איך מכינים פידה טורקי כמו מקצוענים בבית

"`html

פידה טורקי – החוויה הטעימה שלא תשכחו

אחד המאכלים המדהימים שניתן לגלות ברחובות טורקיה הוא הפידה. מדובר בקינוח עלים דקיקים, שמזכיר ומשאיר טעם של אוכל ביתי, מלא בטעמים משגעים. כל bite יגרום לכם לחוש את הרכות האוורירית של הקמח יחד עם השוקולד הממכר שיגרום לכם לרצות עוד פיסה ועוד פיסה. אם תעזו להכין את הפידה הזה עם המילוי המושלם, אתם יכולים להיות בטוחים שיצרתם מנה אגדי של ממש, שהאורחים שלכם לא ישכחו במהרה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ללמוד להכין את הפידה הטורקי המושלם, יש להשתמש ברכיבים נכון. כל רכיב תורם ליחודיות של המנה, והם כולם נבחרים בקפידה

  • 500 גרם קמח לבן
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כפית מלח
  • 300 גרם חמאה נמסה
  • 250 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 200 גרם אגוזים קצוצים (או שקדים)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קינמון

אם אתם רוצים לגוון את המתכון, ניתן לערבב את השוקולד עם גבינה טעימה או לשים פירות יבשים במקום האגוזים. לשלבי הכנת הפידה אפשר גם להשתמש במילויים שונים כמו ממרח תמרים, או אפילו עוגיות מפוררות.

שלבי ההכנה

אז בואו ניגש לעבודה. תוך כדי ההכנה, תרגישו את הארומה מתפשטת בתוצאה. הנה השלבים להכנת הפידה:

  1. בקערה גדולה, לערבב את הקמח, הביצים, המים והמלח עד לקבלת בצק אחיד.
  2. ללוש את הבצק על משטח מקומח במשך כ-10 דקות.
  3. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהניח להנוח במשך 30 דקות.
  4. לחלק את הבצק ל-8 כדורים.
  5. על משטח מקומח, לרדד כל כדור בעדינות לעלה דק.
  6. לחמם מחבת עם מעט חמאה גבוהה, ולטגן כל עלה עד לקבלת צבע זהוב.
  7. למקם את העלים על תבנית שמן.
  8. למלא כל עלה בשוקולד קצוץ, אגוזים, סוכר וקינמון.
  9. לקפל את העלים על המילוי ולסדר אותם בתבנית.
  10. לזוג את הפידה בחמאה נמסה ואפות בחום 180 מעלות במשך 30 דקות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  פלפל ממולא באורז ובשר שיוצא מהעולם!

גמרתם להכין? איזו חוויה מדהימה, או לא?!

שדרוגים ותוספות אפשריות

אוהבים להתנסות? יש לכם אפשרות להוסיף לסירוגין מתיקות נוספת עם רוטב דובדבנים או קרם מסקרפונה.

  • שוקולד לבן במקום שוקולד מריר להפתעה מתוקה יותר.
  • להשתדל עם פירות כמו תותים או בננות קצוצות שיתנו טוויסט חדש.

שאלות ותשובות

איך אני יכול לשדרג את המילוי?

אתם יכולים לנסות לשלב גם גבינה רכה כמו ריקוטה או מסקרפונה. זה יוסיף רכות נוספת.

האם אפשר להכין את הבצק ללא גלוטן?

כן, ישנם קמחים מחליפים כמו קמח שקדים או קמח טפיוקה, והטעם יוצא לא פחות אגדי!

אפשר לאפות את הפידה במקום לטגן?

בהחלט! זה ידרוש יותר זמן אך תוכלו לקבל תוצאה זהובה ויפה.

כמה זמן הפידה שומרת במקרר?

הפידה שומרת במקרר עד 3 ימים, אם לא תצליחו להפסיק לאכול ממנה.

מה ניתן להגיש לצד הפידה?

בשל מתיקותה, אנחנו ממליצים על כוס קפה מריר או תה צמחים מרגיע.

האם יש לך טיפים ליציאת פידה דקיקים?

כשהבצק נקי ולא דביק, הלשיתה אותו בעדינות מונעת את התפשטותו.

איך ישמור על ואקום לאחר הבישול?

אחרי הבישול, הניחו לה להתקרר לחלוטין ואז החזיקו אותה בקופסה אטומה.

האם חלק מהמרכיבים ניתן להמיר?

בוודאי, אפשר לשים שוקולד חלב וליצור טעם מעט יותר קליל.

מה כדאי לעשות עם פידה שלא אכלו?

אפשר בהקפאה. פשוט לחמם בתנור על חימום עדין.

תוך כמה זמן ניתן להכין את הפידה?

הכנת הפידה לוקחת בסביבות 60 דקות, אם תרצו להתייעל… ולטפח את היכולת.

מספר טיפים אחרונים. לאחר ההכנה וההתנסות, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם. הפידה הזאת תעשה מהפכה בפינות הקולינריות של חבריכם! ללקק את האצבעות, לחכות לתגובות… לא תצטערו על כך.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קינוח מרוקאי מושלם לכל אירוע חגיגי

"`

Scroll to Top