רוטב איולי שום – המתכון שישדרג כל מנה!

רוטב איולי שום – דיון על טעמים ומרתון של חוויות

למי שאוהב טעמים עשירים ואיולי מושלם, הכנו מתכון כזה שבעצם יהפוך את כל ארוחה למיוחד ומדהים. כשחושבים על איולי, הדבר הראשון שעולה לראש הוא ערב צבעוני של טעמים. רוטב אשר לא רק של סבתא או אמא, אלא רוטב שמכין אנשים באופן משוגע למאכלים נתמכים על ידו. איולי שום הוא רוטב אגדי שפשוט אי אפשר להתעלם ממנו. כשהשום קופץ עם השמן והחלמון, התוצאה היא פשוט וגובה מאוד! יש משהו במרקם המיוחד ובטעמים הבשרניים, שמעלה חיוך על הפנים. הניחוח וכמובן אפילו התחושה כשמתערבבים עם כל המרכיבים באהבה – קשה להסביר, אבל כל מי שיטעם אותו ידאג להיכנס למרוץ שבסופו יישאר רק טעם של עוד.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק לכ 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את הרוטב המושלם, נשתמש בכמה מרכיבים פשוטים, אבל גם מאד איכותיים. איולי הוא לא סתם רוטב, אלא הוא מתקן טעמים שאפשר להוסיף לכל דבר: מנה עיקרית, סלט הורס או אפילו נאגטס עם טוויסט! אז זה הזמן להסתכל על המרכיבים

  • 3-4 שיני שום, כתושות ומתרסקות באהבה
  • 1 חלמון ביצה, ממומלץ להשתמש בביצה טרייה
  • 1 כוס שמן זית איכותי, אך אם אתם אוהבים גם עם טעם חזק אפשר לשלב עם שמן רגיל
  • 1-2 כפות מיץ לימון, זה מוסיף עסיסיות מדהימה
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • קצת פטרוזיליה קצוצה – אפשרות לשדרוג צבעוני, מעניין וטעים

יש לכם אפשרויות להחליף את החלמון בקטגוריה טבעונית ולהשתמש בטופו רך. תחשבו על זה!

שלבי ההכנה

כאשר עורכים את הרוטב עם ידיים טריות ולב עם מוטיבציה, הכל זורם. אז אחרי שיצאנו למרוץ עם המרכיבים הפשוטים, הגיע הזמן להכין את האיולי שאליו כולם יחזרו בשמחה.

  1. בתוך קערה קטנה, נשים את השום הכתוש ואת חלמון הביצה.
  2. נוסיף בהדרגה את מיץ הלימון, דבר שיעזור בשלב הבא להפריד את השומן.
  3. נוסיף כף של שמן זית ונערבב היטב עם מטרפה או מקציף.
  4. בזמן של התערבבות, נוסיף שאר השמן באיטיות ובזווית שהשום לא ישתלט. שימו לב שהעונג של הטקסטורה מתחיל תישאר רכה אבל דחוסה.
  5. בתוך חמש דקות אפשר לראות את הקסם קורה – הרוטב מתחיל להתפתח למרקם רך ואוורירי בדיוק כמו שצריך.
  6. לאחר מכן, בעזרת ספלים מנוסחים, נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. לסיום, נוסיף פטרוזיליה קצוצה טובה לערבוב, אולי אפילו נתפורווד להניח כוכב נוסף.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה איך להכין סלט סלק חי מגורד במהירות

ודבר נוסף – כשאתם מרגישים בטוחים, תוכלו לשחק עם טעמים. אתם יכולים להוסיף למשל חוואייג' או אפילו קמצוץ של חרדל כדי לתת פאנץ' לשום. השמיים הם הגבול!

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם אתם רוצים לגוון את האיולי המאפיוני אפשר לשדרגו למרקמים שונים:

  • ביצה מופרדת- שכבת קרם נפרדת של קונפיטורה – תוספת מאודה ומרעננת
  • כוסברה קצוצה גם היא תשדרג את הטעמים ותחזיר אותנו למטבח המזרחי.
  • אם אנחנו בקטע של פיקנטי – קמצוץ של קימל יכול להסביר את המטעינים המומלצים, שימו לב שלא להחזיר גם של טחינה.
  • תוספת של טחינה תוסיף עוד רבדים סמיכים ואפשר להרגיש את השמרים באיורם.
  • ודאי חוויות מיוחדות יצרו רגעים בלתי נשכחים בעזרת תבלינים כמו כמון או עלי מרובה.

שאלות ותשובות

איפה כדאי לאחסן את האיולי?
תאגיד את האיולי בקופסאות סגורות במקרר. רוטב איולי נשאר טעים למשך כשבוע.

האם אפשר להשתמש בשום שחורג את הכתוש?
בוודאי. צריך לשים לב שזה לא יכסה את השאר, אבל שום עץ מזקן מצוין אף הוא.

האם יש גרסה טבעונית?
אפשר להשתמש בטופו רך במקום חלמון, בתנאי שאתם מערבבים אותו היטב.

איך אפשר להגיש את הרוטב?
יש המון דרכים! כחברת ליווי לדג, תוספת בין מנות או אפילו כמטבל לגרגרי ירקות. הכל נכון!

האם זה בריא?
איולי הוא לרוב שמן, אבל בהחלט אפשר לגרום לסטנדרטים להשתנות עם שמן רוזמרין או לריזה.

איך אפשר להשתעשע עם הטעמים?
מומלץ לשלב עם תבלינים כמו כמון או פפריקה כדי להחיות את הגעגועים.

כמה זמן זה טוב?
כמו שצייננו, רוטב איולי טוב למשך כשבוע במקרר, אבל מתיחס על מקרה קמח-כולכם יודעים שאיולי נעלם מהר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין אורז במיקרו בצורה מושלמת פיתוי!

האם אפשר לשמור טעמים רבים על אף שינויים?
מומלץ לשמור על טעמים טובים בדרכי תחום השום. לאחר מכן יש להקפיד על פרופורציה ולטעים אותו.

האם אפשר לגוון עם שמן אחר?
אפשר בהחלט לשדרג את הרוטב עם שמן אגוזים, כל שמן שיפנה את האיולי לחוויות שונות.

מתי המנה הכי טובה?
איולי מתמנן בניחוח במשך כמה שעות, אבל כשמעניקים לו זמן להתפשט במקרר – אפשר להרגיש את הבדלי הטעם בפתיחת המסך.

אם אתם מתלהבים מהאיוליום הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים במשפחתכם ובקרב המעריצים ברשתות החברתיות. תנו גם לאחרים להרגיש את אהבתכם לאוכל המרשים הזה!

Scroll to Top