איך להכין מתכון לרוטב פיצה איטלקי מושלם

מתכון לרוטב פיצה איטלקי שלא תפסיקו לפנטז עליו

תארו לעצמכם רגע את זה: אתם יושבים במסעדה איטלקית קטנה, האווירה רומנטית, והניחוחות של טעמים עזים מתמזגים באוויר. בכל פינה יש מישהו שמכין פיצות על טאבון עצים, ואתם מתפתים להזמין אחת מהן. אבל מה שהופך את הפיצה למדהימה, מעבר לבצק הנפלא והגבינה המומסת, הוא הרוטב! לא סתם רוטב, אלא רוטב פיצה איטלקי אמיתי, שמשאיר את כל השאר מאחור עם טעמים משגעים ועדינים כאחד. כאן, אנחנו ניצור רוטב פיצה שמתעלה על כל הציפיות, עם רכיבים איכותיים שמחיים את האוכל האיטלקי המסורתי.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות רוטב

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נסתכל על המרכיבים שמהם ניצור את הרוטב המושלם. מדובר ברכיבים מאד פשוטים, אך כל אחד מהם ממלא תפקיד חשוב במרקם ובטעמים של הרוטב. אל תתפשרו על איכות הרכיבים, כי זה מה שהופך את הרוטב למדהים באמת!

  • 800 גרם עגבניות מיובשות (שמרו על קופסאות גזר שיצאו מהן עגבניות)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כף סוכר (לא תהיו מודאגים, זה מוסיף מתיקות ואלו תיכנסו לדיון על סוכר)
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפיות כורכום (מضيفים צבע וטעם משגע)
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ (ואם יש לכם, אז גם מעט תרד יכול להוסיף צבע)

מרכיבים חלופיים

אם תרצו להכין גרסה טבעונית או ללא גלוטן, אפשר לשמור על רוב המרכיבים כפי שהם. גם שמן זית הוא מצוין, אבל חלופית אפשר לשים גם שמן קנולה או שמן חמניות. לעומת זאת, תעשו שינויים ברוטב עדים: בעגבניות – רגע, אם אתם לא אוהבים עגבניות, קחו במקום רוטב עגבניות קנוי, אך בהחלט לוודאו מה הוא מכיל.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות עוף ברוטב עם תפוחי אדמה: מתכון מענג!

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן להיכנס לבישול המדהים שיגרום לכל המשפחה לבקש עוד. כל שלב חשוב לא פחות מקודמו, ולכן עליכם להקפיד על הפרטים הקטנים.

  1. נמיסו את השום השטוף בשמן זית על חום נמוך, כך שאפשר למנוע התייבשות.
  2. הוסיפו את העגבניות המיובשות ואכלו ברוטב המדהים הזה.
  3. בעזרת כף עץ, ערבבו את כל המרכיבים עד שהעגבניות מתחילות להתייבש.
  4. הוסיפו סוכר, מלח, כורכום, אורגנו, ופפריקה, וערבבו עוד כ-5 דקות.
  5. הניחו לתערובת להתקרר ולסיים בערך 10-15 דקות.
  6. כשזה מתקרר, הוסיפו את הבזיליקום הטרי ותנו לו עוד ערבוב.
  7. סננו את הסיר והניחו לרוטב התמצק.
  8. אחסנו בקופסה במקרר לעוד כשבוע, או במקפיא עד חודש.

שדרוגים ותוספות

אם אתם רוצים לשדרג את הרוטב למשהו אגדי, חשבו על הוספת פרוסות זיתים שחורים או כבושים שלא תפסיקו לאכול. וכשאתם כבר פה, הוסיפו מעט פלפל חריף לקצת חריפות, אם אתם אוהבים. אפשר גם לשים פטריות קצוצות, שמוסיפות טעמים נפלאים לרוטב.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בעגבניות קפואות?
בהחלט! עגבניות קפואות מהן טובות מאוד ומהוות חלופה מצוינת לעגבניות מיובשות. תהליך הבישול יהיה דומה.

איך יודעים אם הרוטב מוכן?
תשומת הלב צריכה להיות על המרקם. הוא צריך להיות סמיך, אך לא דחוס מדי. אם הוא סחוט מדי, משהו לא בסדר כאן!

האם אפשר להכין את הרוטב מראש?
אני ממליץ להכין אותו כמה ימים מראש, כי ככל שהוא מתיישב, כך הטעמים מתחדדים.

האם יש צורך בבישול מוקדם?
לא, במקרה הזה הבישול לא הכרחי, אבל הוא מעניין ומחמם את הבית!

איך שומרים על הרוטב?
כפי שציינתי, פשוט שמים אותו בקופסה אטומה במקרר. כך תוכלו להרגיש את טעם של איטליה בכל ביתכם.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכונים מומלצים שיביאו לך טעמים חדשים!

מה עושים אם הרוטב יוצא חמוץ מדי?
אם זה קורה, הוסיפו מעט סוכר כדי לאזן את החמיצות.

האם אפשר לשלב רוטב פיצה במנות אחרות?
בהחלט! אפשר להשתמש בו כרוטב לפסטה או כשכבת רוטב במנות חלביות.

האם אפשר להכין רוטב זה בלי שמן?
שמן זית מוסיף טעם, אך ניתן לוותר עליו אם רוצים גרסה דלת קלוריות.

מה עושים אם רוצים רוטב חלק?
אם רוצים לשדרג לפירה, מעבירים את הרוטב בבלנדר עד שהמרקם חלק.

אחרי כל המרכיבים, השדרוגים, וההכנה, זו ההזדמנות שלכם לשתף טעמים עם חברים. אם הכנתם את הרוטב הזה ואהבתם, אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות. כל פיצה שתכינו עם זה תהיה פשוט מושלמת, ממריאה אתכם לאיטליה בכל bite. תיהנו!

Scroll to Top