תפוח אדמה ממולא בבשר טחון מטוגן – המתכון שיעשה לכם חשק

"`html

תפוח אדמה ממולא בבשר טחון מטוגן – המנה שתכבול את הלב שלכם!

תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם פורסים תפוח אדמה זהוב, שצופו בשלדה פריכה ממולא ברכות בבשר טחון מטוגן, בעדינות ובעוצמה. המפגש בין הקראנצ'יות של תפוח האדמה לעושר של הבשר הוא פשוט ממכר. זו המנה שתגרום לכם ללחוש לעצמכם "עוד אחת, בבקשה!" ולאחר מכן לנסות לקנות עוד תפוחי אדמה במשך ימים. מתכון כזה, של הלב והנשמה, מחזיר אותנו נוגעים בזיכרונות מסבתא, ומתוך הידע שלי בישול הוא פשוט מדהים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • רמת הקושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בכדי להכין את המנה המושלמת הזו, עלינו לאסוף את המרכיבים הנכונים. אז, מה יש לנו כאן?

  • 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 500 גרם בשר טחון (בקר או תחליף צמחוני)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיניים שום קצוצות
  • 2 כפות פפריקה חריפה או מתוקה (לפי טעמכם)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית או שמן צמחי
  • 1 ביצה (לא חובה, כתוספת)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

במידה ואתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להשתמש ב
בשר טחון של סויה או עדשים וכן ניתן להחליף את הביצה בתערובת של קמח תפו”א עם מים.

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן לצלול לעולם המופלא של הכנת תפוחי אדמה ממולא בבשר טחון. זה קל ומהנה!

  1. כשראשית, שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עם הקליפה עד שהם רכים (בערך 20-30 דקות).
  2. וודאים שהם לא מתפרקים, כדי שנוכל למלא אותם בקלות.
  3. במקביל, מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל והשום. טוגנים עד שהכל מתעדן ומעט הזהוב.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא מתבשל היטב. לא לשכוח לפזר פפריקה, מלח ופלפל לתיבול!
  5. אם החלטתם להוסיף את הביצה, עכשיו זה הזמן להוסיף ולערבב. עם הפטרוזיליה, כמובן.
  6. בינתיים, כשהתפוחי אדמה מתבשלמים, מוציאים אותם ממי הבישול ומניחים להם להתקרר קצת.
  7. לאחר מכן, בעזרת כף, חותכים את החלק העליון של תפוחי האדמה ומערבבים את תוכן תפוח האדמה עם תערובת הבשר.
  8. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר עד שגדוש, וסוגרים עם המכסה שחתכנו.
  9. בצד, מחממים עוד קצת שמן במחבת ומשחימים את תפוחי האדמה מכל הצדדים. ניתן לקלות בתנור בחום של 180 מעלות לצורך קריספיות נוספת.
  10. עכשיו אפשר להגיש — הביאו את המנה לשולחן ומזגו את הכיף!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף ואורז בסיר אחד - מתכון קל וטעים!

אז מה עכשיו? אפשר שדרוגים נוספים! אתם יכולים לשדרג את התפוחים עם גבינת מוצרלה מעל ולתת להם להנמס בתנור. או שאפשר לשדך להם סלט טרי מתקתק עם חמוציות. לא היה מזיק, נכון?

שאלות ותשובות

מה אפשר להוסיף למלית הבשר? ניתן להעשיר אותה בקישואים קצוצים, גזר מגורר, או אפילו ביצים קשות קצוצות שזה בהחלט ישדרג את הטעם!

האם אני יכול להכין את המנה מראש? בהחלט! ניתן לבשל את תפוחי האדמה מראש ולמלא אותם ביום ההגשה. זה ייקל עליכם את העבודה!

מה מתאים לצד המנה? סלט ירקות קיץ עשיר, פירה או לחם שומשום הם השלימים המושלמים.

האם אפשר להכין את המתכון לילדים? כמובן! אפשר להתאים את התיבול לפפריקה מתוקה וכמובן להפחית את הכמות כדי שההכנה תהיה קלה ומהירה.

ואם אני רוצה טעמים נוספים? ניתן להוסיף תיבול נוסף כמו כורכום, כמון או אפילו חרדל!

האם אפשר להשתמש בירקות אחרים במקום בשר? בהחלט! אפשר לשים תערובת פטריות, טופו או אפילו גרגרי חומוס.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה המוכנה במקרר? המנה נשמרת היטב במקרר למשך יומיים-שלושה.

האם אפשר להכין את המנה בגרסה דלת פחמימות? כן! פשוט ניתן להפחית את כמות תפוחי האדמה ולהמיר את המלית בחסה או ירקות אחרים.

מהו הטריק לומר בעוד? איך מבטיחים תפוח אדמה רך ואוורירי? ניתן להכין אותם על ידי בישולם במים רותחים ולא לשכוח למצוץ את הקליפה!

האם כדאי להכין את המתכון לאירוח? בהחלט! המנה מתאימה מאוד לאירועים משפחתיים ותמיד עושה רושם טוב!

אז למה אתם מחכים? תרימו כף של תפוחים ממולאים ותשתפו עם חברים שלכם! אין דבר שיגרום לכם יותר חום בלב מאשר להכנה מושלמת של תפוחי אדמה ממולאים, המנה שתבטיח לכם חוויות מחויכות וגסטרונומיות מעולות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה את המתכון לעוגת טחינה בריאה וא Delicious!

"`

Scroll to Top