"`html
קציצות דגים מרוקאיות עם חומוס
כולנו מכירים את הרגע הזה, כשאדם טוב לב פותח את דלת המטבח ומזרים ריחות משגעים לכל עבר. אתם מן הסתם מתמלאים בסקרנות, ועכשיו, הגיע הזמן לגלות את הסוד הגדול של הקציצות המדהימות האלה! קציצות דגים מרוקאיות עם חומוס, שילוב של טעמים שמקפיץ אותנו למקום אחר לגמרי, מרחב מלא בצבעים וריחות, בכל Bite אתם חשים את המורשת והחן של המטבח המרוקאי. אז מוכנים לצלול אל מתכון אגדי שישאיר אתכם ללקק את האצבעות? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6
המתכון הזה הוא פתרון משגע למי שאוהב אוכל אותנטי ומפנק שאפשר להגיש בארוחת ערב חגיגית או סתם כארוחה יומית. הייחודיות של הקציצות האלה טמונה בשילוב החומוס, שמוסיף רמת עשירות וקרמיות, ומכשף כל ביס.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם דג בבחירתכם (הליבוט או בורי מומלצים)
- 1 כוס חומוס מבושל (מומלץ לחושש לגבי מרקם דחוס לא לייבש)
- 1 בצל קטן קצוץ
- 3 שיניים שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- 1 כף כמון
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
למעוניינים לשדרג את המתכון, ניתן להשתמש בחומוס טחון במקום חומוס מבושל, או להוסיף לתערובת קצת קמח חומוס למי שבוחר בגרסה ללא גלוטן. ואם אתם מחפשים גיוון, אתם יכולים להחליף את הדג בסטייקי טונה.
שלבי ההכנה
הגיע הזמן לעבוד במטבח וליצור משהו משגע. להלן השלבים השונים להכנת הקציצות:
- מתחילים בכך שהעוזרים שלנו (הדגים) נקצצים בפיסות קטנות.
- מניחים את כל המרכיבים בקערה גדולה: דגים קצוצים, חומוס, בצל, שום, פטרוזיליה, ביצה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
- מערבבים היטב עד שהתערובת נהיית אחידה.
- מניחים את התערובת במקרר למשך 15 דקות להצטננות ולאיחוד הטעמים.
- מחממים שמן במחבת עמוקה.
- בעזרת ידיים רטובות, יוצרים כדורים קטנים מתערובת הקציצות ומניחים במחבת.
- מטגנים את הקציצות עד שהן משחימות מכל הצדדים (כ-3-4 דקות לכל צד).
- מניחים את הקציצות על נייר סופג כדי להוריד את השמן העודף.
וכך, בוגדת כמו קסם, אנו נהנים מקציצות דגים בעטיפה זהובה. השלב הבא הוא להעניק הומור וטאצ' של צבע לשולחן.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להרים את המתכון הזה לשמיים, שקלו להוסיף רוטב טחינה מעל הקציצות. רוטב העשוי משומשום טחון ומים עם תיבול של לימון חד, במיוחד אם אתם מגישים אותן עם סלט מרענן בצד. בנוסף, גם חומוס חריף ליד יכול להיות תוספת מעבר לאגדי.
שאלות ותשובות
איפה ניתן למצוא דגים איכותיים?
ברוב השווקים ורשתות המזון יש דגים טריים, אך אם אפשר, מומלץ לבקר בשוק דגים מקומי לקבלת קינוח של טריות.
האם אפשר להכין את הקציצות באופו טבעוני?
כמובן! אפשר להחליף את הדג בכדי קצוץ של סייטן או טופו.
איך יודעים שהקציצות מוכנות?
הקציצות אמורות להיות משחימות היטב מכל הצדדים. אם הן הזהיבו, זה סימן שהן מוכנות להוצאתן מהמחבת.
מה אפשר לשים על הקציצות?
ניתן למרוח מעט טחינה גולמית למראה מעניין. אפשר גם להוסיף סלט ירקות רענן או עלי נענע לאיזון טעמים.
מה אורך חיי המדף של קציצות דגים?
אם שמרתם אותן במקרר, ניתן לשמור אותן 2-3 ימים. להקפצה – 1-2 חודשים.
האם יש בחירה לגלוטן במתכון זה?
אם אתם מחפשים הגרסה ללא גלוטן, פשוט השתמשו בקמח חומוס במקום הקמח הרגיל.
האם אפשר להקפיא קציצות דגים?
בהחלט! הקפיאו את הקציצות לפני טיגון והפשירו במקרר לפני הטיגון.
כמה זמן ניתן להכין ושמור את התערובת?
כדאי להחזיק בה בקטן במקרר כ-2-3 ימים לפני הבישול.
מה מקור המתכון הזה?
כדאי לדעת שהמתכון הזה מושרש במטבח המרוקאי המסורתי, בו דגים מהווים חלק מרכזי מהתרבות הקולינרית.
האם ניתן להכין קציצות בודדות ולא כדורים?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הקציצות בצורת פילה שטוח בשימוש במעמד טיגון.
אם אתם מרגישים שהחיים צריכים המתכון המושלם הזה, אל תהססו לשתף אותו עם חברים וקרובים. כל מנה שתכינו סעיף להולדה ולהפיץ את האהבה לכולם!
"`