אורז עם עדשים כתומות – מנה מדהימה וממכרת!
אם יש משהו שאני יכול להעיד עליו מהניסיון שלי, זה שכשמדובר באוכל, אורז עם עדשים כתומות הוא אחד מהמטעמים הכי משגעים והכי טעימים שיש. המנה הזו מצליחה לשלב טעמים עזים, מרקמים נימוחים וניחוחות מעלפים. להכין את המנה הזו לוקח רק 10 דקות, והיא בסופו של דבר תהיה הבחירה המושלמת לארוחה קלה, rápidosהוגנת ובריאה.
זמן הכנת המתכון רמת הקושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהולכים להכין אורז עם עדשים כתומות, חשוב להצטייד במרכיבים שמביאים לחלוטין את הטעמים הצפויים. מדובר במטעמים קלילים ובריאים שיעשו את העבודה.
- 1 כוס אורז לבן (או אורז מלא למי שרוצה לגוון)
- ½ כוס עדשים כתומות
- 2 כוסות מים
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית קימל טחון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- קמצוץ פפריקה מתוקה (לתוספת צבע וטעימה)
- להוסיף סחוג או רוטב חריף אם רוצים טלטול בנשמה!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למעבדה הקולינרית ולראות כיצד מכינים את האורז והעדשים לרמה שלא תשכחו!
- חממים שמן זית בסיר גדול ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל מתרכך ושקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כמה שניות כדי לשחרר את aromas המדהימים שלו.
- שמים את האורז והעדשים עם כמון וקימל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
- לאחר שהמים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך 10 דקות, עד שהאורז והעדשים רכים.
- בהצלחה – הפעילו את השעון! לאחר 10 דקות, הורידו את הסיר מהכיריים.
- ניתן לפזר פפריקה מתוקה מעל ולערבב.
- נשאר רק להגיש על צלחת עם סחוג בצד ומעט ירק קצוץ מעל.
- אוכלים ואוהבים, והשפתיים שלכם ילקקו את האצבעות!
- אפשר גם לשדרג אותו עם ירקות קלויים או חצילים מוחמצים. תהיו יצירתיים!
גרסאות חלופיות
אם אתם מחפשים גירסאות שמיועדות לדיאטות שונות, תוכלו להכין את המנה הזו בגרסה טבעונית ופשוט להחליף את השמן בשמן קוקוס, או להכין אותה ללא גלוטן על ידי שימוש באורז של גולש ואורז מלא בלבד.
שדרוגים ותוספות אפשריות
לחברים העליזים שאוהבים לחדש את המנה, יש המון דרכים לשדרג אותה.
- הוספת ירקות קלוים כמו קישוא, גזר או פלפלים – זה מוסיף המון צבע וטעם!
- שקדים קצוצים קלויים או אגוזי פקאן למגע של קראנצ'י.
- ניתן לשים פרוסות אבוקדו בצד כדי להוסיף רכות.
- שילוב של פטריות בשום יכול להוסיף למנה ניחוח עז וטעים.
- להשתמש בעשבי תיבול כמו כוסברה או פטרוזיליה למי שאוהב ניחוח טרי.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על האורז הזה לאחר ההכנה?
כדאי לשמור את האורז עם עדשים בכלי סגור במקרר. הוא יכול להחזיק מעמד כמה ימים.
אפשר להשתמש בעדשים אחרות?
אפשר בהחלט! עדשים ירוקות או שחורות גם יעשו את העבודה – רק לשים לב שהן מתבשלים זמן ארוך יותר.
האם המתכון הזה קל להכנה לילדים?
המתכון מאוד קל! גם ילדים יכולים להשתתף בהכנה (לשולחן המשפחה!).
מה אפשר להגיש עם המנה הזו?
תוספות מעולות יכולות להיות סלט ירוק טרי, חצילים קלויים או אפילו פרוסות של פוקצ'ה.
האם יש מצב להכין את המנה בתנור?
אפשר לבשל את האורז עם עדשים בתנור, אך יש לעקוב אחרי זמני הבישול.
מה אפשר להוסיף אם רוצים טעמים יותר חזקים?
אנחנו ממליצים לשים חצי כפית של קארי לתיבול לקצת פיקנטיות.
אפשר לבשל את המנה עם ציר ירקות?
בהחלט! זה יתרום המון לטעם ויוסיף סמיכות למנת האורז והעדשים.
האם צריך להשרות את העדשים לפני הבישול?
עדשים כתומות לא דורשות השרייה מראש, והן מתבשלות מהר יחסית.
יש אנשים שפוחדים מהמרקם של עדשים – מה אפשר לעשות?
אני ממליץ לחתוך את העדשים לחצי או טחון אותן ליצירת מרקם סמיך יותר.
אפשר להכין את המנה גם בגרסה דלת פחמימות?
בהחלט! אפשר להחליף את האורז בקולורבי מגורר או כרובית באורז. יהיו טעמים מדהימים!
אז אם אתם מחפשים מנה מהירה, קלה ובריאה שמביאה איתה כל כך הרבה טעמים, אורז עם עדשים כתומות זו הבחירה הטובה ביותר. ספרו לחברים, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ואל תשכחו להתנסות עם הגרסאות השונות! בתיאבון!