רוטב פסטו מדהים ב-10 דקות
אתם בטח יודעים שאין דבר ממש משגע יותר מכלי שמתמחה בהכנת רוטב פסטו. כן, אני מדבר על שילוב המושלם הזה של בזיליקום ריחני, אגוזי פקאן, ושום. נדמה שמדובר באבן דרך בלתי נלאית של הטעמים הים-תיכוניים! תחשבו על הפסטו כעל סוסי הפרעה של מטבחכם – הוא כאן לכל אירוע, לחם, פסטה, או אפילו סלט שמחפש ליטוף רוטב משגע.
אז לא משנה מה עובר לכם על הדעת – הפסטו הוא תוספת מדהימה, ואם תכינו אותו בעצמכם, זה פשוט יהיה וואו! בואו נעזוב את העצלות וניכנס למטבח.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתקדם להכנת השיקוי המדהים הזה, כדאי שנגלה אילו רכיבים אתם צריכים כדי ליצור פסטו אגדי:
- 2 כוסות עלי בזיליקום טריים (כחצי פחית קטנה)
- 1/2 כוס אגוזי פקאן (או אגוזי פארה עבור גירסה טבעונית)
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 2-3 שיני שום סחוטות
- 1/2 כוס שמן זית איכותי (תשקלו לבדוק שמן זית טרי)
- מלח ופלפל טחון, לפי הטעם
שלבי ההכנה
יש לכם את כל המרכיבים? יופי! עכשיו מבטיחים לכם שהמצב הולך להיות כל כך פשוט שהמתכון ישאיר אתכם באנחות של 'מהמם!'.
- שמים את עלי הבזיליקום בקערה גדולה או במעבד מזון.
- מוסיפים את אגוזי הפקאן ושיני השום ומשטחים הכל יחד.
- מניחים את גבינת הפרמזן על התערובת.
- מתחילים לערבב ובמקביל מוסיפים בהדרגה את שמן הזית.
- מעבדים הכל יחד עד שהתערובת מתמזגת נהדר.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- אם התוצאה סמיכה מדי, אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית ולערבב שוב.
- מעבירים את הפסטו לצנצנת ומקררים אם לא משתמשים מיד.
- בתיאבון! תיאבון מדהים ובלתי נישכח!
מרכיבים חלופיים
כעת, כשיש לכם מתכון בסיס, אפשר לשדרגו או לשנות לפי טעמכם. המחליפים האפשריים בשבילכם:
לגרסה טבעונית: ניתן להחליף את גבינת הפרמזן באופציה של גבינה טבעונית או פשוט להשאיר אותה מחוץ לעניין.
לגרסה ללא גלוטן: מתכון זה מלכתחילה הוא נקי מגלוטן, אז אתם בכיוון הנכון!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשכולם מתרגשים מהפסטו שלכם, חשוב לזכור שתמיד יש מקום לשדרוגים! אפשר להוסיף לכם:
- פפריקה חריפה לקצת פיקנטיות.
- יוגורט כבישה עמק לשדרוג טעמי.
- עלי נענע כדי לקבל רעננות.
- גרגרי יער ושקדים קלויים לתוספת פריכה ומרעננת.
שאלות ותשובות
מה ההיסטוריה של הפסטו?
פסטו הוא רוטב קלאסי מאזור ליגוריה שבצפון מערב איטליה. הוא צבר פופולריות רבה במהלך השנים ונהיה לחלק בלתי נפרד מהמטבח האיטלקי. מבוסס על בזיליקום טרי וחומרים בסיסיים נוספים, הוא מוצא אצל לא מעט עמים לדרכים חדשות להפוך אותו למיוחד.
כמה זמן אפשר לשמור פסטו במקרר?
אם שמרתם אותו בצנצנת אטומה, אפשר לשמור אותו במקרר למשך שבועיים עד שלושה. אם רוצים לשמור אותו יותר, אפשר להקפיא אותו ולשמור אותו שלושה חודשים.
האם אפשר להכין פסטו ללא מעבד מזון?
בהחלט! אפשר להיעזר בסכין חדה על מנת לחתוך את כל החומרים דק-דק ולעבוד בצורה ידנית, כמובן שזה ידרוש יותר זמן, אבל אפשרי בהחלט!
מה עושים אם הפסטו יוצא מר?
אפשר להוסיף מעט יותר גבינה, אגוזים או שמן זית כדי לאזן את הטעמים. האכילה לא תיכשל, תהיה בטוחים.
אפשר לשים פסטו על כל דבר?
ממש. הוא משתלב נהדר על פסטה, סלטים, לחמים, אפילו כמטבל לגבינות.
האם ניתן להשתמש בשום נבנה במקום השום הטרי?
כן, אך חשוב לזכור שהשום הטרי מעניק טעמים וריחות הרבה יותר עשירים, אז זה תלוי בהעדפותיכם.
האם פסטו מתאים כתוספת לבשרים?
אתם בהחלט יכולים להשתמש בו כתיבול לבשרים, הוא מספק טעם עשיר ומושלם!
מה אם אני לא אוהב בזיליקום?
אפשר לנסות עם עשבי תיבול אחרים כמו פטרוזיליה, נענע או טימין.
האם ניתן לשדרגו עם ירקות?
ממש כן, אפשר לשלב ירקות כמו פריזאי או תרד לתוספת צבע וערכים תזונתיים נוספים.
האם פסטו יכול להיות חלק מתזונה בריאה?
בהחלט! הפסטו עשוי מחומרים טבעיים ומספק שומנים חיוניים מהאגוזים ושמן הזית.
אם אתם מתלהבים מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות, שתפו את אהבתכם לפסטו אגדי!