אורז עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות בצבעים וטעמים

אורז עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות: המנה המושלמת לכל אירוע

בואו נדבר רגע על אחד מהמאכלים הכי אהובים, הכי ממכרים והכי נחשבים למושלמים בכל המטבחים – אורז עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות. כשאנחנו מדברים על מנה כזו, אנחנו בעצם מדברים על שמחה ופשטות שמתחברים לכדי חוויה מדהימה במקביל. הרוטב העשיר עשוי מעגבניות בשלות שמוסיפים חמימות ומעט מתיקות, והשילוב הזה עם האורז והשעועית הירוקה יוצר מנה שמענגת את החיך. אני מבטיח לכם שברגע שתכינו את המתכון הזה, אינכם תבינו איך חייתם עד היום בלעדיו! מהעצה שלי – שימו לתודעה שלכם שיש כאן אדמה, טעמים והוא מרגש ברמות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

קדימה, בואו נפנק את עצמנו ברכיבים הכי טריים ומשגעים שאתם יכולים למצוא! הנה מה שאנחנו צריכים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי (או אורז אחר – זה לא ממש משנה)
  • 400 גרם שעועית ירוקה קפואה
  • 2 כוסות עגבניות משוספות (אפשר גם עגבניות קפוצות) השומרות על הטעם המעלף
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס שמן זית (או שמן אחר אם אתם מעדיפים)
  • 1 כפית טיון מלח
  • 1/2 כפית כורכום (לתוספת צבע וערכים תזונתיים)
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 2 כוסות מים (ליתר ביטחון, אתם יכולים ללטף את הכוס ולחכות שאמונה תעבור)
  • אופן הגשה: פטרוזיליה קצוצה לקישוט

מרכיבים חלופיים

נכון, יש לכם אפשרויות! אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את השמנת בווריאציה שמזכירה שמן קוקוס. אם אתם רגישים לגלוטן, תוודאו שהאורז שאתם משתמשים בו הוא ללא גלוטן. כך תוכלו להתענג על המנה בלי דאגות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד לפסח שתשגע את האורחים שלכם

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן לבצע את המעברים לסמים העסיסיים האלה. באותו רגע שבו אתם תתחילו לבשל, תרגישו את הארומה שממלאת את המטבח. הכינותם?

  1. לשמן בגריל את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
  2. להוסיף את הבצל הקצוץ ולבשל עד שהבצל הופך לשקוף.
  3. להוסיף את השום הקצוץ ולהטביל במשך כ-1 דקה.
  4. להוסיף את העגבניות ולבשל עד שהן מתרככות.
  5. להוסיף את השעועית הירוקה, מלח, כורכום, פפריקה וכמון ולערבב היטב.
  6. להוסיף את האורז ולערבב בעדינות, הכניסו אותו לתוך הרוטב.
  7. למלא את הסיר במים ולבשל על חום בינוני עד שהמים מתאדים והאורז מתבשל הניחו לו כמה דקות לספוג את הטעמים הנפלאים.
  8. לטפטף כף מים אם צריך, עד שהאורז מוכן.
  9. ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.

שדרוגים ותוספות למנה

המנה הזו היא כמו קנבס, אתם יכולים להוסיף אליה כל מה שתרצו! רוצים טעמים מרעננים? הוסיפו מיץ סחוט מעצבניות לשדרוג טעמים. רוצים לגרסה עשירה יותר? הוסיפו קמצוץ גבינת פטה מעל. או כמו שאני אוהב – טיפה של צ’ילי חריף לשדרוג החום!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור את המנה הזו במקרר?
כמובן! המתכון מחזיק במקרר 3-4 ימים. רק ודאו שאתם לשים אותו בכלי סגור היטב. חימום מחדש? פשוט הוסיפו טיפה מים כדי שלא יתייבש!

האם אפשר להקפיא את התבשיל?
בהחלט! זה רעיון מצוין. הוא יישמר במקפיא עד כחודש. כשאתם רוצים להשתמש בו, פשוט הוציאו אותו יום מראש והניחו במקרר.

יש המלצה על תוספות שאני יכול לשים לצד המנה?
אופה! תוכלו לשים סלט ירוק מרענן או סלט גבינות עם טעם מאוזן שיפנה את הלב לצד האורז.

האם אפשר להשתמש בעגבניות אדומות מרוסקות מקופסה?
בוודאי! זה פתרון מהיר ואפילו מדהים שיתן לכם את התוצאה המושלמת.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות בננה בריאות שלא תוכל להתנגד להן!

אפשר להכין את המנה הזו בלי שמן?
לגמרי! תשתמשו במים רותחים או ברוטב עגבניות כדי לבשל את הבצל והשום, מנה בריאה ומושלמת.

מה לעשות אם אני שוכח את השום בבישול?
לפעמים, זה קורה. אל תדאגו! זה עדיין יהיה טעים מאוד וכל רכיב מנצח במתכון אפשרי.

כמה זמן צריך לחכות עד שהמנה מתקררת לגמרי?
מומלץ לחכות לפחות 15 דקות, כך שהיא מתייצבת והיא פחות חמה מידי.

האם אני יכול לשים קישואים או ירקות נוספים במנה הזאת?
בהחלט! זה מאוד מעולה להוסיף קישואים קצוצים או אפילו גזר – יהפוך את המנה לעוד יותר עשירה ומשגעת.

האם זה מתכון מתאים לארוחה לילית?
בהחלט! זה יכול להיות מנה נהדרת גם לאירוח וגם לארוחה משפחתית רגילה. האורחים שלכם לא יפסיקו להתענג על זה!

מה הטעם אם אני שם מעט חלב קוקוס למעלה?
ואוו. זה יכול לשדרג את הטעם הרבה יותר. הוא מוסיף טריות ואווירה אקזוטית באנרגיה.

אני ממליץ לכם לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, כי יש פה משהו מיוחד שרק מחכה לתשומת לב של כולם! הכניסו את קצת מהחום לדולב של חברים שלכם – אהבה זה העוגן של האוכל!

Scroll to Top