רולדת בצק פריך מיקי שמו שלא תוכל לפספס

"`html

רולדת בצק פריך מיקי שמו – מתכון אגדי

לא הרבה מתכונים מסוגלים להעביר את התחושה של ילדותנו כמו הרולדה הזו. רולדת הבצק הפריך, עם כל הטעמים המדהימים והממכרים שבה, היא בדיוק מה שעתיד לגרום לכם לחזור לעולם של זיכרונות מתוקים וטעימים. כל Bite מרגיש כמו חיבוק חם שנעטף בריח חמים של בית. איך זה מצליח? כי מדובר במתכון שפשוט אין עליו, מתכון שקל להכנה, והוא גם מופיע במיטב המתכונים שאנחנו אוהבים, והכנתו בבית הופכת לחוויה שלא תשכחו במהרה. אנו נלמד יחד איך להכין את הרולדה המושלמת הזו ולאחר הכנתה, אתם תרצו ללקק את האצבעות ולבקש עוד. מתאים לכל אירוע או סתם כדי לפנק את עצמכם באיזה יום שגרתי – היא מושלמת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין רולדת בצק פריך מדהימה כמו של מיקי שמו, נעזר ברכיבים הבאים:

  • 2 כוסות קמח לבן (אפשר להשתמש גם בקמח ללא גלוטן)
  • 200 גרם חמאה מרככת (ופשוט לא ניתן לשדרג עם רסק תפוחים)
  • 3/4 כוס סוכר (לגרסה בריאה יותר, אפשר להפחית את הסוכר)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון (לשטח את הטעמים)
  • 2 כוסות שוקולד מריר/שוקולד חלב קצוץ
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אם אתם אוהבים, אפשר לשים פקאנים או שקדים)
  • 1/4 כוס ממרח נוגט (או ממרח אגוזים אחר)

מדהים לדעת שבקלות יחסית ניתן להמיר חלק מהמרכיבים בריאים יותר, ובכך לייצר גרסה בריאה ומפנקת כאחד. למי שחשוב להוריד פחמימות מפחידיות, הקמח והסוכר יכולים להוזלג עם קמחים אחרים כמו קמח שקדים למשל.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף ממולא באורז ופטריות רוטב שלא תשכחו

שלבי ההכנה

כדי להכין את הרולדה, נמשיך עם שלבים פשוטים וברורים:

  1. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס (פלא מדהים!) ונשמן תבנית דקה בגובה 3 ס"מ.
  2. בקערה נניח את החמאה, הסוכר והמלח ונכין תערובת באגדי בעזרת מקצף עד שהתערובת תהיה קלה ומוקצפת.
  3. נוסיף את הביצים אחת אחת, בעוד אנחנו מקציפים, עד שהן נבלעות יפה בתערובת.
  4. נניח בהדרגה את הקמח והקינמון, ונערבב היטב עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  5. נשפוך את התערובת לתבנית וניישר את החלק העליון בעזרת מרית.
  6. נפזר מעל את שוקולד הקצוץ ואגוזים.
  7. נמרח את ממרח הנוגט על השוקולד (ככה נוודא שאיזה חלק מתוק נוסף לא נעלם!).
  8. נשבץ עם בעזרת חמאה רכה מעל במשך 25-30 דקות בתנור. עד שהקצוות מתחילים להזהיב.
  9. נחכה שהתבנית התקרר במשך 10 דקות ונסיר בעדינות ממנה.
  10. נחכה להתקררות מלאה (כן, אני יודע שזה קשה, אבל זה הכרחי!) וכשזה מתקרר נחתוך רולדות בגובה 2 ס"מ.

הכנה קלה, אך יש מקום לשדרוגים והפתעות בכל שלב!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

יש הרבה דרכים להוסיף קצת פרץ של אור למתכון המופלא הזה. לחשוב על מה שאפשר לשדרג זה כמו לשחק בסדנת יצירה. כמובן, שהסודות הם בחמרים:

  • אפשר להוסיף תמציות טעם כמו תמצית תמצייה (אוהבים לשלב את זה עם פירות יער).
  • לגרסה עונתית – להוסיף ליצירתיות פירות טריים מעל כמו תותים או ריבה כדי להרים את הרמת הסוכר.
  • לעטוף את הרולדה בשוקולד חם ולפזר קוקוס שבטי.

תשימו לב, השמיים הם הגבול כשמדובר בעיצוב השולחן! אורחים שלכם ימשיכו לבקש ממתי זה מתכון כל כך משגע!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום חמאה?
רבים מאיתנו חובבים גרסאות בריאות יותר, לכן אפשר לשים רסק תפוחים במקום חמאה, זה משפר את המרקם ומקטין את כמות הקלוריות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת קוקוס בחושה שמנת מתוקה שכולם אוהבים

האם אפשר להכין מראש?
בהחלט! הרולדה נשמרת מעולה במקפיא. שימו את המטבעות בשקית אטומה, היא תישאר טרייה לעוד כמה שבועות!

מה לעשות אם הבצק מתייבש?
אם תוך כדי הכנת הבצק הוא נראה יבש מדי, אפשר להוסיף טיפה מים או עוד ביצה כדי לחזור למרקם הנכון.

האם הפשטידה מתאימה לאירועים?
כמובן! היא מתאימה לכל אירוע, ממסיבות יומולדת ועד חגים משפחתיים. כל אחד ייהנה!

אני רוצה לעשות גרסה טבעונית, איך אפשר?
אפשר להחליף את הביצים ברסק תפוחים, והמונהם יכול להיות מרגרינה או שמן קוקוס.

תוכל להמליץ על קינוח ליד הרולדה?
לצד הרולדה אפשר להגיש כדור גלידה בהגשה חמה – חוויה מושלמת!

האם יש אפשרות להפוך את זה לקינוח דל פחמימות?
כמובן! קמח שקדים או קמח קוקוס יכולים להיות חלופה מצוינת, ולגרסה המתוקה שימוש בממתיקים טבעיים כמו סטיביה.

איך לאחסן את הרולדה?
אם יש שאריות (מה שלא סביר), פשוט שמים אותה בכלי סגור במקרר, היא תישאר פריכה עוד כמה ימים.

אילו פירות ניתן לשים במילוי?
אוהבים חמצמץ? אפשר לשים שזיפים או אפרסקים קצוצים – משלים נהדר!

אפשר להחליף שוקולד בחלווה?
לגמרי! להבא תחשבו על שילוב של שוקולד וחלווה – זה יכול להיות תוספת מעניינת!

fin.Init();
גם אם זה מתכון של מיקי שמו, אף אחד לא אמר שלא נוכל לשדרגו באהבה. זכרו לפנק את עצמכם! שימו לב לשתף את המתכון הזה עם החברים והמשפחה שלכם.

"`

Scroll to Top