תבשיל עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד – אוכל מנחם שידגדג לכם בגרון!
לא כל יום נתקלים במתכון שמצליח לשלב בין טעמים מופלאים ונוחות הכנה! תחשבו על זה: תבשיל עוף ותפוחי אדמה שמוכן בסיר אחד. זה המושג האגדי של אוכל ביתי, כזה שיוצר ואיבה חמה במשפחה. המנה הזו, היא לא סתם תבשיל – היא מדהימה, משגעת, ומפיצה ריחות שאין להם תחליף. גם אם אתם לא מבשלים הרבה, אתם תגלו שזה באמת הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
קצת על המתכון – תבשיל זה מבוסס על שילוב של עוף רך עם תפוחי אדמה נימוחים, שמזכיר את המטבח של סבתא. במדור הסיפור שלנו, לא רק נהנה מהטעמים אלא גם נצא למסע היסטורי אל מטבחים מסביב לעולם!
הרכיבים הדרושים
- 4 יחידות עוף (חוסה, כרעיים או שילוב)**
- 6-8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות**
- 1 בצל גדול קצוץ דק**
- 4 שיני שום כתושות**
- 2 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים**
- 2-3 כפות שמן זית**
- 2 כפות פפריקה מתוקה**
- 1 כפית כמון**
- 1 כפית מלח**
- 1/2 כפית פלפל שחור**
- 1 כוס מים או מרק עוף**
- 2-3 עלי דפנה**
- חופן פטרוזיליה קצוצה לצבע וטריות**
חשוב להדגיש שאפשר לשדרג את המתכון: בעבור גרסה טבעונית, פשוט להחליף את העוף בחתיכות טופו או פטריות שיטאקי, ובשימוש במים או מרק ירקות. וכמובן, אם מישהו בעיר גלוטן, אפשר להכין את המנה בגרסה ללא גלוטן ( לא להוסיף רוטב סויה, לדוגמה!).
שלבי ההכנה
לאחר שגיבשנו את מרכיבינו, הגיע הזמן להתחיל בהכנות. התחושה היא כאילו אנו מתכוננים למופע – כל דבר במקומו, כל ריח והדרו.
- מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומשיטים עד שהוא שקוף.
- לאחר מכן, מוסיפים את השום ומערבבים קלות עד לריח המוכר.
- מוסיפים את חתיכות העוף ומטגנים מכל צד עד להזהבה קלה.
- מפזרים פפריקה, כמון, מלח ופלפל על העוף בשמחה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר ואת עלי הדפנה.
- יוצקים את המים או המרק ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 1 שעה, עד שהעוף רך ותפוחי האדמה מתבשלים.
- מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים עם אהבה.
- מגישים חם, ומשתדלים לא ללקק את האצבעות.
וכך, תוך שעה ולא יותר, תמצאו את עצמכם עם תבשיל מגניב שהולך לתפוס את המקום המרכזי על שולחן האוכל!
תוספות ושדרוגים אפשריים
תמיד יש מקום לשדרוג מתכונים! אפשר להוסיף שעועית ירוקה מבושלת, או פרוסות פפריקה קלויה לתוספת קראנצ'ית. למי שאוהב מתוק, ניתן להוסיף דלעת חתוכה בקוביות או חצי תפיחות חלבה!
בנוסף, אתם יכולים לשדרג את התבשיל עם תבלינים נוספים כמו קינמון או קימל, שיתרמו לטעמים מופלאים. גם חמאת בוטנים מצליחה להקפיץ את המתכון לגבהים חדשים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את העוף בדגים?
אפשר בהחלט! דגים כמו סלמון או דניס יהפכו את התבשיל לעדין ומיוחד. שימו לב שלא לבשל יותר מדי כדי שלא יתיבשו.
איך אני יודע שהתבשיל מוכן?
העוף צריך להיות רך, ותפוחי האדמה חייבים להיות נימוחים. אפשר לבדוק עם מזלג.
האם אני יכול להכין את התבשיל מראש?
בוודאי! הוא אפילו טעים יותר יום לאחר ההכנה כשהטעמים התהדרו.
איזה סוגי ירקות אפשר להוסיף?
טרי, סלק, קישואים – אפשרויות רבות ומבצע קל!
מה עושים עם שאריות?
להקפיא או לשמור במקרר, ומומלץ לחמם עם מעט מים כדי שלא יתייבשו.
האם זה מתאים לילדים?
סביר להניח שכן! ילדים אוהבים למרוח את העוף על תפוחי האדמה.
מה המתכון הזה אומר עליי?
אתה משתף פעולה עם מטבח טעים ומפנק!
האם אני יכול להוסיף חריף?
אם אתם חובבי חריף, פשוט הוסיפו פלפל חריף פרוס!
מה איכות העוף שאני צריך לבחור?
עדיף לקחת עוף טרי, זו פעילות זו חלומו של כל טבח!
אילו חסרונות יש בתבשיל הזה?
אולי הוא כל כך טעים שמפחית מהבריאות, אבל כמו שאומרים, הכל במידה!
עכשיו כשאתם מצוידים במתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם ידידיכם על הרשתות החברתיות. המנה הזו, עם ההכנה הממוקדת והטעימות, תשמח את כולם. בתיאבון!