איך להכין דפי אורז מטוגנים קריספיים ומושלמים

דפי אורז מטוגנים – מתכון אגדי ומדהים!

תארו לכם את השילוב המושלם. טעם מתוק ומלוח, פריך ונימוח, צבעים מרהיבים ומרקם משגע! כל אלו מתאגדים לדפים קטנים וטעימים, שיגרמו לכם ללקק את האצבעות. בתור אוהבי המטבח האסיאתי, אנחנו פשוט התלהבנו מהרעיון להכין דפי אורז מטוגנים שאי אפשר להפסיק לאכול! מדובר במנה שהולכת נהדר כמנה ראשונה או כנשנוש בערב פשוט. בואו נצלול יחד לעולם המושלם של דפי האורז.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהטרנד האסיאתי תופס תאוצה בישראל, דפי האורז ממלאים את הבית והלב. להלן המצרכים שיבטיחו לכם מנה מעלפת:

  • דפי אורז – 10 יחידות
  • מקלות גזר – 1 גזר בינוני
  • קולורבי – 1/2 קולורבי קטן
  • קציצות עוף/ טופו (בגרסה טבעונית) – 200 גרם
  • בצל ירוק – 2 יחידות, קצוצים דק
  • מיץ מליים – מ1/2 מייד רימון
  • שום – 2 שיני שום, קצוצות
  • טחינה – 3 כפות
  • שקדים קלויים קצוצים – 2 כפות (לא חובה)
  • שמן זית – לטיגון או زيت .
  • מלח ופלפל – לפי הטעם

שטפנים את הירקות וחותכים ברצועות דקות. הכי טוב להשתמש בסכין חדה וגם לשתף את הילדים כדי להפוך את זה לחוויה מהנה. המילוי יכול להיות בשינוי מה שלא תגידו, אפשר להוסיף ירקות כמו כרוב או פטריות.

מרכיבים חליפיים

מי שרוצה לנסות גרסה בריאה ומרעננת יכול להחליף את הקציצות בטופו, גרסה טבעונית או להכין קציצות דגים שאותן אנחנו מאוד אוהבים. דפי האורז כל כך גמישים שניתן לשים בהם עשרות סוגי מילוי!

שלבי ההכנה

הכנה קלה ופשוטה. בואו נתחיל עם הכנת המנה המושלמת הזאת! זה הזמן לחפוף את הידיים ולצלול למנה המתוארת.

  1. מעבירים את דפי האורז לקערה עם מים חמים למשך 1-2 דקות, עד שהם מתרככים.
  2. בינתיים, קוצצים את כל הירקות לעובי של כ-5 ס"מ.
  3. אם אתם בוחרים להשתמש בקציצות עוף, יש לטגן אותן עד שהן משחימות היטב. לגרסה טבעונית, פשוט מטגנים את הטופו.
  4. מניחים את דף האורז על משטח שטוח, במרכז מניחים מעט מהירקות והקציצה.
  5. מכסים את המילוי על ידי קיפולי דף האורז מסביב.
  6. חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים והמילוי.
  7. מחממים קצת שמן זית במחבת antih הום ולטגן את הדפים הממולאים מכל צד, עד שיתקבל צבע זהוב ומשגע.
  8. בזמן טיגון הדפים, הכינו את הרוטב משום ודבש או טחינה עם מיץ מליים.
  9. מניחים את הדפים המטוגנים על מגבת כדי לספוג שמן עודף.
  10. מומלץ להגיש עם רוטב טחינה או שום.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חריימה טריפוליטאי אמיתי בקלי קלות שכל אחד יכול להכין

לאחר שסיימנו את כל השלבים, אפשר לתפוס כמה דפים בעזרת קיסמים ולפנק את עצמנו במנה המעלפת הזאת. היא באמת משגעת!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אין סוף לצורות הפילינג והטעמים! אפשר לשדרג את המילוי עם חצילים קלויים, גבינת פטה או כמו שאוהבים באסיה נכון – נבטים?

אפשר גם לשדרג את הרוטב. להוסיף חריף, מייפל או טחינה עם צנובר קלוי עושה פלאים. כל מה שיצא מהמוח היצירתי שלכם יכול להתאים! ותאמינו לי, תמיד תשאירו מקום למעט מתיקות.

שאלות ותשובות

איך אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בקציצות טופו או סויה, ולא להוסיך רטבים עם סויה. לדוגמא, רוטב פרטי עם שומשום נשמע וגם טעים.

האם ניתן לשמור את הדפים הממולאים למחר?
אני לא ממליץ על זה. הדפים יאבדו מהפריכות, אבל אם יש לאחרים געגועים, אפשר לאחסן במקרר אבל לשוב ולהחמם במהירות בטוסטר אובן.

מהו הרוטב המומלץ?
כפי שהזכרתי, טחינה וגזר עם שום עושים פלאים, או רוטב סויה עם וניל ודבש.

האם אפשר להשתמש בדפים קפואים?
בהחלט! טמפרו אותם על מים חמים ונשמע כמה במטר.

מה טווח הזמן האידיאלי לצרוך את המנה?
כמו כל דבר טעים, המנה הכי טובה היא אחרי הכנתה!

האם ניתן לשלב דגים במילוי?
כן! דג פילה טונה בשילוב עם ירקות זה קלאסי – טעים ואזרחי.

מה עושים אם אין דפי אורז?
אפשר להכין עם פיסות פנקייק דקות ולמלא באותן מרכיבים – תשובה עוקפנית!

האם זה מתכון בריא?
בהחלט! מדובר במאכל דל פחמימות, עם מגוון בירקות ובשימוש נמוך בשמן.

האם ישנם שרטוטים אחרים שמתאימים למילוי?
נכון לעכשיו, אני ממליץ על שמן קוקוס ותיבול.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט כרוב וגזר במיונז מתכונים ב 10 דקות שיענגו אתכם

איך להכין כמות כפולה?
לשים לב שתוספות היין יהיו מסודרות על השולחן!

אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות. דפי אורז מטוגנים ישדרגו לכם כל ערב קל והכנתם בעבודה וגם יתנו לכם את התוצאה המושלמת לכל תחח OZ שהחלטתם לפתוח את הדפים. תפנקו את עצמכם ותהנו!

Scroll to Top