שבבי אורז מתכון קל וטעים לכל ארוחה

שבבי אורז מדהימים וממכרים

העונג נמצא בפרטים הקטנים, ובשבבי האורז המושלמים האלו תגלו שלא רק שהמבחן טעים, הוא גם מתכון שיש בו סיפור! כמה פעמים נתקלנו בשבבי אורז קנויים שבסופו של דבר לא הצליחו לגעת לנו בלב כמו ששיערנו? ובכן, מגיע לכם מתכון שיפתיע אתכם, ידליק את החיך שלכם ויהפוך לחביב הקהל! תכינו את הבלנדר, כי את המתכון הזה אי אפשר להכין בלי לערבב, לקצוץ ולשחק קצת. אתם עומדים לגלות טעמים עשירים במרקם פריך ומעלף!

זמן ההכנה, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, בואו נדבר על המרכיבים. הם לא רק כוכבי המתכון, הם גם הגיבורים של הסיפור שלנו! מדובר בשילוב של מרכיבים בסיסיים, אבל התוצאות? אגדי!

  • החומרים הבאים נדרשים
  • 2 כוסות אורז מבושל (פנא או תפו לחפשו!)
  • 1/2 כוס קמח תפו”א
  • 1/4 כוס קמח תפו”א
  • 1 ביצה (או חלמון לאלה שאוהבים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון (מוסיף טוויסט מלוח ומשגע)
  • שמן לטיגון (כמו שמן קנולה)

והנה המקום לגוון קצת! אם אתם צמחונים או טבעונים, אתם יכולים להשאיר את הביצה בחוץ ולהחליף אותה במים עם קצת קמח תפו”א כדי שהשבבים יצאו אווריריים אבל גם נימוחים.

שלבי ההכנה

המתכון הזה קל מאוד להכנה ובלי יותר מידי טיזינג, אפשר לקפוץ לשלב ההכנה:

  1. הכינו את האורז המבושל והניחו לו להתקרר.
  2. בקערה גדולה, ערבבו את האורז עם קמח תפו”א, קמח תפו”א, ביצה, מלח וכמון.
  3. ערבבו היטב עד שהתערובת תהיה אחידה, כמו קמח הערמונים. אם זו מרקם יבש מדי, הוסיפו מעט מים.
  4. סדרו את התערובת על משטח עבודה, וחתכו לגבישיות קטנות.
  5. חממים שמן במחבת על חום בינוני.
  6. טגנו את השבבים מכל צד עד שהם מזהיבים.
  7. הוציאו מהשמן והניחו על נייר סופג לספיגת עודף השמן.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון כוסמת עם בטטה שיהפוך את הארוחה שלך לחגיגה

והנה, נגיע אליו! השלב שבו אתם רואים את השבבים מתמלאים בשמן, קורסים ומעט רכים, ואז פתאום הם הופכים לפצפוצים וריחניים! מהחוויה שלי, זה הרגע שהוא הכי גורם לי לחזור למטבח שוב ושוב.

תוספות ושדרוגים אפשריים

true

בואו ניתן לשבבי האורז שלכם את הטוויסט שהן צריכות כדי למרוד בכדמה האפלה של שגרת המזון. אתם יכולים להוסיף לתערובת של תמצית שום או אפילו גבינת פרמזן מגורדת. שדרוג עוד יותר גדול יהיה קמצוץ של ירקות קצוצים דק הדרושים כמו גזר או קישוא.

אמנם השבבים הללו מדהימים כפי שהם, אבל אתם יודעים מה? אפשר לפזר מעט פפריקה מתוקה או חריפה אחרי הטיגון לקבלת עומק. ועד שנשכח, אפשר להגיש אותם עם מטבלים כמו טחינה, חומוס או אפילו רוטב רנץ'.

שאלות ותשובות על המתכון

האם אני יכול להשתמש באורז מחמארי?
שימוש באורז מחמארי אפשרי! הוא בהחלט יעשיר את המנה ויתן לה עוד טוויסט.

איך אני שומר על שבבי האורז אחרי הכנה?
הכי טוב לשמור אותם בכלי אטום בטמפרטורת החדר, לחמם שוב במיקרוגל כשמתחשק.

איך אני יודע כשיש מספיק שמן במחבת?
אם יש קולות קיפודיים מהשמן, שזה סימן טוב, זו הדרך הנכונה לדעת.

מה עושים אם התערובת מרגישה יבש מדי?
אוסף עוד קצת מים למיקסר. העניין כאן הוא למצוא את האיזון הנכון.

האם אפשר להכין את השבבים בתנור?
כן! אפו את השבבים בטמפרטורה גבוהה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, וזה יעבוד כמו קסם.

אני יכול לעשות את השבבים ללא גלוטן?
בהחלט! השתמשו בקמח תפו”א או קמח קוקוס.

מדוע חשוב להניח לשבבים להתקרר?
זהו מאבק שכולם לוקחים בו חלק! כשהם מתקררים, הם מתחילים להתקשות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד עם ציפוי שוקולד לבן שתשגע אתכם

לאיזו מנה אני יכול לשלב את השבבים הללו?
הם מתאימים כחטיף מעולה ליד בירה, או כחלק מסלט מרענן.

איך לבדוק אם השבבים מוכנים?
כללה קלה – ברגע שהם הופכים לחום זהוב, הם מוכנים!

האם אפשר לשדרג את השבבים אחרי הטיגון?
בהחלט! תוכלו לעטוף אותם במעט רוטב טקטי של רוטב סויה – זה נותן להם טעם חדש ומשגע!

עכשיו, אחרי שכל כך השקעתם במתכון הזה, שתפו את האהבה שלכם עם החברים ברשתות החברתיות. לא כל יום יוצא מתכון פשוט וטעים כל כך! שתפיצו את המילה והמבחן הזה יכבוש את המון!

Scroll to Top