איך להכין מתכון לפנקייק ב 10 דקות בקלות

"`html

ממתק صبح: מתכון לפנקייק ב-10 דקות

בוקר משגע מתחיל את היום עם הפנקייקים המדהימים שאנחנו אוהבים! יש משהו כל כך נעים ומרגיע בצליל של הבלילה מתייצבת על המחבת, הריח הנפלא שמתפשט בכל הבית וצורת הפנקייקים שמתחילים להתנפח ומתמלאים בבועות. אז ראו הוזהרתם, המתכון הזה בהחלט עשוי להיות ממכר! עכשיו, בואו נצלול לתוך העולם המושלם של פנקייקים שמוכנים ממש בתוך עשר דקות.

זמן הכנת המתכון: 10 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 4 פנקייקים

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 5 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות: 4 פנקייקים

הרכיבים הדרושים

אנחנו רוצים שתבינו שהמצרכים בשביל הפנקייקים הללו הם בסיסיים, וההכנה שלהם אגדית! כל אחד יכול להכין פנקייקים מדהימים, רק צריכים מעט סבלנות ואהבה. לפני שנתחיל, יש לזכור שהפנקייקים הללו יכולים להיות אווריריים ונימוחים בפה.

  • 1 בקבוק חלב (250 מ"ל)
  • 1 ביצה גדולה
  • 150 גרם קמח לבן
  • 30 גרם סוכר
  • 10 גרם אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 30 גרם חמאה ממוססת (או שמן קוקוס) כתחליף טבעוני

יש לכם אפשרות לשדרג את המתכון ולהשתמש בחלב שיבולת שועל אם אתם רוצים גרסה בריאה יותר. כמו כן, ניתן להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או בסירופ מייפל, לקבלת טעמים חדשים ומיוחדים!

שלבי ההכנה

אז עכשיו, אחרי שפירטנו על הרכיבים, בואו ניגש לכך שאתם מחכים. כל כך פשוט, שהילדים שלכם יכולים להצטרף ולהפוך זאת לפעילות משפחתית מהנה!

  1. להרתיח מחבת על חום בינוני ולהמיס בתוכה חמאה.
  2. בקערה גדולה לערבב היטב את החלב, הביצה והחמאה הממוססת.
  3. בקערה נפרדת לשלב את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
  4. לערבב את החומרים היבשים עם הרטובים תוך כדי ערבוב מתון עד שהתערובת חלקה.
  5. לשפוך כף מהתערובת אל המחבת הלוהטת, לחכות עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק (זהו סימן מצוין!) ואז להפוך בעדינות עם גבעול הפוך.
  6. לבשל עוד 1-2 דקות עד שהפנקייקים משגעים.
  7. לחזור על התהליך עד שכל הבלילה נגמרה, ולהניח את הפנקייקים המוכנים על צלחת.
  8. לנועד את הפנקייקים עם סירופ מייפל, דובדבנים טריים או כל תוספת שאתם אוהבים.
  9. להניח את הקפה בצד ולהתענג בעונג על כל ביס!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סטייק אנגוס מתכון שישדרג כל ארוחה שלכם

ואם תרצו לנסות גרסאות שונות, הרי לכם חידושים! ניתן להוסיף לתערובת פירות יער, שוקולד מריר או אגוזים מרוסקים. הכל תלוי ביצירתיות שלכם!

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו עם הפנקייקים המנצחים שלנו לראשה, חשוב לתת מקום לדמיון. תוכלו להוסיף לתערובת כמויות קטנות של קינמון, וניל או אפילו אזוביון לקבלת טעמים מרהיבים. וכמובן, עיטור הפנקייקים בשוקולד מומס או רוטב קרמל יכול להפוך את המנה לחגיגה אמיתית!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת אם הפנקייקים מוכנים?

תכינו את הפנקייקים עד שיתחילו להתרומם ויתפוצצו עם בועות. זה סימן לכך שהזמן להפוך אותם הגיע!

מה ניתן לעשות עם שאריות של פנקייקים?

שאריות פנקייקים ניתן לשים במקפיא למשך חודש. פשוט לחמם אותם שוב על המחבת או במיקרוגל והם יהיו כמו חדשים!

יש לכם המלצה לפנקייקים בריאים יותר?

תשקלו להשתמש בקמח כוסמין או קמח שקדים, ואף להוסיף טחינה או קקאו לקבלת טעמים מצוינים!

אפשר להכין את המתכון ללא ביצים?

בוודאי, פשוט תחליפו את הביצה ברסק תפוחים או בדייסת פשתן, זה עובד מדהים!

מהי הסיבה שבחלב יש חלבון?

החלבון מרכיב את הפנקייקים באופן אוורירי יותר ומסייע בתהליך ההתנפחות.

האם ניתן לעשות את המתכון עם קמח ללא גלוטן?

בהחלט, קמח תפו”א או קמח יראפי מספקים תוצאות מצוינות.

איך אפשר להפוך את הפנקייקים לעוד יותר גזורים?

אם אתם רוצים, אפשר להוסיף קקאו לתערובת. זה ייתן לפנקייקים שוקולטיים ומפתיעים.

למה כדאי להשתמש באבקת סודה לשתייה?

אבקת סודה לשתייה מוסיפה אווריריות לפנקייקים ומדגישה את הטעמים.

אילו טעמים אפשר לשים במקום הסוכר?

אפשר להחליף את הסוכר בדבש, סירופ מייפל או ממתיקים טבעיים נוספים.

האם הפנקייקים נשארים רכים לאחר המילוי?

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתוקים מרוקאים: מתכון מסורתי שאסור לפספס

בהחלט, והם נשארים נימוחים ואווריריים למשך זמן רב, במיוחד אם שומרים עליהם מחוממים ולח!

אם אהבתם את המתכון הזה, אני ממליץ לכם לשתף אותו עם כל החברים והרשתות החברתיות. בתקווה שהפנקייקים שלכם יהיו הכי טעימים שיש ותהיה לכם חגיגת בוקר נפלאה!

"`

Scroll to Top