שקדי עגל מטוגנים בטעם בלתי נשכח!

"`html

שקדי עגל מטוגנים – חטיף ממכר לכל עת!

אם יש משהו שיכול להפוך ערבי קיץ חמים למסיבה אמיתית, זה שקדי עגל מטוגנים! האושר שאין לו תחליף כשלטפף עם האצבעות על צלחת מלאה בשקדים רכים ומטוגנים, ריח השום והשומן באוויר – אלה הם רגעים שאין להם תחליף. מישהו אמר אגדי? פשוט מדהים! את המנה הזו טועמים ונדמה שעברנו לעולם אחר שבו כל מה שאנחנו רוצים זה ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • הכנה: 30 דקות
  • בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 אנשים

המרכיבים הדרושים

עכשיו כשכולנו רעבים, בואו נבחן את מה שאנחנו זקוקים לו כדי להכין את החטיף הזה:

  • ק"ג שקדי עגל טריים
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1/2 כוס קמח של חיטה (לגרסה לא ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1/2 כפית שטוחה של מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של שטיחי שום (או שום כתוש)
  • שמן לטיגון (מומלץ שמן קנולה או זית עדין)

מרכיבים חלופיים

כמובן, אפשר לשדרג ולשנות את המתכון בהתאם לטעמים המיוחדים שלכם. אם אתם מעדיפים גרסה צמחונית, תוכלו להמיר את השקדים במוקפצים כמו קישואים, בצל ופטריות. או אם אתם באווירה בריאה, ניתן גם להשתמש בקמח חומוס במקום קמח חיטה. לדוגמה, קמח תפו”א מתאים גם לאנשים עם רגישויות לגלוטן ויוסיף טעם ייחודי!

שלבי ההכנה

וכעת, הזמן האמיתי – שלב אחרי שלב, כך שתוכלו ליהנות מהמעדן המושלם!

  1. נביא את כל המרכיבים לגובה שולחן העבודה שלנו, נאלץ את העסק לסדר.
  2. לנקות היטב את השקדים ולהניח אותם בקערה עם המים והמלח למספר דקות – זה ייתן להם טעם מדהים!
  3. בזמן שהשקדים מתהדרים במרינה, נכין ברזיל של קמח מצה וקמח חיטה בקערה אחרת.
  4. נשבור את הביצים לתוך קערה חדשה, נוסיף את השום, ונערבב היטב – אוי, הריח!
  5. נחזור לשקדים, נשטוף אותם ונעביר לתוך הקמח, ואז יקפצו פנימה לתוך קערת הביצים המוכנות.
  6. נעביר אותם לטרפז קמח נוסף כדי ליצור קרום פריך.
  7. נחמם שמן בסיר שטוח עד להיווצרותבועות. הנה מגיע הכיף!
  8. כשהשמן חם, נטגן את השקדים מספר דקות מכל צד עד שהם חומים ומקפיצים.
  9. נוציא בעזרת כף מחוררת ונניח על נייר סופג כדי להיפרד מהשמן המיותר.
  10. נפזר מלח דק מעל ונהיה מוכנים לחגיגה!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  לצבוט את הטעם עם לביבות תפוחי אדמה 10 דקות

תוספות או שדרוגים אפשריים

כבר כשתתחילו להכין את השקדים, תגלו שאתם יכול לשדרג את המנה. למה לא לנסות להוסיף כף פפריקה חריפה לתערובת הקמח? זה ייתן לשקדים טאץ' מיוחד שיגרום לכולם לבקש עוד!

למי שאוהב את הבירות שלו, ניתן להכין רוטב יוגורט שמלווה את המנה ומוסיף מר freshness. בוודאי שיהיה מגניב לשחק קצת עם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או נענע. זה משגע!

שאלות ותשובות

כמה זמן ניתן לשמור את שקדי העגל?
שקדים מטוגנים נשארים טעמים למספר ימים, אך בהחלט צריך לשמור אותם בקופסה סגורה כדי למנוע התייבשות.

מה עושים אם רוצים לגרסה קלה יותר?
אפשר לאפות את השקדים במקום לטגן. זה בהחלט יקטין את כמות השמן אך עדיין תשמור על טעמים.

האם אפשר להשתמש בשקדים קפואים?
בכיף! רק וודאו לשחרר אותם לחלוטין לפני השימוש.

האם אפשר להשתמש בקמח חומוס?
בהחלט! קמח חומוס מוסיף טעם ייחודי והופך את המנה לברת בריאות יותר.

עד כמה שידוע, כמה זמן צריך לטגן כל צד?
כשלוש עד ארבע דקות לכל צד, אבל שימו לב לצבע – זה יהיה מדהים כאשר זה מתחיל להשחים.

מה קורה אם השקדים לא פריכים?
אם השקדים לא יוצאים פריכים כפי שאתם רוצים, יתכן שהשמן לא היה חם מספיק בדולרים.

האם אפשר להוסיף מיני תיבול?
כמובן! תוספת של כמון, קורנבלה או אפילו קמצוץ קארי יוסיפו עומק טעמים!

מה המיוחד בשקדים מטוגנים?
הם פשוט מושלמים כמתאבן, חטיף בזמן המשחקים, או עם בירה קרה – כל דבר נהיה מושלם יותר לידם.

האם זה מתאים לילדים?
בגדול, השקדים הם חטיף מדהים לילדים – רק שימו לב לכמויות השום והקצת חריף בהתחלה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  רוטב לניוקי בטטה שיעשה לכם חשק לעוד

איזו נוספת כמות של שקדים יכול להיות מספיק?
המנות תלויות במסיבתי, אבל עדיף להכין יותר – זה מעלף וכמעט בלתי נגמר!

בשבילכם, החשק לטעום את השקדים המטוגנים הללו יוביל אתכם להכנה מהירה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי הוא בהחלט נשאר באוויר!

"`

Scroll to Top