איך להכין חזה עוף על מחבת פסים בשילוב טעמים מפתיעים

חזה עוף על מחבת פסים: מנה משגעת שלא תשאיר אתכם אדישים!

האם יש משהו יותר מדהים ממנה כזו שלא רק שזורמת עם טעמים קלאסיים, אלא גם נראית כאילו יצאה ממסעדת יוקרה? חזה עוף על מחבת פסים הוא אחד המתכונים הפשוטים אך המעלפים ביותר שנוכל להכין בבית. בעולם המהיר של היום, שבו כולם רודפים אחרי אוכל מהיר ולא תמיד דואגים לאיכות, יש משהו מושלם ומרגיע בהכנת מנה קלאסית כזו, שמספקת לנו גם ניחוחות, גם צבעים וגם טעמים.

אז למה אתם מחכים? תפסיקו לגלול! בואו נצלול לעולם של טעמים משגעים, ונכין את המנה הזו שיהיה קשה להפסיק לאכול אותה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

הנה לפניכם רשימת המרכיבים הדרושים להכנה של חזה עוף על מחבת פסים, שהמהדרים יכולים להוסיף גם תבלינים אהובים או ירקות לסלט צד אם רוצים. ניתן גם לשדרג את המנה עם רטבי פסטו או סויה שתמיד שודרגו את המנות הביתיות.

  • 4 חזה עוף חתוכים לרצועות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף תבלין שום יבש (או 2 שיני שום קצוצות)
  • מיץ מחצי לימון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי, לטעם וריח)
  • ירקות לצלייה כגון קישואים, גזר או פטריות (אופציונלי)

מכירים את המצב הזה שבו אתם מסתכלים על המרכיבים שסידרתם על השולחן ומתלבטים אם להוסיף עוד משהו? הפעם יש לנו אפשרות לשדרג את המנה עם ירקות צבעוניים שמעשרים את המנה בטעמים ובויטמינים. “מדי פעם אני אוהב להוסיף ברוקולי או בטטה עטופים בשמן זית, זה פשוט משגע!”

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצק עלים עם תרד ופטריות – פלא של טעמים!

שלבי ההכנה

לאחר שסידרנו את כל המרכיבים המדהימים, אנו ממתינים להיכנס לשלבים השונים של ההכנה. אלו הם השלבים המיוחדים, בהם המנה שלנו מתחילה להתעורר לחיים!

  1. מחממים את שמן הזית במחבת פסים על חום בינוני.
  2. מוסיפים את רצועות חזה העוף למחבת. טורפים היטב כדי שיתכסו בשמן.
  3. מוסיפים את מלח, פלפל, פפריקה ושום יבש (או השום הקצוץ) ומערבבים.
  4. מטגנים את חזה העוף במשך כ-8-10 דקות, עד שהן משיגים צבע זהוב וקוראים 'ללקק את האצבעות'.
  5. מסננים את חזה העוף למגבת נייר לניקוי.
  6. אם רוצים, מוסיפים את הירקות למחבת באותן השום ההכנה, ומבשלים אותם 5-7 דקות.
  7. בסוף, מוסיפים מיץ לימון ומשדלים את הכל.
  8. מעבירים את חזה העוף לצלחת הגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומסדרים ליד את הירקות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שאחרי שהכנו את המנה המדהימה הזו, אין סוף לאפשרויות שניתן להוסיף עליה. לדוגמה, איך אתם מרגישים לגבי הוספת גבינת פטה מעל? או אולי ממש להקדיש דקה או שתיים להכין רוטב חמאת שום שתשדרג את המנה? מדהים, נכון? גם ניתן לשדרג את חזה העוף עם רטבים כגון רוטב סויה או פסטו. פשוט תדמיינו את זה והפה שלכם יימשך!

שאלות ותשובות על המתכון

עבור מי מכם שיש עוד שאלות, אני כאן עם כל התשובות! בואו נתחיל.

מה ניתן להחליף במקום שמן זית?

אפשר להשתמש בשמן קנולה או בכל שמן אחר שמתאים לבישול. אם אתם מחפשים טעם חריף, שמן חריף יכול גם להיות אופציה מעולה.

האם ניתן להכין את המנה על גריל?

בהחלט! חזה העוף ייצא עם טעם מעושן מדהים אם תשתמשו בגריל. מהנסיון שלי, זה פשוט אגדי!

מה לעשות אם חזה העוף יוצא יבש?

נראה לי שכאשר מתבשל יותר מדי, הוא יבש. אך אם תוסיפו מיץ לימון, התוצאה תהיה נימוחה יותר!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון פילה מדומה בתנור שמטריף את החך

האם ניתן להכין מנה זו בטבעונית?

בהחלט! אפשר להחליף את חזה העוף בטופו או בנתחי סויה – זה מדהים, במיוחד אם נותנים לזה טעמים חזקים. פשוט תוסיפו תבלינים ותשמרו על התהליך!

אילו מנות צד יכולות להתאימן ליד המנה הזו?

סלט ירקות חי, פריזאי או שמן זית עושים פלאים. גם אורז/קוסקוס יכולים להיות משלימים נהדרים.

איפה אפשר למצוא מתכונים מעניינים נוספים?

באתרי שף שונים ניתן למצוא מתכונים מעשיים, או סתם לחפש באינטרנט. יש למיליוני אנשים מתכונים שווים.

אפשר להכין את המנה מראש?

כמובן! פשוט חממים בגריל או מחבת ומקפלים במקפיא. עם הזמן, בעלות הזמן שלך תנצחו!

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?

כחמישה ימים במקרר, בתנאים נכונים והם פשוט עושי פלאים!

מה קורה אם אני לא אוהב את טעם השום?

אפשר לוותר עליו לחלוטין ולהשתמש בעשבי תיבול אחרים כמו אורגנו או טימין. כל טעם יוסיף משהו חדש!

האם ניתן להשתמש גם בחזה עוף קפוא?

כן! ממתינים להפשרה מלאכה ואז ממשיכים בהכנה. חזה עוף קפוא בהחלט יעבוד כאן.

אז מה אתם אומרים? אין ספק שחזה העוף על מחבת פסים הוא מנה פשוטה ומדהימה, שמצליחה לרגש כל טועם. אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות! כל אחד חייב לנסות את זה, וזו ההזדמנות שלכם לעורר את העולם עם טעמים משגעים. בתיאבון!

Scroll to Top