"`html
עוגת ביסקוויטים פרווה ללא אפיה – מנה מדהימה ממכר!
לעיתים רבות, כשיש את הרצון למשהו מתוק, אנחנו מחפשים במהירות דרך להכין עוגה, אך לא תמיד יש לנו את הזמן או את המצב רוח לאפות. בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם מתכון לעוגת ביסקוויטים פרווה ללא אפיה, שהיא אגדי ונפלא! מדובר במתכון קליל, מהיר, טעים ומעלף, שמצליח לשלב בין טעמים שונים ויוצרים חוויה חושית שאין כמותה. הדיסוננס הזה בין היותה כה פשוטה להכנה למובחנות שלה בסיום, מדהים את כל מי שטועם ממנה.
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות יוצאות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נצלול לתוך החומרים שלנו, שמספקים את הבסיס לעוגה המושלמת הזו. אנחנו בוחרים את החומרים הכי טעימים ויש איזה כמה טיפים כאן שעשויים לעזור לכם להקפיץ את המנה לשיאים חדשים!
- 500 גרם ביסקוויטים פרווה (למשל ביסקוויטים של אוראו)
- 200 גרם שוקולד מריר (לקרוב ל-70% קקאו, שהוא גם בריא)
- 200 מ"ל שמן קוקוס
- 100 מ"ל חלב קוקוס או חלב ממקלעות אחר
- 50 גרם קקאו איכותי
- 150 גרם אגוזים קצוצים (מלך או פקאנים יהיו משגעים)
- סוכר לפי הטעם (התחילו עם 100 גרם ובדקו) – אני ממליץ להשתמש בסוכר חום למגע עשיר יותר!
- קמצוץ של מלח (חלש כדי לאזן את המתיקות)
גרסה טבעונית או ללא גלוטן
למי שמעוניין בגרסה פרווה לגמרי אפשר להחליף את השוקולד בשוקולד מריר טבעוני, והביסקוויטים בביסקוויטים ללא גלוטן. כך תפיקו עוגה שמתאימה לכל אחד!
שלבי ההכנה
הנה נגיע לשלב המעניין – ההכנה. זה הזמן להמציא את עצמכם ולהתחיל ליצור! אני מבטיח לכם שאין יותר כיף מזה לשתף את החברה שלכם בשמחה הזו.
- ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס בסיר קטן על חום נמוך, מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מסירים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את חלב הקוקוס, הקקאו והסוכר. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- במקביל, קוצצים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות ואוהבות.
- מעבירים את התערובת שבה יש שוקולד וביסקוויטים לקערה גדולה ומערבבים היטב.
- מקפלים פנימה את אגוזים הקצוצים לתוך התערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבנית של 20×30 ס"מ) ולוחצים היטב למטה עם מרית.
- מניחים לה להתקרר במקרר במשך כ-2-3 שעות עד שהיא מתקשה.
- לפני ההגשה, חותכים ריבועים ומפזרים מעט קקאו או קוקוס טחון מעל.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לפי הידע שלי, אפשר לשדרג את העוגה הזו בלא מעט דרכים. אתם יכולים להוסיף ליבת גרגירי רימון כדי להקנות חומציות שמאזנת את המתיקות, או להוסיף ריבת חלב בין השכבות. ואם אתם מוכנים להתנסות, אני ממליץ לנסות לשים פירות יער קפואים בתערובת במידה ומחפשים חידוש טעים.
שאלות ותשובות
מהו המרקם של העוגה הזו?
העוגה יוצאת אוורירית עם שכבות עשירות של טעמים, כאשר ביסקוויטים מוסיפים חווית פריכות מול רכות.
כמה זמן העוגה שומרת במקרר?
כשהיא נשמרת בכלי סגור, אפשר לשמור את העוגה עד שבוע במקרר. אבל היא כל כך טעימה, שאני בטוח שלא תצליחו להתאפק!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בוודאי! העוגה נשמרת היטב בהקפאה עד כחודש. רק מומלץ לחות לתוך חתיכות לפני ההקפאה.
איך יודעים שהעוגה מוכנה?
כשהעוגה יציבה ולא רכה כשנוגעים בה קלות, זה סימן שהיא מוכנה.
האם אני יכול לשים בתוכה שוקולדים נוספים?
בהחלט! אתם יכולים להוסיף שוקולד חלב, שוקולד לבן או אפילו חלבה קצוצה.
מה אפשר לשים במקום אגוזים?
אפשר להשתמש בספקי חלבון כמו זרעי צ’יה או שומשום לקצת בעלי טוב, וזה יוסיף קראנץ' ובמקביל בריאות!
האם אני יכול לשים פחות סוכר?
כן, הסוכר הוא לפי הטעם שלכם. אפשר להוריד את הכמות או להשתמש בסטיביה כתחליף.
איך אני יכול להרגיש את טעם השוקולד יותר?
הרעיון הוא לשים שוקולד איכותי עם אחוזים גבוהים של קקאו – זה בהחלט משפר את הטעם!
האם יש אפשרות לגרסה חלבית?
כמובן, פשוט החליפו את השוקולד בשוקולד חלב ואת שמן הקוקוס בחמאה – זו חלופה מעולה!
האם העוגה מתאימה לכולם?
כמובן! מדובר בעוגה ללא גלוטן ופרווה, כך שהרבה אנשים יכולים ליהנות ממנה!
חשוב לי להדגיש כמה נהדר זה לשתף את המתכון הזה עם חברים ומכרים. זה עונג מתוק שיכול להפוך כל אירוע למיוחד. אל תשכחו לספר לי איך יצא לכם להכין את זה, אני מתרגש לשמוע!
"`