?
בהחלט! זה אפשרי לקפוא ולחמם בשעת הצורך.

מה להכין לסלט ליד הקציצות?
סלט ירקות מרענן עם רוטב לימון ושום הוא מושלם!

האם ניתן לשמור את הקציצות לאחר הצלייה?
כמובן! ניתן לשמור במקרר ליומיים.

האם אפשר לשדרג את התבלינים?
בוודאי! תבלינים כמו סומק וזו פפריקה חריפה יוסיפו טעמים מדהימים.

איך יודעים שהקציצות מוכנות?
אם הן משקפות צבע זהוב ומעולות – אתם בדרך הנכונה!

אפשר להכין את הקציצות בגודל קטן יותר?
חד משמעית! אז תדעו שהן יכונו קציצות מיני!

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! אני בטוח שהם יאהבו אותו כמו שאתם אהבתם להתארגן למפגש טעים כזה! מהנסיון שלי, אין כמו קציצות על האש כדי לייצר חוויות בלתי נשכחות.

Scroll to Top