איך מכינים חצילים מטוגנים בקמח וביצה בקלות

חצילים מטוגנים בקמח וביצה – המנה שתשגע אתכם!

לא תאמינו כמה שזה פשוט, וכמה שזה מדהים. כל Bite בחצילים המטוגנים האלו מעלה את מצב הרוח, שמנמן נימוח כזה, שמענג את החיך במהירות. זה מתכון שמזכיר לנו את הבית, את הארוחות המשפחתיות, ולפעמים מתחשק לנו להכין אותו גם בזמן חודש שלם של דיאטות – כי זה פשוט ממכר. התחושה של לכלוך בידיים, הקולות של הטיגון, והריח שנודף מהסיר – זה הכל כל כך גבוה ומשגע, ממש כמו של סבתא! אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • לכמה מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את החצילים המטוגנים המושלמים, נצטרך כמה מרכיבים בסיסיים, שתמיד נמצאים אצלנו במטבח. כך תכינו עכשיו את המאפיין האגדי הזה:

  • 2-3 חצילים בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לטיגון (כגון שמן חמניות)
  • לימון להגשה (לא חובה, אבל ממליץ!)

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לגוון את המתכון, או אם יש לכם מגבלות תזונתיות, יש אפשרויות מעניינות שיכולות לשדרג את המנה בצורה מדהימה:

  • לגרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הביצים בכף של קמח חומוס ולקמץ במים עד שהמרקם ייראה כמו בלילה
  • אפשר להשתמש בפרוסות קישוא במקום חצילים – זה נותן טעם מרענן!
  • לגרסה דלת פחמימות, ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום קמח חיטה

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן לצלול פנימה ולהתחיל את התהליך הכיפי הזה. לא תאמינו כמה שזה פשוט! בואו נתחיל:

  1. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי אחיד של כ-1 ס"מ ומניחים במסננת כדי שיפרשו בינתיים.
  2. בזמן שהחצילים ממתינים, מתבלים את הקמח במלח ופלפל ומניחים בקערה שטוחה.
  3. שמים ביצים בקערה נוספת ומערבבים אותן היטב.
  4. לאחר שעה בערך, סוחטים את פרוסות החצילים מעט כדי להוציא מהם את הנוזלים.
  5. מחממים מחבת על כיריים וממלאים בשמן כך שהוא יגיע לגובה חצי ס"מ.
  6. טובלים כל פרוסת חציל קודם בקמח ואז בביצה – יוצר שכבת הגנה! (בדיוק כמו שצועקים הסבים שלנו).
  7. מטגנים כל צד עד שהחצילים מזהיבים, ולוקחים אותם עם כף מחוררת לניגוב על נייר סופג.
  8. מניחים את החצילים המטוגנים בצלחת הגשה ומפזרים מעליהם מעט מל salt.
  9. מגישים עם פרוסות לימון – זה משדרג את הטעם!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  פרגיות ממולאות בירקות שיכבשו את הטעם שלך

החצילים שלכם מוכנים! ההתמכרות כבר מתחילה. עכשיו רגע, יש עוד כמה רעיונות לשדרוגים.

שדרוגים ותוספות אפשריות

צריך לחשוב מחוץ לקופסה, לא? בואו נשדרג את המנה:

  • סוגים שונים של פנקו יכולים להוסיף טקסטורה מעניינת.
  • נסו לשלב גבינת פרמזן מרוסקת בתערובת הקמח – זאת ההפתעה המושלמת!
  • אפשר להכין רוטב טחינה עם שום ולימון לצד המנה – טעים בטירוף!
  • שילוב עם עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או בזיליקום לטריות מדהימה.
  • למה לא לנסות גם עם ירקות אחרים כמו דלעת או קישוא?

שאלות ותשובות

מה אפשר להכין עם חצילים אחרים?
חצילים הם חומר גלם מדהים. אפשר להכין מהם גם סלט חצילים, חצילים בגריל, או אפילו חצילים ממולאים. כל מתכון שהוא יצירתי ומשגע!

האם ניתן לטגן את החצילים בשמן זית?
אפשר, אבל חשוב לזכור ששמן זית לא נועד תמיד לטיגון עמוק. קחו בחשבון שהטעם יהיה עשיר יותר.

איך אפשר לדעת מתי החצילים מוכנים?
חכו שהצבע שלהם יהיה זהוב ויש שינוי במרקם. אם אתם רואים שהם מתפרקים בקלות, אתם על דרך המלך.

מה עושים אם החצילים יוצאים סופגים הרבה שמן?
נמנע מכך על ידי סחיטת החצילים היטב קודם. ניתן גם לייבש את השמן עם נייר סופג לאחר הטיגון.

כמה זמן אפשר לשמור חצילים מטוגנים?
אפשר לשמור במקרר עד יומיים. פשוט הקפיאו אותם אם אתם רוצים לשמור לאורך זמן הרבה יותר.

האם אפשר להכין את המנה ללא קמח?
מומלץ לעטוף את החצילים במעט קמח לחוויה פריכה יותר, אך אפשר גם לנסות עם קמח קוקוס.

מה ניתן להחליף בביצים?
קמח חומוס עם מים יכול לעשות את העבודה ולספק את המרקם הרצוי.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פיצה מקמח תופח שתשנה לכם את כללי המשחק

איך אני יכול לחמם את החצילים ביום שאחריו?
מומלץ לחמם בתנור על חום נמוך לשמור על פריכותם.

האם מאכל זה נחשב מאכל בריאותי?
אם תשתמשו בשמן איכותי ותשמרו על כמויות סבירות, הוא יכול להתברר כמאכל טעים בריא!

האם אתם מכירים שיטות נוספות להכנה?
אפשר גם לאפות את החצילים עם מעט שמן ואפשרות של תיבול כמו פפריקה חריפה או כמון – תוצאה לא פחות מדהימה!

כמו תמיד, אם אהבתם את המתכון או אתם מכירים עוד גרסאות, אני מזמין אתכם לשתף אותו ברשתות החברתיות, כדי שגם אחרים יהנו!

Scroll to Top