איך מכינים פאייה פרגיות שטרם טעמתם?

"`html

מתכון לפאייה פרגיות מהסרטים

יש משהו קסום בקולינריה הספרדית, כאשר כל ביס בפתיחה של פאייה מחזיר אותנו לנופים חמים, לחופים עם רחש גלים ולמסיבות ליליות צבעוניות. הפאייה שלנו, עם פרגיות עסיסיות, עושה בדיוק את זה! מדובר במנה שיכולה להפוך כל ערב של סתיו לחגיגה מלאה בטעמים, צבעים וריחות משגעים. אז הכינו את עצמכם, כי המתכון הזה לא נשאר יבש! זה הזמן לצלול לתוך עולם הדמיון הקולינרי שלנו!

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הפאייה המדהימה הזו, אתם זקוקים למעולל הנפלא של מרכיבים צבעוניים ומגרדים שמביאים את כל הטעמים לחיים. כל אחד מכם יכול להפתיע את עצמו! אז להיטמן!

  • 500 גרם פרגיות (כחצי קילוגרם)
  • 300 גרם אורז סוג פאמפינו
  • 800 מ"ל ציר עוף (או מים עם תיבול)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל קצוץ היטב
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 1 פלפל ירוק קצוץ
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית חריף (אופציונלי)
  • 100 גרם אפונה (קפואה או טרייה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כמה עלי פטרוזיליה לקישוט

מרכיבים חלופיים

אם יש לכם דרישות תזונתיות מיוחדות או העדפות אחרות, אל חשש! הפאייה שלנו גמישה מאוד. לדוגמה, אפשר להמיר את הפרגיות בטופו או חזה עוף, ואם אתם עוקבים אחר תזונה ללא גלוטן, פשוט השתמשו באורז עגלת לפי הצורך. גם בסוגי הירקות אפשר לשחק!…

שלבי ההכנה

ההכנה של הפאייה שלנו היא לא פחות ממורכבת שמביאה לתוצאה מושלמת, כזו שממכרת לכל טועם. בואו נתחיל!

  1. נחמם את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד שיהיה שקוף.
  3. נוסיף את השום הקצוץ ונערבב במשך 1-2 דקות נוספות.
  4. נכניס את הפרגיות למחבת ונטגן עד שהן מתחילות להשחים.
  5. נוסיף את הפלפלים הקצוצים ונמשיך לבשל 3-4 דקות נוספות.
  6. נוסיף את הפפריקה וחתיכות האורז ונתבל במלח ופלפל.
  7. נpour את ציר העוף על התערובת ונביא לרתיחה.
  8. נקטין את הלהבה, נשים מכסה ונבשל במשך 20 דקות.
  9. נוסיף את האפונה ונערבב בעדינות.
  10. נמשיך לבשל במשך 10 דקות נוספות עד שהאורז סופג את הנוזלים.
  11. נסיר מהכיריים, נניח למנוע קירור קל ונקשט עם פטרוזיליה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות להכנה עם ילדים של קרין גורן שיפתיעו אתכם

שדרוגים ותוספות אפשריים

כדי לקחת את הפאייה שלנו לרמה אחרת, יש כמה אפשרויות מעניינות שכדאי לכם לשקול! לדוגמה, הוספת פירות ים כמו קלמרי או שרימפס יכולה להוסיף טוויסט אגדי! אם אתם אוהבים אדג' יותר חם, הוסיפו כמה טיפות של רוטב חריף בזמן הבישול. רוצים לסגור את הקיץ? הוסיפו כמה טיפות מיץ לימון סחוט על הפאייה לפני ההגשה ותראו כמה ייחודית היא תצא. גם תוספות כמו חמוצים-עליים יעשו את העבודה! התלהבות שקניתם!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הפאייה עם אורז מלא?
התשובה היא בהחלט! אורז מלא יכול להעניק לפאייה יותר טעמים וערך תזונתי. רק חשוב לקחת בחשבון שהבישול יארך כ-10-15 דקות נוספות.

מה עושים אם אין לי ציר עוף?
אם לא מצאתם ציר עוף, המים המובהקים עדיין יכולים לעבוד, פשוט הוסיפו יותר תיבול כמו תיבול עוף או מלח כדי לשדרג את הטעמים.

האם הכנת הפאייה מתאימה גם למתחילים במטבח?
בהחלט! למרות שהמתכון יכול להיראות מפחיד, השיטה היא מוכרת מאוד וקל לבצע אותה בעזרתו של מדריך פשוט כמו שלנו.

האם ניתן להקפיא פאייה שנשארה?
בהחלט! פאייה נשמרת היטב במקפיא. רק אל תשכחו לעטוף אותה היטב בקליפת ניילון ואז להכניס לשקית אטומה.

איך משדרגים את המנה בלי להוסיף כלום?
אם אתם רוצים לעשות קצת תשומת לב והתעסקות במנה, השתמשו בעשבי תיבול כמו בזיליקום או טימין להוסיף רעננות.

האם אפשר להכין פאייה בתנור?
בהחלט! אפשר לאפות פאייה בתבנית שטוחה בגובה 200 מעלות במשך 45 דקות. היא תצא אוורירית להפליא!

איך ניתן לדעת אם האורז מתבשל כמו שצריך?
במידה והאורז נשאר עם מעט נוזלים למעלה, תנו לו עוד 5-10 דקות בישול עם מכסה סגור לפני שתסירו מהכיריים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בישול חומוס עם סודה לשתייה שיגלה לכם את הסוד!

האם אפשר להכין את הפאייה עם פירות ים?
בהחלט! פירות ים מוסיפים עושר טעמים ונחשבים לתוספת משגעת. הכניסו אותם בשלב הבישול המוקדם על מנת שיספגו היטב.

למה כדאי לשים פטרוזיליה לקישוט?
חוץ מהיופי, פטרוזיליה מוסיפה טעם טרי ומרענן, חייבים לתת קרדיט لمحיף הקטנה הזו.

מה סוד הקסם של פאייה טובה?
הסוד טמון בשימוש בחומרים טריים ואיכותיים שמסוגלים להוציא מפרגיות עסיסיות את הטעמים הכי טעימים! אז לא למהר, תנו לדברים להתבשל ולקחת את הזמן. תהנו!

בסופו של דבר, הפאייה הזו היא משהו שמדגים את העושר והגוונים של המטבח הספרדי. אנו מקווים שהמתכון המדהים הזה עורר בכם השראה להכנס למטבח, לבשל ולהכין מנה שתעיף את החשק שלכם למעלה! אז קדימה, שתפו את המתכון עם חברים ורשתות חברתיות והפיצו את הבריאות והטעמים!

"`

Scroll to Top