פשטידת תפוחי אדמה קלה וטעימה
תארו לכם את הרגע בו אתם מכניסים לפה פיסת פשטידת תפוחי אדמה, וריחות האספרסו והמאפים ממלאים את האוויר. אתם מתענגם על כל ביס ופשוט לא יכולים להפסיק! הסתקרנתם? אם תמשיכו לקרוא תגלו איך להכין פשטידה מדהימה, מושלמת לכל ארוחה, שהיא ממש המנה הממכרת והכי טעימה שיש. פשטידת תפוחי אדמה היא אחד מהמאכלים המרגשים והמושלמים שמזכירים לנו את הבית, את סבתא עם שמלתה המפוספסת ואת הארוחות המשפחתיות. אז מה אתם אומרים? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת כאשר אנחנו מוכנים להתחיל במסע הבישול, נעבור לרכיבים שדרושים לנו עבור המתכון שיהפוך אותנו לאמנים במטבח.
- ₪ 1 ק"ג תפוחי אדמה – חשוב לבחור בתפוחי אדמה שטובים לבישול.
- ₪ 1 בצל גדול – הוא יעניק את הטעם המדהים והמעודן לפשטידה.
- ₪ 3 ביצים – הן יהפכו את הפשטידה לאוורירית ונימוחה.
- ₪ 3-4 כפות קמח מצה או קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן – מומלץ להשתמש בקמח תפו”א)
- ₪ מלח ופלפל שחור – תח seasoning את הפשטידה ותהפוך אותה למעלפת.
- ₪ שמן זית – לשמירה על פשטידה רכה ועל מנת לאפות אותה.
- ₪ עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או שמיר) – להוספת טעמים מרעננים.
- ₪ (אופציה) גבינת פטה או מוצרלה חתוכה לקוביות – אם אתם רוצים להפוך את הפשטידה ליותר אגדי במיוחד!
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גישה חדשה למתכון, הנה כמה גרסאות חלופיות: עבור גרסה טבעונית, אפשר להשתמש ב-גרם טופו במקום ביצים. ואם אין לכם קמח מצה, אפשר לשלב קמח תפו”א או קמח קינג סם. המשחקים עם רכיבי הבסיס הללו יפיחו חיים חדשים במטבח שלכם!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגענו לחלק המעניין ביותר – הכנת הפשטידה עצמה! נתמקד באופנים בהם נוכל לעטוף את עצמנו באווירה חמימה וללקק את האצבעות!
- מקלפים את תפוחי האדמה ומביאים אותם לסיר עם מים רותחים. מבשלים עד לריכוך.
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, קוצצים את הבצל בצורה דקה ומטגנים בשמן זית על חום בינוני עד שזהוב.
- כשהתפוחי אדמה מתבוססים במים, מסננים ומועכים בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל המטוגן למעוך תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
- מניבים ביצים אחת אחת לתוך התערובת, ומערבבים לתערובת אחידה.
- מתבלים במלח, פלפל ועשבי תיבול, ומוסיפים את הקמח. מערבבים שוב.
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים במחבת החמה.
- מטגנים את הפשטידות מכל צד עד שהן זהובות ונראות נימוחות ונפלאות.
- מניחים את הפשטידות המוכנות על נייר סופג להורדת השמן.
- מגישים חם עם יוגורט או סלט מרענן בצד.
בזמן שהפשטידות מוכנות, תדאגו להכין סלט רענן או יוגורט עם תיבול לימוני. השילוב הזה ירים את המנה שלכם לגבהים חדשים וימשיך את החוויה המדהימה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, כשמדובר בפשטידת תפוחי אדמה, אין סוף לשדרוגים! אתם יכולים להוסיף לתערובת כמה קוביות גבינת פטה טעימה שתתפוס את הלבבות, או לשים בתוכה ירקות כמו גזר מרוסק או קישוא (שהופך את הפשטידה לאוורירית עוד יותר!). שימו סערות של תיבול עם קימל או כורכום כדי להוסיף טעם נוסף, ואפילו קמצוץ של גבינת פרמזן לקראת סוף הבישול – פשוט אגדי!
שאלות ותשובות
כיצד אפשר לשמור את הפשטידה לאחר ההכנה?
מומלץ לשמור את הפשטידה בקופסה אטומה במקפיא. במהלך ההכנה, אפשר לחמם אותה בתנור על חום נמוך לשמור על העסיסיות.
אפשר להכין את הפשטידה בתבנית אפייה?
בהחלט! אם אתם רוצים לשדרג את המתכון לתבנית אפייה, שמנו את התבנית, מכניסים את התערובת ומבשלים עד שהפשטידה זהובה מלמעלה.
מה אפשר לשים בצד בזמן ההגשה?
אפשר להגיש עם רוטב שמנת, יוגורט או אפילו חומוס מרענן. שונים או שמו גבינת פטה מעל!
האם הפשטידה מתאימה גם לאירוח?
באופן חד משמעי! היא נראית נפלא על שולחן החג, הולמת מאוד לאירועים משפחתיים ומיוחדים.
אפשר להכין פשטידה לפי טעמים שונים?
בהחלט! זהו מתכון בסיסי לחלוטין, כך שניתן לשדרגו לכל טעם שתרצו – כל אחד ימצא את הפשטידה שלו!
האם אפשר להקפיא פשטידות שנשארו?
כן, אפשר! לאחר ההקפאה פשוט לחמם בשמן או בתנור – טעמן יישאר מעולה!
איך לדעת מתי הפשטידה מוכנה?
אם היא זהובה ונראית קריספית מבחוץ, אז זה הזמן לשלוף אותה מהמחבת!
מה אם אני רוצה להכין גרסה ללא ביצים?
אפשר להחליף את הביצים בטופו מרוסק או לקמח תפו”א שיתפקד כמקשר.
כיצד אפשר להוסיף תיבול שונה?
נוסחאות רבות, כמו קימל, כורכום או פרובנס, יוסיפו טעמים שונים לפשטידה הממכרת שלכם!
אז מה מחכים? אתם חייבים לנסות את המתכון הזה!
הרגישו חופשי לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! תזמינו את החברים, ובואו יחד לחוות את הפשטידה המושלמת!