תפוחי אדמה בתנור עם פירורי לחם – מתכון אגדי!
יש משהו פשוט, אבל כל כך מגניב, בכל מה שקשור בתפוחי אדמה בתנור. אנחנו מדברים על מנה קלאסית, שמריחה ריח נעים ומלחחת את הלב.
במיוחד כשגורסים לתוכה פירורי לחם, שמקנים לתפוחי האדמה גוון מוזהב ופריך. זו צריכה להיות מנת צד מושלמת של סבתא,
שכולם מתבוננים בה בתשוקה, מחכים לקסם שיבוא. ככל שאני מכין יותר פעמים את המנה הזו, אני מגלה שאני עושה זאת לא רק לילדים, אלא אפילו לעצמי!
הרעיון מאחורי המתכון הזה הוא שילוב של טעמים פשוטים, שמתאגדים למנה מעלפת וכולנו יודעים שאפשר להיחשף לקסם הטעים הזה בכל ארוחה.
אז התכוננו להרפתקה במלוא האנרגיה! מדענים גורסים ששניים מתוך שלושה אנשים אוהבים תפוחי אדמה, אז מה יכול להיות יותר טוב?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המדהימה הזו, נדרשים לנו כמה רכיבים בסיסיים שיש לכל אחד במטבח. אם אין לכם אתם מוזמנים ללכת למסעדה, אבל אין כמו הקסם של הכנת אוכל בבית. אז הנה, מה שאנחנו צריכים:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה (לא גדולים מידי, רוצים שיתבשלו טוב)
- 100 גרם חמאה או שמן זית (כדי להיות מושעים)
- 100 גרם פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור (למי שאוהב טעם יותר מעניין)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה (זה מה שנותן את הטאץ' המיוחד)
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מוסיף רעננות)
ויש גם גרסאות לאניני טעם! אפשר לראות כאן כמה רעיונות לשדרוגים:
- לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס ולוותר על הפירורי לחם המסורתיים
- לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקורנפלור או בפירורי לחם ללא גלוטן
שלבי ההכנה
קדימה, הגיע הזמן להתחיל! כאן מתחילים הדברים להתממש, כל שלב מתוך התהליך הזה יוביל אותנו לשיא הטעם.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לחצאים או לקוביות בגודל של כף.
- מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה.
- בישולים למשך כ-10 דקות עד שהתפוחי אדמה מתחילים להיות רכים, אבל לא מתפוררים.
- מסננים את תפוחי האדמה ושמים שוב בסיר, להוסיף חמאה, פלפל, פפריקה ופטרוזיליה.
- מערבבים היטב כך שהטעמים יתערבבו ביניהם.
- מנגבים תבנית בתנור בעזרת שמן זית או חמאה מומסת.
- מרטיבים את תפוחי האדמה בעזרת פירורי הלחם, עד שכל החתיכות מצופות להם.
- מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ומניחים בתנור למשך 30-35 דקות, עד שהפנים רכים והחוץ פריך וזהוב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר למשך רבע שעה (אם יש לכם סבלנות). אוכלים כל איש באחריות!
שדרוגים ותוספות
עכשיו כשיש לנו את המנה הכוכבת שלנו, איך נוכל לשדרג או לגוון אותה? אפשר לספר על כמה רעיונות:
מוסיפים גבינה צהובה מעל בזמן האפייה, או זורקים פטריות או ירקות אחרים בתבנית. נכון, זו קצת הרפתקה, אבל בשביל התפוחי אדמה הללו, הכל כשר!
ודבר נוסף – כמה מהחברים שלי טוענים שעם רוטב חריף בצד זה לגמרי משגע. בכל מקרה, זו הצעה שתמיד תמצאו.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את התפוחי אדמה במקרר לאחר הבישול?
כמובן! אתם יכולים לשמור את התפוחי אדמה בתוך קופסה אטומה במקרר. הם נשארים טעימים למשך 3-4 ימים לפחות.
אם אין לי פירורי לחם, איך אפשר להכין את המנה?
אפשר לטחון קרקרים, לשים קמח מצה, או גם לא להשתמש בהם בכלל! לתוספת טעם תוכלו להוסיף גבינה.
מה קורה אם אני רוצה להפוך את המנה לחריפה?
מצוין! אפשר להוסיף חריף. פשוט קחו פלפל צ'ילי קצוץ או רוטב סרירצ'ה ועבו עם האפייה, זה משגע!
כיצד אני יודע היכן לקנות תפוחי אדמה טובים?
נסו לקנות תפוחי אדמה שקשיחים למגע ומעוותים לעיתים. תפוחי אדמה רכים או דחוסים לא ייתנו את התוצאה הטובה ביותר.
האם יש דרך לקרר את המנה לאחר הוצאתה מהתנור בצורה אופטימלית?
כן, פשוט הניחו את התפוחי אדמה על טופס רשת. זה יאפשר לאוויר לזרום ובכך יעכב את החימום.
מה ההבדל בין שמן זית לחמאה במתכון הזה?
שמן זית ייתן טעם קל יותר עם חתיכות פריכות מזו של החמאה. החמאה מציעה יותר טעמים ומרקם של חמאה שכזה.
אפשר לשים פירות יבשים בתפוחי האדמה?
כמובן, ואפילו מעניינים! אנחנו לא מבינים מה יכול לקרות, אבל טעמי החמאה עם התפוחים יכולים להפתיע אתכם מאוד.
שרדרתם גבינה למעלה, מתי להוסיף?
שימו גבינה חצי מהזמן שהמנה בתנור, או בסוף כך שהשחום יהיה עדין עם צורת גביה.
אני מעוניין לעבור למתכון דל פחמימות. מה לעשות?
תתנסו בשום אוהב במקום תפוחי אדמה, או אפילו קישואים. שטפו אותם ותבשלו אותם בטכניקות דומות שתיארנו.
למה כדאי לי לשתף את המתכון?
כי איננו יכולים לחכות שתראו את התגובה של כולם! שיתוף מתכונים נותן השראה! כך הם יתנסו בטעמים מדהימים, וכולם ייהנו. זה מועיל בשבילהם !
אז יאללה, אל תהססו! שלחו את המתכון הזה לחברים שלכם, תשתפו ברשתות החברתיות, ותנו לכולם לטעום מהקסם של תפוחי האדמה עם פירורי לחם. אנחנו זקוקים לעוד פיצות טובות שעושות אותנו מאושרים! כל טוב לכם ונמשיך לבשל בשמחה.