אוכל מרוקאי מתכונים של טעמים מסורתיים שאסור לפספס

מתכון לקוסקוס מרוקאי משגע ופיקנטי

אין ספק, כשמדובר באוכל מרוקאי, הקוסקוס לוקח את כל הקופה! אם אתם רוצים לגלות מנה מדהימה, ממכרת ומעלפת שלא תשאיר אף אחד אדיש, הגעתם למקום הנכון. קוסקוס ברוטב עם ירקות, בשר ותבלינים עשירים הוא לא סתם מנה – זה סיפור, מסורת של סבתא, והפנינה של כל סעודה משפחתית או מפגש חברים. זו הזדמנות מצוינת לחוות את התרבות והחום של האוכל המרוקאי, והכל מבלי לצאת מהבית. אז בואו ניגש למלאכה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנת המתכון: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 6 אנשים

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את הקוסקוס המושלם הזה? קחו מייד מחברת ועט, או שמא אתם כבר משתמשים בטלפון שלכם? כך או כך, הנה הרשימה:

  • 2 כוסות קוסקוס (הכי טעים שיש)
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזר בינוני, קלופים וקצוצים
  • 1 קישוא גדול, קצוץ
  • 1 פלפל חריף קטן, קצוץ (למי שאוהב את זה פיקנטי)
  • 500 גרם בשר בקר חתוך לקוביות (או חזה עוף)
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קארי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית זעפרן (אם יש לכם, חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 כוסות מים
  • חצי חופן של פטרוזיליה קצוצה לקישוט

האמת היא שהקוסקוס הוא לא רק קדרת גרגרים – הוא כל כך גמיש שאפשר להוסיף לו עוד הרבה דברים! ניתן לשדרג אותו עם חומוס או אפילו סויה עבור גרסה טבעונית.

שלבי ההכנה

ועכשיו, לחלק המהותי שבו אנחנו שואבים את כל הכישרון שלנו לרגעים של הנאה מרבית!

  1. מתחילים בחימום שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עד שהריח מתחיל להתפשט.
  4. מסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהן מתחת לאדום.
  5. מוסיפים את הגזר, הקישוא והפלפל החריף ומערבבים.
  6. מוסיפים את התבלינים – כמון, קארי ופפריקה – ותנו להם לנפץ את העונג החושי.
  7. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך למשך 40 דקות.
  8. בזמן שהרוטב מתבשל, מכינים את הקוסקוס: מניחים את הקוסקוס בקערה ומוסיפים מים חמימים, חצי כוס שמן זית ומעט מלח.
  9. מערבבים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
  10. אחרי 10 דקות, מוציאים את הקוסקוס ומפרידים אותו עם מזלג.
  11. לאחר שהבשר מוכן, מעבירים את הקוסקוס לסיר עם הבשר, מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון לעוף עם תפוחי אדמה בתנור שישנה הכל

שדרוגים ותוספות אפשריים

כמו בכל מתכון קלאסי, יש אינסוף אפשרויות לשדרוג. ניתן להוסיף עדשים או גרגירי חומוס למנה כדי להעשיר את החלבון. איזה דמיוני זה יכול להיות לפזר מעל גבינת פטה או שקדים קלויים, או אפילו רוטב צ'ילי מתוק? כל אחד מכם יכול להתפרע על פי הטעם האישי שלו!

שאלות ותשובות

מה אם אני בן אדם צמחוני? האם אפשר להכין קוסקוס בלי בשר?
אפשר בהחלט! תשדרגו את המנה עם ירקות כמו תפו”א וחומוס, או פשוט רסק עגבניות עם תבלינים.

האם יש לי אפשרות להשתמש בקוסקוס מלא?
כמובן! קוסקוס מלא מוסיף טעם מעשיר מאוד ואופציות בריאותיות.

איך אני יודע אם הקוסקוס התבשל כראוי?
אם הקוסקוס נעים בפה ונמס כמו חמאה, אתם על הדרך הנכונה.

האם יש אפשרות להוסיף פירות יבשים למנה?
בהחלט! צימוקים או תמרים יכולים להכין חוויה מרוקאית מענגת במיוחד.

מה אם אני לא אוהב חריף?
אפשר להשאיר את הפלפל החריף מחוץ למתכון. הטעמים נשארים נפלאים גם בלעדיו.

איך אני יודע אם התבלינים שלי טריים?
אם הם מריחים חזק ועשיר, כנראה כן. תבלינים ישנים מאבדים את עוצמתם.

האם זה מתכון קל לשמור? מה עליי לעשות עם שאריות?
הקוסקוס יישאר טעים במקרר למשך 2-3 ימים. חימום במיקרוגל או בסיר קטן即可.

כמה זמן לוקח להכין את המנה?
זמן ההכנה הכולל הוא בסביבות השעה, אז נצלו את הזמן לחבר את כל הדברים ביחד באווירה משפחתית.

האם זה מתכון שאפשר להכין לפני הזמן?
בוודאי! הכנתם את הקוסקוס מראש תקל עליכם לפני אירוח או עבודה.

אני מרגישה לא בטוחה בהכנה שלי. איך אני יכולה להיות בטוחה שלא אכשל?
קצירת מעט תרגול, פנייה למתכון, וההבנה שהוא גמיש לשינוי במידה ויש טעות – היא הדרך הנוחה להרגיש בטוחה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  להכין פרחי כרובית בנינג'ה גריל כמו שפים מקצועיים

אז אחרי כל ההסברים והמתכונים, מה שבטוח הוא שאף אחד לא יוצא רעב – ואפילו ההפך! צלחת מלאה של קוסקוס מרוקאי משגע תוביל את כולם לשמחה, לריחות משכרים ולתחושה של חום משפחתי. אתם חייבים לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי פשוט אי אפשר לעמוד בפניו!

Scroll to Top