סטייק נינג'ה גריל: מתכון אגדי שיכבוש את הלבבות
דמיינו את הרגע שהסטייק יוצא מהגריל, מבעבע, ונספג בנתחים עסיסיים וצבעים חומים מוקפצים. הריח של בשר צלוי מתחיל להתפשט ומזמין את כל מי שסביבכם להתקרב. למה אתם מחכים? בואו נתעמק במתכון המדהים, הממכר והמשוגע הזה – סטייק נינג'ה גריל. מה שהופך את המתכון הזה למיוחד כל כך הוא השיטה המובילה של גריל המאפשרת לנו לקבל טעמים עזים ומבנה רך לא מהעולם הזה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, נצלול לעולם של רכיבים טעימים ומושכים שכולם ירצו לקחת חלק בהכנתם. מתכון זה הוא אוצר מאוצרות הקולינריה הביתית, במיוחד אם אתם רוצים לשדרג את ארוחת הערב שלכם.
- סטייק רצועות: 800 גרם, לדוגמה אנטריקוט או פילה
- שום: 4 שיניים קצוצות דק
- רוטב סויה: 4 כפות
- שמן זית: 3 כפות
- אורגנו מיובש: 1 כף
- מלח ופלפל שחור: לפי הטעם
- סויה מתוקה (אופציונלי): 2 כפות לשדרוג טעמו
שלבי ההכנה
הכנה של סטייק היא אמנות של ממש. כאן תלמדו את השלבים שיביאו את המנה שלכם למדרגה הגבוהה ביותר.
- קודם כל, חותכים את הסטייק לרצועות דקות כך שיהיה קל לגריל.
- מניחים את הרצועות בקערה ומוסיפים את השום, רוטב הסויה, שמן הזית, האורגנו, מלח ופלפל.
- מערבבים היטב כדי שהטעמים יספגו. תנו לזה להשרות לפחות 30 דקות.
- מחממים את ה-Ninja Grill על חום גבוה.
- מניחים את הרצועות על המדף של הגריל ולאחר מכן סוגרים את המכסה.
- נשארים לתת להם להתבשל במשך 5-6 דקות בצד אחד.
- מניחים את הסטייק לצידו השני במשך 5 דקות נוספות.
- כשהסטייק משחים ומקבל צבע יפה, משמע שהוא יצא מהמנגל!
- מסננים ושמים בצד למשך 5 דקות כדי שהמיצים יחזרו לבשר.
- מתבלים עם סויה מתוקה אם החלטתם לשדרג את הטעם.
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בנתחי סויה או בשרים מזויפים. במקום הרוטב הסויה, אפשר גם לנסות רוטב טחינה עם תיבול חריף.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הטעמים הם השיא במתכון הזה, אך הוספת תוספות יכולה לקחת את המנה שלכם לגבהים חדשים.
- סלט ירקות טרי, ממולא ברוטב לימון בזיליקום.
- חצילים צלויים על הגריל ברוטב טחינה – ייצור שילוב מספק.
- תרד סוני בצד, עם אגוזימלך קלויים שמוסיפים טעם עשיר וטקסטורה.
- תוספת של פחמימות, כמו אורז מאודה או פירה – שילוב מושלם!
לכל תוספת יש להוסיף גם פריט בריאותי, למשל: סלט ירקות טרי יכול להפוך את הארוחה שלכם גם למרעננת יותר!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסטייק בכל סוגי הגרילים?
לא ממש. סטייק נינג'ה גריל מתמחה בשיטה שמתאימה לו, ולכן מומלץ להשתמש בסוג זה. תוכלו לנסות גרילים אחרים, אך התוצאות לא יהיו זהות.
האם אפשר לשדרג את הטעם של הסטייק?
בוודאי! ניתן להוסיף לתערובת המושרת חליפין של תבלינים אחרות כמו רוטב צ'ילי, צ'ימיצ'ורי או אפילו מעט דבש.
כמה זמן יש להשרות את הסטייק?
ההמלצה שלי היא להשאיר את הסטייק לשעה לפחות, אבל אם אתם לחוצים בזמן, 30 דקות יתנו גם תוצאה טובה.
האם זה מתאים לארוחת ליל שבת?
בהחלט! המנה הזו משגעת ומושלמת לאירועים משפחתיים. הייחודיות שלה יכולה להעניק לגאוות משפחה.
מה אפשר לעשות עם שאריות הסטייק?
שאריות תמיד יום נעים! הכינו כריך עם ירקות טריים וצירפו רוטב לטבילה או הכינו תבשיל.
האם יש טיפים מיוחדים לצלייה על גריל?
כאשר מדובר בסטייק, חשוב לחמם את הגריל מספיק לפני הכנסת הסטייק כדי שהבשר לא יתייבש.
איך אני יכול לבדוק אם הסטייק מוכן?
כדי לדעת, מומלץ להשתמש במדחום לבשר. טמפרטורה של 55 מעלות היא רזויה, 60 קסומה, ועל ה-70 תוצאות שהרבה אוהבים.
האם מיוחדים אחרים קיבלו השראה מהמתכון הזה?
בהחלט! אין ספור גרסאות. אפשר לגלות את שלכם ולעשות אותו באופנים שונים!
למה כדאי להכין את המתכון הזה?
מכיוון שהוא קל, מהיר, וטעים להפליא. כאמור, מדובר במנה נחשקת שתכבוש את הלבבות.
מה עושים אם סטייק מתייבש?
עליכם להיזהר! בישול יתר הוא בן בריתו של ייבוש. כדי לצמצם את הסיכון, הימנעו מלהשאיר את הסטייק יותר מדי על הגריל.
אין ספק שהמתכון הזה הוא אפשרות מנצחת לכל אירוע! שימו לב לשתף את המתכון הזה עם חברים, כי קשה לעמוד בפני טעמים כאלה מושלמים! "ללקק את האצבעות" זו להיט!