איך מכינים ביצים חומות לג'חנון בקלות ובמהירות

איך מכינים ביצים חומות לג'חנון

שום דבר לא משיגע כמו הרגע שבו אתם פותחים את הג'חנון שבתנור ורואים איך הבצק נחתך בצורה מושלמת, ובין השכבות נחשפות ביצים חומות מהמטבח של סבתא. אז איך בעצם מכינים את הביצים האגדי הזה? מתכון מדהים וקל שאתם לא רוצים לפספס. הביצים בתהליך משתלבות עם ריח התבלינים הממכר של הג'חנון, עם כל מה שחשבתם על אוכל ביתי, והן מעלות את השולחן שלכם בכמה רמות! מדובר בשילוב מושלם של טעמים, קונסיסטנציה און מיי די! אז בלי להכביר במילים, נ dive לפעלו!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
  • סה"כ זמן בישול: 8 שעות (במהלך הלילה)
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מנות: 6-8 ביצים חומות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שנצלול לתוך המהות של ההכנה, בואו נסקור את המרכיבים שצריך כדי להפוך את הקסם הזה למציאות. כאן נכנס המצרך המרכזי – הביצים! אבל ישנם גם רכיבים נוספים שיעשו את ההבדל.

המרכיבים:

  • 6 ביצים טריות (הכי טובות שיש!)
  • 2 כפות סוכר חום (שיהפוך את הביצים למשעשעות יותר)
  • 1/4 כוס סילאן (כדי להוסיף מתיקות עמוקה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קנמון (להרגיש את החום)
  • 10 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן (לתשומת הלב המיטבית)

אז ברור לנו שהביצים לג'חנון הן לא סתם עוד ביצים. צריך להכין אותן עם תשומת לב ועם כמה רכיבים מדהימים. אל תתביישו לשדרג את הביצה שלכם עם הטעמים המיוחדים של סבתא, שאותם תוכלו לשלב. לדוגמה, Joe ביי אומרות שעל ידי שימוש בחלב סויה, תוכלו להשיג גרסה טבעונית מצוינת לביצים חומות. כל אחד עושה את הג'חנון שלו, נכון?

שלבי ההכנה

כעת כשהמרכיבים מוכנים, אפשר לצלול לשלבי ההכנה. זהו אתגר קל ומהיר, והכיף האמיתי מתחיל כשהבצק של הג'חנון בתנור, והריחות מתחילים להתפשט ברחבי הבית.

  1. תחילה, נרתיח מים בסיר גדול.
  2. נוסיף את הסוכר, הסילאן, המלח והקינמון למים הרותחים.
  3. נותנים לערבב היטב עד שהסוכר נמס.
  4. בינתיים, ניקח את הביצים ונטבול אותן בזהירות לתוך המים הרותחים.
  5. נבשל את הביצים למשך כחמש דקות.
  6. לאחר מכן, נשים את הביצים בתוך מים קרים בכדי להפסיק את הבישול.
  7. נייבש את הביצים על מגבת.
  8. אחרי שהן התייבשו, נניח אותן בצלחת לצד, ומשם נעבור להכנה של הג'חנון.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  פשטידת בשר ותפוחי אדמה מרוקאית שאסור לפספס

עכשיו השלב הבא הוא לשים לב לשדרוגים אפשריים. לדוגמה, אפשר לשים בתוכה כל מיני תבלינים נוספים, וכתוצאה מכך הביצה תצא עם טעמים כמעט חגיגיים. מישהו רצה לטפח את הביצה שלו באיזה רוטב תחמיץ? נשמע משגע, אה? אז תנו לדמיון שלכם לעוף!

שדרוגים ותוספות

הטובות שבטובות! ניתן להוסיף לתערובת לפני הוספת הבצק טחינה, רוטב פיקיליס ובורגול, או לשדרגו עם תוספות בריאות כמו ירקות קלויים או טחינה מלוחה. אל תהססו, אין גבול לדמיון! ואם אתם רוצים לנסות רותם תיבלש את התבלינים מסביב, הקפיצו מלא פרמזן או גבינת פטה, האוקיונה תצא פשוט מדהימה. כך חוגגים את חגיגת הטעמים!

שאלות ותשובות

איך יראו הביצים אחרי הבישול? ביצים חומות בגוון כהה, עם צבע קרמי וטעים במיוחד, מושכות את העין.

האם אפשר להכין את המתכון עם ביצים אורגניות? בהחלט! ביצים אורגניות תשדרגו את המנה עם טעם טוב עוד יותר.

מה יהיה על טעמן של הביצים? הביצים ייצאו מתוקות עם טוויסט של קינמון, שיקחו אתכם לרמה אחרת של טעמים.

האם ניתן לשמור את הביצים לאחר הבישול? בהחלט. אפשר לשמור את הביצים החומות במקרר למספר ימים, כשתוסיפו אותן לג'חנון או לסלט.

איך שילובים של טעמים עם הביצים? אפשר להתנסות עם טעמים כמו כמון/כרכום, שייתן צבע וטעם שונים לכל ארוחה.

מה בנוגע לגרסה טבעונית? כדי לשדרג לשיטה הזו ניתן להשתמש בנקניקיות של טופו, טחינה, ולשדרג את המתכון שלך!

אם אני חייב להכין ג'חנון בלי רטבים? כמובן! הביצים יתמזגו בצורה מושלמת גם בלי רטבים. טעמים פשוטים עם טוויסט מדהים!

האם זה ממש טעים? בהחלט! המתכון הזה ללקק את האצבעות, וזו חוויה אישית שלי!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  צלי בשר עם פטריות חן במטבח שיעשה לכם חשק

איך ניתן לשפר את הקריספיות של הבצק? ניתן להוסיף שקדים קלויים או אגוזי לוז גם בבצק עצמו או כקישוט מלמעלה.

למה לספר לכולם על המתכון החמוד הזה? למעשה, זה סיפור משפחתי לחלוטין, והכנת הביצים היא מסורת שאורגת קשרים בין הדורות. אין ולא יהיה כמו המתכון הזה!!!

אז זהו, אנשים! המתכון הזה הוא הדבר הכי טעים שיש שאפשר להכין בכל אירוע. אם אהבתם, שתפו את המתכון הזה ככל יכולתכם ברשתות החברתיות כדי שנוכל להביא את הטעמים האגדים של סבתא לכל אחד ואחת. בואו נהפוך את המתכון למשהו מיוחד שמשודרג מדור לדור. כל מה שאתם צריכים זה קצת אהבה וביצים!

Scroll to Top