הכנת מתכון מדהים מביצים קלוריות
בהכנת מתכון זה, זו לא רק ביצה טפשית על מחבת. מדובר בעונג קולינרי שלא ניתן לסרב לו! כמה פעמים תהיתם איך להכין מנה שמצליחה לשלב טעמים, צבעים ומרקמים? הנה רגע האמת, מתכון שהופך ביצים פשוטות לארוחה משגעת שניתן להגיש בכל עת. בין אם מדובר בארוחה קלה לארוחת ערב או בתוספת מדהימה לארוחת הבוקר, המתכון הזה בהחלט יהפוך למושלם מבחינת טעם, מרקם ואפילו בריאות. סימן זיהוי למתכון שהכי טעים שיש, ובטוח שתרצו לשתף אותו עם כל החברים!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- סכנה שהמנה תיגמר מהר מדי: גבוהה!
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון טוב, גם כאן חשוב לדייק בפרטים. מיד תראו עד כמה רכיבים פשוטים יכולים להפוך למנה מעלפת! אז לקראת התחלת ההכנה, מגיע הזמן לנצנץ את השולחן בתבלינים ובמרכיבים!
- 2 ביצים בעין
- 1 כפית שמן זית
- 2 כפות גבינת פטה (לגרסה מביכה המחשבה על גבינות צהובות)
- חצי כוס פטריות קצוצות דק
- חצי כוס תרד קצוץ
- 2 כפות רוטב סויה (להוספת טעם אגדי)
- שום טחון (לפי הטעם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
ברוכים הבאים לעולם של אפשרויות! אם אתם מתגלגלים על תפריט בריאותי יותר, השקול להוסיף חלבון נוסף כמו טופו או נבטים. ביצים ממלאות אותנו במזון המשגע והן נחשבות למקור מצוין לחלבון ונחוצות בתפריט שלכם.
שלבי ההכנה
הפעם מאגרי הטעמים אינם מדוברים, אלא אתגר שבסופו של דבר הופך אתכם למאסטרים של ביצים!
- גייסו את כל המרכיבים שנצברים לכם במקרר, והניחו אותם על משטח העבודה.
- במחבת על חום בינוני, שימו את שמן הזית ותנו לו להתחמם.
- הוסיפו את הפטריות, טגנו אותן כ-5 דקות עד שהן מתרככות ומשחררות את הארומה שלהן.
- כשהפטריות מתרככות, הוסיפו את התרד וערבבו הכל יחד לכמה דקות נוספות.
- כשהתרד מתכווץ, הוסיפו את השום הטחון וערבבו היטב.
- עשו מקום במרכז המחבת והניחו את הביצים בעדינות.
- שברו את הביצים מעל התערובת וטפחו עם כף קלות על החלבון.
- ברגע שהחלבון מתחיל להתייצב, פזרו גבינת פטה מעל.
- כשהביצים מתייצבות והחלמון נשאר רך, הוסיפו שמן רוטב סויה והמסה הכוללת תלך למצב זה כמעט מיידית.
- הגישו את הביצים המדהימות על צלחת עם מעט רוטב סויה בצד.
אפשרויות לשדרוג
מהנסיון שלי, תמיד אפשר לשדרג כל מתכון! אפשר להוסיף לפאן עגבניות שרי ויש אפילו מי שקוראים לו "סטודנט על טוסט". בגב கனמאמה חכמים מצאו פתרון בבחירה של סלט סלק – פשוט ללקק את האצבעות. ככל שהעונה נותנת לנו יותר שבילים, כך זה לוקח את הכישרון שלנו משלב הביצים הבסיסיות למשהו שואף לירח.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הביצים שלי טריות?
אם ביצים צפות במים, זה סימן שהן לא טריות. היו בחיים והעדיפו ביצים באיכות מעולה!
איך ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
ניתן להחליף את הביצים בטופו רך או קמח חומוס, וזה ידרוש טכניקת הכנה שונה, אבל התוצאה עצמה מדהימה.
האם ניתן לשמור שאריות של המנה?
בהחלט! אתם יכולים לשמור את השאריות במקרר, אך קחו בחשבון שהביצים יאבדו ממשקלן המלטף.
באיזה סוג של מחבת מומלץ לבשל את המנה?
מחבת יצוקה או טפלון טובה כדי שהמנה תצא מושלמת ואוורירית בכל הקטנות.
אנימניח טבליתי את המלטות, מתי מכניסים אותו?
טבלית מוסיפים לפני הכנה, כך שהתרכובות יצטברו על התבשיל.
האם יכולים להוסיף פרי כמסעדת ראש?
למה לא? תוספת של אבוקדו או פירות עונה תעשה קסמים!
איך אני יודע מה הכמות המתאימה של תיבול?
התחילו עם מעט מלח ופלפל, והשאירו את שאר התיבול לשיפוטכם – אחרי הכל, אתם כאן כדי לשחק עם הטעמים!
האם ניתן להקפיא את המנה לאחר ההכנה?
לא מומלץ להקפיא ביצים מבושלות, שכן אחרי ההקפאה הן מאבדות את הטקסטורה הנימוחה.
מה אם אין לי גבינת פטה?
חפשו גבינות אחרות כמו מוצרלה או אפילו גבינת קוטג’ – כל בחירה תעשה את המנה טיפה אחרת, אבל היא תהיה אגדה!
מה ניתן לשsתות עם המנה הזו?
סודה ללא גזים או מיץ טבעי יהיו תוספות מצוינות שיתמכו ברגע המפנק הזה!
תודה ששיתפתם איתנו את הזמן והמרכיבים שלכם! אם אהבתם, אל תהססו לשתף את המתכון שלא רבים מכירים ברשתות החברתיות, ומה טוב יותר מאשר להפתיע את החברים במתכון החדשני הזה?