"`html
איך לטגן חציל שלא יספוג שמן
בוודאי יצא לכם לראות חצילים מטוגנים בצלחות במסעדות, מרכזיים בדוכנים בשווקים או אפילו באוכל ביתי של סבתא. המראה המושלם שלהם, החיצוניות הזהובה והפריכה, נמכרים במחיר של ששקיות שמן שנשפכו ביריעה – אך מה אם נגיד לכם שיש דרך נפלאה ומדהימה להכין חצילים מטוגנים שלא יספגו שמן?! זה הזמן לגלות את הסוד! על מנת להכין את החצילים האגדים בדרכים שיעדן את כל החושים שלכם, אנו מציעים לכם מתכון מקורי וניסיון חוויתי שיוכיח שזה באמת אפשרי. כך תוכלו להוציא את החציל הנימוח במרקם הנכון והנפלא מהשמן ועדיין ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה כולו: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לאחר שהכנו את הרוח, הגיע הזמן להתארגן עם כל מה שאנחנו צריכים. אך זכרו, חציל איכותי הוא לא פחות מ-50% מההצלחה! אז בואו נתחיל בארגון הרכיבים:
- 2 חצילים בינוניים, באורך של כ-20 ס"מ
- מלח, כשליש כוס (כמובן שאפשר להעיז יותר, אנחנו אנשים גדולים כאן)
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס קמח חומוס או קמח רגיל (לגירסה ללא גלוטן – חומוס הוא האדון!)
- 1/2 כוס פירורי לחם (נשמע לכם כיף? אנחנו מתים על זה גם)
- שמן לטיגון (סביבות כוס – מספיק שהשמן יכסה את החצילים)
- תוספות אפשריות: שום קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, תיבול חריף (למה לא?!)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מפנטזים על גרסה עשירה יותר, בעת ההכנה ניתן להמיר את הבצק בקמח שקדים או תפו”א, כדי להרגיש את המגע הנעים של המנה בתוספות. כמובן שאפשר גם לבחור באמצעים טיבעוניים כמו תחליף ביצים מהצומח – פשוט ערבבו 1 כפית זרעי צ'יה עם 3 כפות מים והניחו להתרכך.
שלבי ההכנה
עכשיו, איייו בשלב הזה תגלו איך פשוט לשדרג את הבית שלכם לאירוע של טעמים:
- נחתוך את החצילים לקוביות בגובה של כ-1 ס"מ, ואחרי זה נשקול את המתכון עם הרומנטיקה הנדרשת.
- נמליח את קוביות החציל ונניח בסלסלת סינון למשך כ-30 דקות עד שעה.
- נשטוף את החצילים במים קרים על מנת להסיר את המלח.
- נסנן את החצילים היטב ונייבש בעזרת מגבת נייר.
- נשבר את הביצים לקערה נפרדת, טורפים אותן בעזרת מזלג עד שהן נערות.
- נשקול את הערכים עם הקמח, ונחלק לקערות נוספות של קמח, ביצים ופירורי לחם.
- נטביל כל קובייה בקמח, לאחר מכן בביצים ולבסוף בפירורי לחם.
- נחמם את השמן במחבת על חום גבוה.
- נאפה את הקוביות בטיגון כשמונה דקות מכל צד עד שהן נראות זהובות.
- נניח את החצילים המטוגנים על מגבת נייר לספיגת השומן.
להפתעה בפה, תוסיפו עליהם תיבול חריף או שום קצוץ – וככה תוכלו להעניק לחצילים את המגע המשגע שאתם באמת רוצים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אל תשכחו! בכל מנה אפשר לגוון. כאן מספר רעיונות:
- להגיש עם טחינה או רוטב יוגורט בצד – מה שמקנה למנה מראה יותר מעניין.
- להוסיף גבינת פטה או מוצרלה מעל ולהכניס לתנור לשתי דקות עד שהגבינה נמסה.
- להשתמש בחצילים בגרסה ממולאת – מלאו אותם בגבינות צאן!
שאלות ותשובות
באיזו מחבת כדאי לטגן את החצילים?
הטיגון הכי מומלץ הוא במחבת ברזל יצוק או טפלון. ברזל יצוק מאפשר חימום אחיד והנאה מופלאה מטעמים, מה שמבטיח תוצאה מרשימה עם יכולת חימום גבוהה.
אם אני רוצה לגרסה בריאה יותר, מה כדאי לעשות?
לגרסה בריאה אפשר להשתמש בטיגון על מחבת גריל עם מעט מאוד שמן. המראה של חצילים בסגנון 'גריל' לוהט זה פשוט 'ללקק את האצבעות'!
ממה כדאי להימנע בזמן הטיגון?
אל תוסיפו יותר מדי קוביות חציל באותו הזמן – זה עלול להוריד את חום השמן ולהפוך את החצילים למשים ומכובסים. תמיד יש מקום ללהציץ לתוך מחבת ולראות אם החום בסדר.
מה אם אין לי ביצים?
ניתן להמיר את הביצים ב-1/4 כוס מחית תפוחי אדמה בגרסה טבעונית. זה ייתן לחצילים את הקסם המיוחד.
איזה חצילים כדאי לבחור?
בחרו בחצילים איכותיים, עם עור חלק, חסרי כתמים – כי כפי שבחיים, המראה קובע כשמדובר על אוכל!
כמה זמן צריך להשרות את החצילים במלח?
השהות המומלצת היא חצי שעה עד שעה – זה ייתן לחצילים להוציא נוזלים שיסייעו לכם במניעת ספיגת השמן.
אילו תיבולים אפשר להוסיף?
נפלא להוסיף פפריקה, כמון, קצוות זיתים קטנים או אף מעט גרגרי חומוס למרכיב טעמים מדהים!
האם אפשר להתאים את המתכון לילדים?
בוודאי! השתמשו בתבלינים עדינים יותר או אפילו הוסיפו רוטב מתוק כדי להפוך את המנה למושכת יותר לילדים.
איך יודעים שהחצילים מוכנים?
אם הם הזהיבו והקצוות מתחילים להתפרק, זה הזמן להוציא ולהניח על מגבת נייר.
מה אפשר לעשות עם הקוביות שנשארו?
חצילים שהתבשלו זה יום לפני? אין בעיה! מרכיב החציל נשאר טעים במנות שונות – ממש אפשר להוסיף סלטים או להכין פשטידה!
ובסופו של יום, הצלחת המטוגנת המדהימה הזו היא פשוט משגעת ומושלמת! יש משהו אגדי בחציל שגורם לכולם לרצות לטעום ממנו כמו ילד קטן בכנסייה. אל תשכחו לשתף את המתכון החצי אנונימי הזה ברשתות החברתיות, כי יידעו כולם שהגעתם למקום הנכון!
"`