איך להכין פיקניה במטבח ביתי בקלות ובמהירות

איך להכין פיקניה מדהימה!

האם אי פעם תהיתם איך פיקניה יכולה להיות כל כך מושלמת? היא פשוט אגדי! במהלך ההכנה שלה, איך שלא תסתכלו על זה, יש משהו פשוט נעים ומיוחד במגע עם בשר באיכות גבוהה, ובשילוב עם טכניקות הכנה פשוטות, הופכת את המנה הזו למשהו שממש לא רואים בכל יום. עם ניחוחות שמתפשטים בכל הבית, ושחימום של גריל או מחבת, אנחנו נכנסים לממלכת הבשר המלכותית! מדובר במסע קסום שינוי טעמים, והכי חשוב, אל תבחנו אותי על זה – מתכון הצלחה כזה לא משאירים לשיקול דעת. מי שטועם הפיקניה הזו לא יוכל להפסיק, היא פשוט ממכרת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על רכיבים. הפיקניה שכולנו אוהבים היא בהחלט בשרית! אבל מה עם קצת תיבול או הוספות? יש כאן צורך בהנאה כל כך גדולה שתלויה באיכות הבשר ובשילובי הטעמים. כלומר, אם תשתמשו בבשר יוקרתי וטרי, התוצאה תהיה מעניינת, מדהימה וקצרה. מיד נבצע את ההכנה, אז בואו נצא לדרך:

  • פיקניה במשקל 1-1.5 ק"ג
  • שיניים של שום קצוצות (2-3 שיניים)
  • 2-3 כפות מלח גס (לפי הטעם)
  • חצי כוס שמן זית
  • תבלינים נוספים לפי טעם: כמון, פפריקה, תבלין עלי דפנה

שלבי ההכנה

ועכשיו הגיע הזמן לעבור לשלבים של ההכנה! כאן תראו בדיוק איך להכין את הפיקניה המושלמת שתחשב לאחת מהמנות האגדיות שלכם!

  1. מצרפים את כל התבלינים, השום, והמלח עם השמן זית בקערה ומערבבים היטב.
  2. מקפלים את הפיקניה עם התבלינים, ודואגים להתמזג היטב מצד לצד.
  3. מניחים את הבשר במקרר למשך 30 דקות, כך שהוא יספוג את כל הטעמים המהממים.
  4. מחממים מחבת ברזל או גריל על חום גבוה.
  5. ברגע שהמחבת חמה מספיק, מניחים את הפיקניה עם הצד השומני כלפי מטה תחילה.
  6. מבשלים במשך כ-5-6 דקות עד להזנה של צבע חום עמוק.
  7. הופכים לצד השני ומשאירים לבשול משך 5-7 דקות נוספות (כשהבשר מוכן, הוא ירגיש על ידי לחיצה עליו)
  8. מוציאים את הבשר ומניחים לו לנוח למשך כ-10 דקות.
  9. חותכים את הפיקניה לפרוסות דקות ונהנים מהתוצאה המשגעת!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות על האש שלא תבואו לעזוב את המסיבה!

אפשרויות אחרות

אם אתם בקטע של בריאות ורוצים להפוך את הפיקניה הזו לגרסה יותר קלה ולא פחות משגעת, אפשר להשתמש בחומץ בלסמי במקום חלק מהשמן זית. אל תשכחו לנסות גם גרסה טבעונית – יש המון תחליפים, כמו פטריות פורצ’יני שמוסיפות טעמים נהדרים!

תוספות ושדרוגים מדהימים

אז בואו נחשוב על כמה רעיונות לשדרוגים ולתוספות. מה דעתכם על סלט ירקות טרי שילווה את המנה? או תוספת של רוטב דיז'ון חריף? אתם יודעים, הרוטב הזה ששם אותנו היישר לאירועים לא רשמיים כמו חתונות משפחתיות או על האש עם החברים, כיף!

אולי תרצו לנסות אפונת שלג על הצד או תפו”א קלויים עם טימין כטיבול? כל אלו יהפכו את הערב שלכם לכולל יותר והכי חשוב, טעים! אפשר גם להוסיף תיבול של שטחי גבינת פרמזן מעל המנה – לא לוותר!

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות אם אין לי פיקניה זמינה? אם אין לכם פיקניה, תוכלו להשתמש בנתחים אחרים כמו נתח סינטה או נתח קצבים, אך זה לא יתן את אותו הטעם המדהים. תמיד תוכלו להתחיל עם בשר באיכות גבוהה!

איך לדעת שהפיקניה מוכנה? התשובה הפשוטה כאן היא הצבע והמרקם. בצד השומני, הוא אמור להיות חום כהה מאוד, כשתלחצו עליו, הוא אמור להיות רך אך עם חום פנימי של כ-52-57 מעלות.

האם כדאי להוסיף חריף? חד משמעית! למי שאוהב את זה חריף, הוספת פלפל חריף קצוץ לרוטב תתאים מאוד לפיקניה.

האם צריך חום גבוה בלבד? בהחלט, זה בהחלט אחד מהסודות! חום גבוה משיג את הקריספיות המדהימה הזו, אבל בשלב מאוחר אפשר להפוך את להבה לנמוכה יותר כדי שיתבשל באטיות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מוס שוקולד פרווה עם קרם קוקוס שלא תצליחו לעמוד בפניו

אפילו מוסיף טעמים? תוספת של תימין או רוזמרין כתוספות על הפיקניה יכולה להקפיץ אותה לגבהים מדהימים; הירק והבשר, חיבור ללא תחרות!

שימור של פיקניה – איך? אחרי הבישול, ניתן לקפיא את הבשר. הוא ישמר למשך כמה חודשים, אז אל תדאגו אם הכנתם קצת יותר מידי!

מהם האתגרים בהכנה? אתגר של בניית טעמים עם תיבולים יכול להיות לא פשוט, אבל אל תהיו חכמים מדי, פשוט עשו את מה שאהוב עליכם!

כיצד להציע את המנה למישהו שלא אוהב בשר? אפשר לשאול אותם לנסות את זה כמו פיצה וההפתעה תגיע!

באיזה צד מומלץ להציע את המנה? לצד של סלט מעורב עשיר כמו ירקות טריים, זה קודם כל ובריא!

האם הפיקניה מתאימה לאירועים מיוחדים? ובכן, היא משגעת עבור כל אירוע, פשוט מושלמת!

אז קדימה, נסו את המתכון הזה, תהנו מהפיקניה הכי טעים שיש, ותשתפו אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות. הלכו על זה, וזכרו: חיים קצרים מדי בשביל לא לאכול את הפיקניה המדהימה הזאת!

Scroll to Top