קציצות עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות שיביאו לכם שמחה

קציצות עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

ישנם מתכונים שמחזירים אותנו לאווירה של הבית, געגוע לסביבת המשפחה ואם אפשר, גם לשלב קצת הומור במנה עצמה. היום אנחנו הולכים להתעסק בחוויות שלנו יחד עם מתכון למנה שהיא פשוט *מושלמת* – קציצות עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות. כן כן, המתכון הזה הוא גם *מדהים*, גם *ממכר* וגם *מעלף*. תוכלו ללקק את האצבעות מתענוג אחרי כל ביס, ובואו נודה על האמת – מי לא אוהב קציצות?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

ובכן, בואו נ dive deep לתוך המתכון הזה! הקציצות הן תמיד מקור לשיחות סוערות סביב השולחן, כמו זו של סבתא שהייתה מכינה, ואם היא הייתה שומעת עד כמה אנחנו מתלהבים, היא בוודאי הייתה גאה. כשמדובר בעגבניות, הרוטב הזה הוא פשוט אגדי – חמוץ, מתוק, ארומטי ולפני שתשימו לב, תגלו שהצלחת שלכם ריקה.

הרכיבים הדרושים

כמו כל מתכון טוב, גם כאן אנחנו זקוקים למספר מרכיבים בסיסיים שיביאו אותנו לתוצאה *אדירה*. להלן מרכיבי המתכון:

  • 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
  • 1 כוס מים לתערובת קציצות
  • 1 ביצה
  • 1 כוס Breadcrumbs (או פנקו)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 שיניים שום קצוץ
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 400 גרם שעועית ירוקה קפואה (או טרייה)
  • 1 בקבוק רוטב עגבניות (כ-700 גרם)
  • ½ כפית סוכר (לייצוב החמיצות)

כעת, לפני שנצא לדרך, מי שמעוניין בגרסה טבעונית יכול להחליף את הבשר בטופו טחון או בורגול. כמו כן, אפשר לשדרג את הרוטב עם תבלינים כמו אורגנו או פפריקה כדי לתת טעמים נוספים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך מכינים קצפת בלי שמנת מתוקה בקלות רבה

שלבי ההכנה

בואו נצא לדרך! הנה השלבים הקסומים שיביאו אותנו לתוצאה שאין לה תחליף:

  1. מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  2. קוטעים את התערובת לכדורים בגודל של כף ומכדררים אותם.
  3. מחממים שמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
  4. מעבירים את הקציצות לצלחת ומעריכים את כמה הן יפהפיות!
  5. באותה מחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
  6. מוסיפים פנימה את רוטב העגבניות והשועית ומערבבים היטב.
  7. מבשלים על חום נמוך במשך 10 דקות, כדי שהטעמים יתאחדו.
  8. מכניסים את הקציצות לתוך הרוטב ומבשלים בינוני על חום נמוך במשך כ-20 דקות נוספות.
  9. מוסיפים את הסוכר כדי לאזן את החמיצות של העגבניות ומערבבים שוב.
  10. ואז, ממתינים בשקיקה – קציצות עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מוכנות!

האם אתם באמת מוכנים למשהו *משגע*? אם לא, היו מוכנים להתאהב מחדש במנה הזו

שדרוגים ותוספות אפשריות למתכון

אפשר להוסיף קצת אפונה או גזר קצוץ, או אפילו לגרר קישוא לתוך תערובת הבשר. נוסף שיפור: כמה כפות פרמזן מעל לפני ההגשה, וזה *אגדי*! בשלב זה, אפשר גם להגיש לצד פירה או אורז, זה ייתן למנה את הנגיעה הסופית.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בבשר עוף במקום בקר בקציצות?
כן, בהחלט! בשר עוף יכול להעניק למנה טעם אחר אך עדיין טעים מאוד.

מה עושים אם אין רוטב עגבניות?
כמובן שניתן להכין רוטב עגבניות ביתי מקונספט של טחינת עגבניות טריות עם שום, בצל ותיבול.

האם קציצות אלו מתאימות להכנה מראש?
כמובן! אתם יכולים להכין אותן ולשמור במקרר עד יומיים מראש, לפני ההגשה רק לחמם עם הרוטב.

מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את המנה?
מומלץ על מצע של אורז או פירה, עם פיזור פטרוזיליה קצוצה מעל.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה כמה קלוריות יש בפלפל ממולא באורז ובשר

האם יש לעודד ילדים לאכול קציצות עם שעועית?
בהחלט! השעועית מוסיפה בריאות ותוכן לתוך המנה שהיא גם צבעונית ומזמינה.

למה קציצות הן בחירה טובה לקיץ?
כי אפשר להכין אותן בקלות מראש ובשמש, לשתף עם חברים וליהנות.

האם הכנת הקציצות קשה?
לא, זה פשוט מאוד. כל אחד יכול להכין את המתכון עם כמה שלבים פשוטים.

אם רוטב העגבניות החריף לי, איך ניתן להקל על כך?
שיהיה לכם סוכר בהישג יד. זה יעזור לאזן את החריפות.

מה רעיון נוסף לשדרוג הקציצות?
לשלב פירות יבשים כמו צימוקים או אבוקדו לתוך התערובת – זה ייתן טוויסט מעניין.

האם יש משהו נוסף שכדאי לדעת על הקציצות?
כמובן! טכניקת צלייה על מחבת יכול לשדרג מאוד את הטעם ויתאימו למי שמעוניין לצמצם את השימוש בשמן.

מניסיון שלי, מדובר במתכון שאי אפשר להפסיק לאכול – *הכי טעים שיש*!

אם נהניתם מהמתכון, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ את הטעמים המדהימים האלה לחברים!

Scroll to Top