קציצות עם שעועית ירוקה מרוקאיות – מתכון שיגרום לכם להתאהב!
Во любое время года, בעיות של רעב טוטאלי או סתם חשק לאכול משהו טעים, קציצות עם שעועית ירוקה הן התשובה האולטימטיבית. תארו לעצמכם קציצות עשויות מחומרי גלם טריים, שמציפות את המטבח עם ריח מדהים שמזכיר את הבית של סבתא, פלוס טוויסט מעניין שאני בטוח שיפתיע אתכם. רגע, לא עצרתם לחשוב איך יכול להיות שדבר כל כך פשוט יכול להיות כל כך אגדי? יאללה, בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כעת, עלינו לאסוף את כל מרכיבי הקסם להצלחה! המנה הזו היא פשוט מדהימה, מלאת טעמים בארוחה אחת שלמה. תאמינו לי, אתם לא תרצו להחמיץ.
- 500 גרם בשר טחון (שנבחר על ידכם, בקר או עוף)
- 400 גרם שעועית ירוקה קפואה/טריה (אם בחרתם בשעועית קפואה, הקפידו להפשיר אותה קודם)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס פאנקו (או לחם מגורר)
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית קימל טחון
- 1/4 כפית טחינה (אופציה, מספקת טעם נוסף)
- 2 כפות שמן זית (לשימוש בישול ולטיגון)
אפשרויות חלופיות:
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט תוכלו להחליף את הבשר בטופו רך מפורסם, להוסיף יותר ירקות כמו גזר או חציל קצוץ. עבור גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בחומרי טיגון לסוגים שונים שאינם מכילים גלוטן. אל פחד! כולם ייהנו!
שלבי ההכנה
כדי ליצור את המנה המושלמת הזו, פשוט עקבו אחרי השלבים הבאים, ותוך זמן קצר תטעמו איך זה נמס בפה.
- מניחים את השעועית הירוקה בקנקן עם מים רותחים ולתת לה לבישול של 5 עד 7 דקות.
- מעבדים את השעועית, יחד עם הבצל והשום לקציצות בצורה דקה והציעו להם להתחתן בסיר.
- בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון יחד עם השעועית, הבצל והשום המעובדים.
- מוסיפים את הביצה, הפאנקו, הכוסברה, הכמון, המלח והקימל לתוך התערובת.
- לשים בעדינות את התערובת עד שהכל מתערבב היטב.
- יוצרים קציצות בגודל כף, ויוצרים חריצים בעזרת האצבעות בכל קציצה.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני, ומטגנים את הקציצות עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- מניחים את הקציצות על מגבת נייר כדי לספוג עודפי שמן.
- מגישים עם רוטב יוגורט וירקות קצוצים, או על מצע של אורז עם תיבול קטן.
שדרוגים ותוספות אפשריות
לכל מי שמעוניין להפוך את המאכל הידוע הזה למשהו מיוחד עוד יותר, יש לי כמה רעיונות בשבילכם! ניתן לקשט את הקציצות בלימון כבוש או להגיש אותן עם סלט חמוץ מתוק. ואם זה לא משגע, אז תוכלו לגוון עם רטבים חריפים או מתקתקות. אין גבול לדמיון שלכם!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין קציצות מראש?
בוודאי! אתם יכולים להכין את הקציצות ולשמור אותן במקפיא בטרם הטיגון. פשוט הוציאו ממקפיא על לילה לפני ההגשה, טגנו כמו שבסיס המתכון מציע – תוצאה מושלמת!
כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות לאחר הבישול?
הקציצות יכולות להחזיק עד שלושה ימים במקרר אם תסמנו אותן היטב. כדאי לשים במיכל סגור.
האם אפשר להשתמש בשעועית אחרת?
בהחלט! ניתן להשתמש בחוטי שעועית, אפונה או ירקות אחרים, זה תלוי בטעם שלכם.
האם קציצות יכולות להיות חריפות?
אם אתם אוהבים חריף, ניתן להוסיף פלפלים חריפים לתוך התערובת או לערבב מעל עם רוטב חריף!
האם אפשר להכין את הקציצות בתנור?
כמובן! מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 20 דקות, או עד שהן משחימות.
יכולות להתאים גם לילדים?
בהחלט! ניתן לצמצם את התיבול אם הילדים לא אוהבים את הטעמים החזקים.
ממה ניתן להימנע במתכון?
מומלץ להימנע מתיבול מוגזם שעלול להפריע לחוויה הכללית. התנסו עם התיבול בקריצה!
מה התוספות המומלצות להגיש עם קציצות?
רוטב יוגורט, ירקות כמו סלט טבולה, קוסקוס או אורז מתובל הם הבחירות המושלמות להגיש עם הקציצות.
איך מאחסנים את הקציצות?
אחסנו בקופסה סגורה במקרר. כך תוכלו ליהנות מהקציצות שלכם גם יום למחרת!
האם אפשר להכין קציצות ללא בשר?
בהחלט! אפשר לשלב קטניות כמו חומוס או עדשים עם טעמים נוספים שיעשירו את המנה והכל בריא ומיוחד!
מכל הלב, אני ממליץ לכם לנסות את המתכון המדהים הזה ולשתף אותו עם חברים ובני משפחה. אנחנו יודעים שהאוכל תמיד מדבר בלבבות של כל אחד ואחת, ואני בטוח שאתם будете רוצים להפיץ את אהבת מטבח מרוקאי עם מתכון אגדי זה!