רוסטביף בנינג'ה גריל – טעים וקל להכנה!

רוסטביף בנינג'ה גריל – המַפתֵחַ לשולחן המושלם

אנחנו על סיורים קולינריים, כשכל שאיפה מחכה להתממש עם מנת רוסטביף עסיסית במיוחד. אם אתם חושבים על בשר רך, מבריק ומדויק, הגעתם למקום הנכון. מכשירים כמו נינג'ה גריל הפכו את הכנת רוסטביף למשהו שאפשר לעשות בקלות, בלי מאמץ מיותר, ונראה כמו שף ישראלי שלא מפסיק להפתיע. תפסו את הסינר, כי אנחנו מתכוונים להכין מנה שכולה אהבה, יצירתיות, והרבה טעמים שאי אפשר לשכוח.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה כולל: 2 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הרוסטביף המדהים והאגדי הזה, נצטרך מספר רכיבים בסיסיים שיעזרו לנו ליצור טעמים משגעים. כל רכיב כאן חשוב, ואם נדע לבחור את השניים הטובים ביותר, התוצאה תהיה מושלמת כמו תמיד.

  • 1.5 ק"ג של נתח רוסטביף איכותי (בחרו נתח שעם מספיק שומניות)
  • 2 כפות של מלח גס
  • 1 כף של אגרו הים – תיבול שמתמזג נפלא עם הבשר
  • 2 כפות של שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס של רוטב סויה
  • 1/4 כוס של דבש
  • 1/2 כפית של פפריקה
  • 1/2 כפית של כמון
  • פ pepper חריף – לפי הטעם
  • אורגנו – אפשר לשים בתור קישוט או לאלו שאוהבים טעמים חזקים

מרכיבים חלופיים

למי שמעדיף גרסה טבעונית, ניתן לחליף את הבשר בנתחי טופו או סייטן, שמתאימים נהדר למרינדות. כמו כן, למי שמעוניין במתכון ללא גלוטן, אפשר לשים תחליפים כמו סויה ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

הכנת רוסטביף בנינג'ה גריל היא חוויה מדהימה עם כל כך הרבה טעמים. כל שלב מוקדש לאוהבי הבשר, ולסוף מזמין להניח את המנה לשולחן.

  1. נניח את נתח הרוסטביף על משטח עבודה וניישר אותו.
  2. נשייף את הבשר עם מלח גס כדי לתבל אותו באהבה.
  3. נשים את מרכיבי המשרה בקערה – שום, שמן זית, רוטב סויה, דבש, פפריקה וכמון.
  4. נשפוך את המשרה על הבשר, נעטוף בניילון נצמד ונשאיר להשרות למינימום שעתיים (כדאי להשרות גם לילה שלם).
  5. נחמם את הנינג'ה גריל לטמפ' של 200 מעלות צלזיוס.
  6. נניח את נתח הבשר על הרשת ומשם נתחיל את התהליך המרהיב.
  7. נבשל את הבשר במשך 50 דקות עד שהבשר מגיע לרמת צלייה בינונית (לפי הטעם).
  8. נוציא את הבשר מהנינג'ה ונניח לו לנוח (כ-15 דקות), כדי לשמור על עסיסיות.
  9. פרוסות מדהימות… שימו לב, כל ביס יהיה כמו מסיבה חושים!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין צלי מספר 5 שכולם יתאהבו בו

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

למזלנו, על שולחן השבת או כל חגיגה, רוסטביף לא מגיע לבד. אפשר להוסיף לו תוספות כמו רוטב פטריות, כתף טבעי, או אפילו סלט עונתי מרענן. איזה דמיון מתפרץ! חוץ מזה, דמיינו את עצמכם לצד רוטב איולי חריף או רוטב שום שמן זית, וכל זה יחד עם לחם פריך. הַיָה !!!

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור את הרוסטביף במקרר?
בהחלט! רוסטביף נשאר טעים במקרר מסיבות רבות. פשוט עטפו אותו בניילון נצמד והפקידו בו עד 4 ימים.

מהי הדרך הטובה ביותר לחמם את הרוסטביף?
החימום המושלם יהיה בתנור, על טמפ' נמוכה של 150 מעלות כדי לשמור על עסיסיות ולהימנע מאיבוד טעמים.

איך יודעים מתי הרוסטביף מוכן?
השיטה הטובה ביותר היא מד חום לבשר. כדאי לבדוק סביב 55-60 מעלות לגרסה מדיום-רייר.

האם אפשר להכין את המשרה מראש?
בהחלט! אתם יכולים לשמור אותה במקרר כמה ימים לפני ולהשתמש בה לקראת הכנת הבשר.

מה ניתן להגיש לצד הרוסטביף?
מרק חם או סלט יכול לקשר בין המנה לפריט אחד שהכנתם. קטניות כבושות או ירקות קלויים יהיו מושלמים.

מה קורה אם אני רוצה לנסות להכין עם בשר אחר?
שום בעיה! כל נתח של בשר איכותי יכול להעביר את הניסיון הזה, מהלחם ועד הפילה.

כמה זמן מושלם הבשר שוכב אחרי הצלייה?
כ-10 עד 15 דקות. זה הזמן שבו הבשר יגיד “תודה רבה” על כל המאמץ.

אם אין נינג'ה גריל, מה עושים?
אין בעיה, אפשר להכין בתנור, פשוט שימו את הטמפרטורה גבוה.

האם אני יכול להקפיא את הרוסטביף?
בוודאי! לאחר הקירור, עטפו בניילון ושימו בשקית קפיצה. זה יחזיק במקפיא 3 עד 6 חודשים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט חצילים פיקנטי כמו באולמות – מתכון מנצח!

מה המיוחד בנינג'ה גריל?
הנינג'ה גריל הוא כמו חבר הכי טוב במטבח – הוא מעניק לבשר את הקריספיות המושלמת, ומאפשר בישול אחיד.

אז קדימה, הגיע הזמן שלכם לשתף עם החברים את המתכון המטורף הזה! הבשר הזה יכניס אתכם למרכז תשומת הלב בכל ארוחה, וכל אהבתכם למטבח תצא החוצה ותשאיר את ישיבת השולחן עם הרבה נשיקות על הילדים.

Scroll to Top