איך להכין סלט כרוב עם בצל ירוק בקלות

סלט כרוב מדהים עם בצל ירוק – מתכון מושלם!

בכל חג, ארוחה משפחתית או סתם יום שמשי, אנחנו מחפשים את המנה שתגרום לכולם ללקק את האצבעות. והנה היא – סלט כרוב עם בצל ירוק, מתכון לא רק טעים אלא גם בריא ומרענן. מבטיחים לכם, ברגע שתכינו אותו, תרגישו כאילו חזרתם לתקופת הילדות, כשהאמא או הסבתא שלכם הכינו את הסלט המושלם הזה, שגרם לכולם לשוב לשולחן עוד פעם ועוד פעם. השכנים יתחננו למתכון, וכולנו נודה שיש לנו כאן משהו אגדי!

Zמן הכנת המתכון: 15 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4-6 אנשים

  • זמן הכנה כולל: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנפנים לעבודה, בואו נדבר על כל מה שנצטרך כדי להכין את הסלט המושלם:

  • 1 כרוב קצוץ היטב (מומלץ להשתמש בכרוב ירוק)
  • 4-5 בצל ירוק קצוצים (כל אחד אוהב את זה מעט שונה, אז כדאי לחכות לפי הטעם שלכם)
  • 3 כפות שמן זית איכותי (לא שמן רגיל, כי מדובר בסלט אגדי)
  • 2 כפות חומ vinegar (לכוון לפי טעם החמיצות שאתם רוצים)
  • מלח לפי הטעם
  • קמצוץ של כמון (לא חובה, אבל מוסיף במיוחד)
  • קצת פפריקה מתוקה (לצבע. כי מי לא אוהב צבע בסלט?)
  • לימון (מיץ מלימון אחד או יותר, לפי הטעם)

יש לכם את הרכיבים? מצוין! עכשיו בואו נדבר על אפשרויות חלופיות למי שנמצא בדיאטה, או פשוט רוצה לשדרג.

אפשר להשתמש בכרוב סגול אם רוצים להוסיף צבע והכנסת בצל סגול יכולה להביא טוויסט מעניין לטעם. ממליצים גם לנסות להוסיף אגוזים קצוצים למי שאוהב מרקם קרנצ'י ולהחליף את שמן הזית בשמן שקדים למגע אגדי נוסף.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  כך תכינו קרם ברולה פרווה שיהפוך את הקינוח שלכם!

שלבי ההכנה

יש המתכוונים מיד למעורב החומרים, אך הצעד הראשון הוא חשוב לא פחות!

  1. קוצצים את הכרוב לכמה שיותר דק.
  2. עושים את אותו הדבר עם הבצל הירוק.
  3. מניחים את כל החומרים בקערה גדולה.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, חומץ, מלח, כמון ופפריקה.
  5. יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  7. מניחים לשבת כחמש דקות כדי שהתיבול ייספג.
  8. מערבבים שוב לפני ההגשה ומניחים בקערה יפה.

הסלט מדהים הזה משגע כבר מהשניה הראשונה, וכאשר הוא מוכן, כל מה שצריך זה להסתכל עליו ולפנטז על הכיף שיבוא!

שדרוגים ותוספות

כאן אנחנו נכנסים לעולם של אפשרויות בלתי נגמרות שהתוספות יכולות להציע. תשמעו, אפשר להוסיף:

  • גרגרי חומוס מבושלים כדי להפוך אותו ליותר משביע.
  • גבינת פטה מפוררת לגירוי הטעמים!
  • חתיכות תפו”ח אדום לקבלת מתיקות טבעית.
  • זרעי חמניות קרים למרקם משגע.
  • קצת רוטב סויה לסטייל אסייאתי.
  • שקדים קצוצים לאיזון מדהים של טעמים.

האפשרויות אינסופיות, כך שאתם יכולים גם לבחון מה יש לכם במקרר. כל תוספת מוסיפה את הייחודיות שלה!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור את הסלט לאחר ההכנה?
הסלט מאריך ימים במקרר, אך המלצה שלי היא ליצור את הרוטב בנפרד ולמזוג רק למנה שאתם אוכלים. כך, השאר יישמר טרי לאורך זמן.

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
כמובן! אולם מומלץ לחכות עם הרוטב עד סמוך למועד ההגשה, על מנת שהכרוב לא יתייבש.

האם ניתן להכין סלט כרוב כזה גם בסגנון טבעוני?
לחלוטין! פשוט דלגו על הגבינות שבהמלצות שלכם ופנו לרוטב אחר. יש כאלה שאוהבים להוסיף רוטב סויה או טחינה לגוון את הטעמים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  ריבת חלב מתכון 10 דקות שעושה קסמים במטבח

האם זה סלט טוב לדיאטה?
זה הסלט המושלם לאלו שרוצים לשמור על בריאותם! הוא דל קלוריות ומאוד מזין.

באילו חומרים אפשר להשתמש במקום שמן זית?
שמן אבוקדו או אפילו חומץ קוקוס יכולים להוות תחליף מצוין לרגעים מיוחדים.

אפשר להוסיף עוד ירקות?
בהחלט. גזר קצוץ או פלפל מתוק יכולים להוסיף צבע וטעמים מיוחדים.

האם ניתן להקפיא את הסלט?
הסלט לא מיועד להקפיאה, במיוחד הכרוב. הוא אוהב לצבור רעננות במקרר!

איך אפשר לשדרג את המנה מבחינת טעמים?
מומלץ להוסיף תבלינים אהובים אחרים כמו אדג’יקה או אפילו חריף, לאלו שאוהבים את זה פיקנטי!

האם זה טוב גם לילדים?
בהחלט! מדובר בסלט נהדר לההיל, והוא יכול לשמש כמנת צד נהדרת. נסו להוסיף מעט דבש או יוגורט לעידוד אהבת הילדים.

איזה טיפ יש לך להפּלגת טעמים?
מהנסיון שלי, להשאיר את הסלט לנוח לפני ההגשה מאפשר לחומרים לדבר עם עצמם וליצור טעמים מדהימים שלא תתאכזבו מהם!

יצרתם סלט אגדי ששווה כל ביס! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים וברשתות החברתיות. יחד ניצור קהילה של אוכל טוב!

Scroll to Top