שדרגו את ארוחת הצהריים עם מתכון לחזה עוף

"`html

ארוחת צהריים עם חזה עוף: מתכון מושלם, מדהים ומעלף!

מישהו אמר "מושלם"? חזה עוף הוא אחד מאכלי הבסיס שאפשר להכין בהם כל כך הרבה וריאציות, ולכולם יש את המתכון המיוחד שלהם, של סבתא, של אמא, או אולי אפילו גרסה ששמענו מחבר. היום אנו נחשפים למתכון כל כך טעים, שמזמין אותנו לקחת את חזה העוף לגבהים חדשים. בנעימים, אנחנו נלמד להכין חזה עוף ברוטב סויה, עם שפע של ירקות צבעוניים שמתמזגים יחד בצורה אגדה ונפלאה. כך זה יוצר טעמים מדהימים, בריאות במובן האמיתי ומסיבה לכל החושים!

זמן הכנת המתכון ורמת הקושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המושלם הזה, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 4 יחידות חזה עוף (כ-600 גרם)
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות דבש (או סירופ מייפל לגרסה טבעונית)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כוס פתיתי ברוקולי או ירק אחר שאתם אוהבים
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקיקות
  • 1/2 כוס פלפלים צבעוניים (אדום, צהוב, ירוק) חתוכים למשרד
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שלבי ההכנה

ועכשיו, לשלב המעניין ביותר – ההכנה. המהלך שלנו יתחיל ביצירת הרוטב שיהפוך את העוף לקצת אקזוטי יותר ויעניק לו את הטעמים המדהימים:

  1. נחתוך את חזה העוף לקוביות בינוניות.
  2. בקערה נשלב את רוטב הסויה, הדבש, השום והג'ינג'ר. ניצור תמיסה אחידה.
  3. נמקם את קוביות העוף בתערובת ונשאיר אותן למרינדה של כ-15 דקות.
  4. במקביל, נחמם מחבת גדולה עם שמן זית על חום בינוני.
  5. כשהשמן חם, נוסיף את קוביות העוף המרינדות ונבשל עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  6. נוסיף את הירקות ונערבב למשך כ-5 דקות כדי לשמור על פריכותם.
  7. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם וניתן לכל הטעמים להתאחד על חום נמוך לעוד כ-5 דקות.
  8. כאשר הכל מוכן, נגיש חם עם אורז או קוסקוס כדי להיות בטוחים שזה משגע!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מרק גריסים מרוקאי שיעשה לכם חורף חם וטעים

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

המתכון הזה ניתן להתאמה בקלות עבור טעמים שונים ואידיאולוגיות תזונתיות. לדוגמה:

  • כדי להפוך את המנה לטבעונית, אנו יכולים לשנות את חזה העוף לטופו או פטריות מפורקות שמביאות אותו לאותו רמה.
  • אפשר להוסיף אגוזי קשיו קלויים לקצת פריכות ושדרוג נוסף בטעמים.
  • אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפל חריף לתערובת, ושתדעו, זה מביא את זה לרמה חדשה!
  • לגרסה בריאה יותר, ניתן להשתמש ברוטב סויה דל נתרן או אפילו למנגל את החזה על גריל ולצמצם את השמן.

שאלות ותשובות

כיצד ניתן לדעת אם חזה העוף מוכן?
העוף מוכן כאשר הוא משנה צבעו לאוף לבן, והמיצים שניגרים ממנו ברורים.

מה לעשות אם אין לי רוטב סויה?
אפשר להשתמש בברברה או ברוטב סויה דל – זה מביא את הטעמים שלו, אך הוא מעט יותר מתוק.

האם אפשר לשמור את המנה במקרר?
בהחלט, ניתן לשמור במקרר ל-2-3 ימים בכלי סגור. חימום מחדש רק עם מעט מים במיקרוגל.

מה ניתן להגיש לצד המנה?
האורז הוא התוספת הנפלאה, אך ירקות מאודים או סלט מרענן מוסיף חוויה נפלאה!

האם אפשר להכין את המנה על כיריים במקום במחבת?
כן, מפה, חזה העוף יכול להיות מוכן בכלי המתאים – כמו סוטאז' או פריזאי.

מה עם תיבול נוסף? האם יש רעיונות?
בהחלט! חרדל יכול להוסיף עוד טעם כחצי כפית עם תיבול נוסף פשוט לא קיץ.

האם זה בריא? מה הקטגוריה התזונתית שלו?
בהחלט! מדובר בארוחה עתירת חלבונים עם ירקות המשתלבים במדויק לעניין בריאותי.

כיצד יש לאחסן את החזה עוף?
לשמור בקירור עד 3 ימים, או הקפיא ולהפשיר בהתאם לפנייתנו.

איפה ניתן לקנות את הרוטב המיוחד?
הוא בדרך כלל זמין בחנויות מזון אסייתי או אפילו בסופרמרקטים הגדולים!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה את כמות הקלוריות בפרוסת גבינה צהובה 5 אחוז

מי צריך לנסות את המתכון הזה?
כל מי שאוהב אוכל טעים, מהיר ובריא – מטבח מטבח שלנו יגרום לכך שכן!

אז יש לנו ארוחת צהריים משגעת, מדהימה וטעימה! שימו לב לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, כי לא כל יום מגלים מתכון כל כך אגדי!

"`

Scroll to Top