איך להכין אייס קפה בבית
כשהימים מתחממים, וריח הקיץ מרחף באוויר, אין דבר יותר שמשדר קיץ מאשר כוס אייס קפה קרירה, נושאת בתוכה את כל הטעמים האהובים עלינו. הרצון לרענן את עצמנו בכוס קפה מושלמת מביא אותנו לחשוב על מתכון ביתי שיותיר טעם מדהים בפה. אז בואו נעמיק יחד במתכון הזה, שיביא לכם את האווירה הקיצית הישר מהמטבח שלכם, עם נגיעות ממכרות של קפה מרענן!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 2
אז מה עושים? ראשית, מכינים את המצרכים! המתכון הזה לא רק שיש בו את האלמנט של הכנת קפה נהדר, אלא הוא גם נותן לנו הזדמנות לאלתר ולהוסיף את הטעמים שאנחנו אוהבים. בואו נתחיל!
המרכיבים הדרושים
- 200 מ"ל קפה חזק
- 100 מ"ל חלב (אפשר גם חלב שיבולת שועל או חלב קוקוס לגרסה טבעונית)
- 2 כפות סוכר (או דבש, או ממתיק טבעי אחר)
- קוביות קרח (הרבה, טוב להרטיב את הפה)
- שוקולד מגורר לקישוט (מעלף!)
- קצפת לשדרוג (אם בחרתם במכונה, זאת שעה אגדי)
לאחר שהכנו את כל המצרכים, חשוב להכיר את האפשרויות החלופיות. לא חייבים להשתמש בחלב רגיל, מתקיים כאן גם עולם שלם של אפשרויות טבעוניות. ניתן להמיר את החלב בחלב שיבולת שועל או חלב קוקוס, אשר לא רק שיהיה בריא, אלא גם ייתן טעם אחר ומרתק לקפה שלנו.
שלבי ההכנה
זה הזמן לעבור לשלב הכנת הקפה המושלם!
- מכינים קפה חזק ומחכים שיתקרר מעט.
- מוסיפים את הסוכר לקפה ומערבבים היטב עד שהסוכר מתמוסס.
- ממלאים כוסות בקוביות קרח, מה שיגרום לקפה להיות רחב מידי.
- יוצקים את הקפה המוכן מעל קוביות הקרח.
- מוסיפים את החלב המועדף עליכם (או את תחליף החלב) ומערבבים.
- נהנים מאימון חיסול קונספט לגובה עם קצפת ואבקת שוקולד מגוררת.
לגמרי לא קשה, נכון? האייס קפה הזה טעים כל כך, שאתם תמצאו את עצמכם מכינים אותו שוב ושוב. ושאלות המנחה היא, לאן ממשיכים מכאן?
תוספות או שדרוגים אפשריים
האם רציתם לקחת את המתכון הזה לשלב הבא? יש הרבה תוספות אפשריות! אדריכלים של טעמים, אתם מוזמנים להוסיף קרם פרייר או טיפות של וניל לתוספת מושלמת. אפשר גם לשדרגו בכמה אגוזי לוז או קקאו קראנצ'י, וכל אחת מהן תוסיף לכם טעם משגע.
כמו כן, ניתן לערבב בשוקולד מומס על מנת לקבל נגיעה מהפנטת — אפשר להפתיע את האורחים שלכם עם אייס קפה בטעמים שונים!
שאלות ותשובות
איך אפשר לעשות את המתכון הזה דל פחמימות?
כדי לעשות את המתכון דל פחמימות, אפשר לוותר על הסוכר לחלוטין, ולהשתמש בממתיק מלאכותי כמו סטיביה או סוויטנר אחר.
האם אפשר להכין את הקפה מראש?
בהחלט! ניתן להכין קפה מראש ולשמור במקרר. הוא אפילו יהיה יותר טוב כי הטעמים יתמזגו.
האם יש אפשרות לשדרוג עם טעמים נוספים?
כמובן! אפשר להוסיף טעמים כמו תמצית מנטה, או אפילו קפה בטעמים כמו קרם פרש. כל טעם יוסיף לשדרוג מתוק.
מה לעשות אם אין לי קוביות קרח?
אפשר להקפיא קפה מראש בקוביות קרח – זה ייתן טעם מרוכז ולא ימס את הקפה.
האם זה בריא?
בהחלט! המתכון עשוי מחומרים טבעיים, והאפשרות להוסיף סוגי חלב בריאים מביאה את הגרסה הבריאה הרצויה.
כיצד לשמור את האייס קפה?
כדי לשמור על טעם מושלם, יש לאחסן אותו במקרר למשך עד יומיים. לאחר מכן, הקפה מתחיל לאבד את טעמו.
כיצד לבחור את הקפה המתאים?
השתדלו לבחור בקפה באיכות גבוהה. קפה טרי עם טעמים יוצאי דופן יקפיץ את החוויה!
מה מהלך הקצפת?
שימוש בקצפת הוא על פי רצוןכם! אם רוצים לקצף את החלב עם סוכר ווניל, תקבלו קצפת ממש אגדי!
האם ניתן לשדרגו לקפה חם?
בהחלט! ניתן לשכוח את הקרח ולשתות את הקפה חם, הוא ייתן לכם בדיוק את השוקולד שהלב שלכם מבקש.
כמה קלוריות יש במנה?
תלוי במרכיבים שבחרתם, אולם קפה עם חלב ובחירה של סוכר דל קלוריות יבטיחו שיש מרווח קילוריה.
אם עדיין לא הכנתם את האייס קפה הזה בבית, הגיע הזמן! בואו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם, ותהיו בטוחים שהחברים שלכם יתחילו לשאול אתכם איך אתם עושים את זה כל כך טעים!