אנטריקוט דק דק אל גאוצ'ו – המתכון המושלם
דמיינו את עצמכם יושבים לארוחת ערב, כאשר על השולחן מונח נתח אנטריקוט רך, דק דק, עם רוטב אל גאוצ'ו על מצע של ירקות צבעוניים, והמראה פשוט מדהים. ריח הבשר הצלוי מתפשט באוויר כמו ניחוחות של מסעדה איכותית. האדום והשחום של הבשר משתלבים בצורה אגבית עם הירוק, הכתום והאדום של הירקות. נראה מעולה, לא? מתכון זה הוא לא רק ממכר – הוא יגרום לכם ללקק את האצבעות! אז בואו נתחיל!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 2-3 מנות
הרכיבים הדרושים
כמובן שננתח את כל רכיבי המתכון על מנת להבין מה חשוב כדי להגיע למנות הכי טובות שיש. אל תשכחו, הבישול הוא אמנות, ואם אתם רוצים ליצור יצירת מופת טעים ומשגע, עליכם להשתמש בחומרים איכותיים. אז מה אנחנו זקוקים כדי להכין את ההמבורגר הזה?
- 500 גרם אנטריקוט דק דק (מומלץ לרכוש אצל הקצב המועדף עליכם)
- 3 שיניים שום קצוצות דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
- 1 כפית מלח (או לפי הטעם)
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פPaprika (פפריקה מתוקה)
- 1 כף שמן זית
- אופן ההגשה: רוטב נוסף מעגבניות וחצילים קלויים (למעלה)
אפשרויות חלופיות? בהחלט! אם אתם vegans, תוכלו להשתמש בגזר או טופו דק במקום הבשר. תתפלאו, גם בלי בשר המנה הזו תהיה בריאה ומעלפת!
שלבי ההכנה
לפני שנצלול לתוך המתכון המדהים, חשוב להדגיש כמה דברים לגבי השיטה. אם אי פעם היה לכם מתכון לאנטריקוט שיצא נוקשה ולא טעים, זה הזמן להתנסות בשיטה שלנו! זה לא רק זמן לחוויות קולינריות – זהו זמן שבו ניצור משהו מגניב!
- נכין את המרינדה: ערבבו את השום הקצוץ, פטרוזיליה, חומץ, מלח, פלפל ופפריקה יחד בקערה.
- נוסיף את נתחי האנטריקוט ונשמור במרינדה למשך 15 דקות לפחות. אחד הסודות להצלחה הוא לתת לבשר לספוג את הטעמים!
- מחממים מחבת על חום גבוה, מוסיפים שמן זית ומחכים שיתחמם.
- מניחים את נתחי האנטריקוט הממורקים במחבת ומבשלים כ-3-4 דקות מכל צד (תלוי בעובי הסטייקים).
- נוציא את הנתח מהמחבת ונניח לו לנוח כמה דקות כדי לאפשר למיצים להתפזר.
- נעשה מתיחת עצב של קרש חיתוך, נחתוך את הבשר לרצועות דקות ונגיש!
- אפשר להוסיף רוטב מעגבניות וחצילים קלויים על גבי הנתח המפולח.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כותרת זו מתמקדת בכמה רעיונות מהנים: מה דעתכם לשדרגו עם פסטה בצד? או אפילו עם סלט ירוק מרענן? אפשרויות אינסופיות. ניתן לשדרג עם עגבניות מיובשות, בדרך כלל שילוב אגדי עם בשרים. אם אתם רוצים לגוון, מה דעתכם להוסיף גבינת פטה? הבחירה שלכם! אני ממליץ גם טחינה בצד – חלום!
שאלות ותשובות
איך זה אמור להיראות בזמן הבישול?
יש למקם את הנתחים בצורה אחידה על המחבת, להימנע מבישול יתר כדי לא לאבד את הרכות. צבע הבשר צריך להיות חום מבחוץ ועדיין אדום בפנים.
האם אני יכול להשתמש בסוג בשר אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש בסטייקים אחרים כמו תף, או המבורגר טחון. כל סוג בשר יתן תמונות תוצאה שונה, אבל עדיין טעים.
אילו ירקות מומלצים לצלייה לצד הבשר?
גזר, קישוא, פטריות או גמבה מומלצים כדי לשדרג את המנה וליצור ארוחה אסתטית ומגרה.
אני אוהב עשבי תיבול, האם אפשר להוסיף עוד?
בוודאי! אפשר לנסות תבלינים כמו טימין, רוזמרין או אורגנו. כל תוספת תוסיף רובד נוסף למנה.
איך אני שומר על הבשר טעים לאחר הבישול?
מהניסיון שלי, תנו לבשר לנוח כמה דקות כדי לשמור על המיצים. אפשר לשמור מכוסה היטב במקרר.
כמה זמן אפשר לשמור את האנטריקוט?
אם שמרתם את הבשר בצורה נכונה, הוא יישאר טעים למשך 3-4 ימים במקרר.
האם אני יכול להכין את המנה מראש?
כן, אפשר להכין את המנה מראש ואפילו לחמם מחדש. רק תוודאו להיזהר מהחימום, כדי שהבשר לא ייחרב.
מה אפשר לשתות עם המנה הזאת?
יינות אדומים מתאימים ביותר כמו מרלו או קברנה סוביניון. אבל גם מים קרים או מיץ תפוחים ישלימו את הארוחה נפלא.
איזה סוגי חומץ מומלצים?
חומץ בן יין אדום הוא בחירה מצוינת, אך ניתן להשתמש גם בחומץ בלסמי.
מה אם אין לי מנגל?
לא צריך, מחבת מחוממת היטב עושה את העבודה!
אז זהו – מתכון אגדי שהכנתם! לא רק שהוא קל להכנה, אלא הוא מלא בטעמים מענגי חיך שיביאו את הארוחה שלכם לרמה הגבוהה ביותר. אם אהבתם, אל תהססו לשתף עם חברים וקרובי משפחה ברשתות החברתיות. שיהיה בתיאבון!