אפיה בנינג'ה גריל: 5 מתכונים טעימים לארוחה מושלמת

אופן הכנת מתכוני אפייה באמצעות נינג'ה גריל: כך זה עובד!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה מצטבר: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

אף פעם לא תהיתם איך אפשר לשדרג את חווית האפייה המוכרת ולהתנסות במשהו חדש, ייחודי, ואפילו קצת *מדהים*? הגעתם למקום הנכון. בעשור האחרון, נינג'ה גריל הפכה באורח פלא לאחת מההמצאות המוכרות והשימושיות ביותר בארונות המטבחים שלנו. אפייה באמצעות גריל זה לא רק משגע, אלא מביאה עמה את כל העונג ההוא של הטעמים והמרקמים באפייה עם פחות שמן וקלוריות. במאמר הזה, נשתף במתכון לואדי, שהוא פוקאצ'ה במילוי זיתים ולימון, שבזמן קצר תוכלו להרגיש כמו שפים מקצועיים. *מושלם*, נכון?

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך עולמות של טעמים וריחות, נוודא שיש לנו את כל הרכיבים הדרושים למתכון המדהים הזה:

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח חצי חצי)
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס זיתים חרוצים (שחור וחלבי)
  • קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
  • מלח ים גס לפיזור
  • No problem, במידה ואתם טבעונים – פשוט אין צורך להוסיף גבינות. אפשר לשים תפוחי אדמה קצוצים קטן במקום!

כעת שיש לנו את כל הרכיבים, אתם בוודאי שואלים את עצמכם, "איך הולכים להפוך אותם למשהו *אגדי*?" אז קדימה, בואו נתחיל!

שלבי ההכנה

כדי להגיע לתוצאה האווירית והמעלפת, נדאג לבצע את כל השלבים בצורתיות ובזריזות. אגב, אני כבר יכול לדמיין את ריח הפוקאצ'ה שיתפשט במטבח שלי!

  1. נוסיף לקערה את הקמח, השמרים והמלח ונתערבב היטב.
  2. נוסיף את המים הפושרים בהדרגה ונחל לה Knead, עד שהבצק יתחיל להיות גמיש.
  3. לאחר שהבצק התגבש, נוסיף את השמן ונמשיך ללוש את הבצק עד שהוא יהיה חלק ונעים.
  4. נעטוף את הקערה בניילון נצמד או במגבת, ונשאיר את הבצק להתפחה במשך כ-30 דקות במקום חמים.
  5. לאחר ההתפחה, נוסיף את הזיתים וקליפת הלימון לבצק ונתערבב בעדינות.
  6. נשמן את התבנית עם מעט שמן זית ונחלק את הבצק לשניים. נעצב כל כדור לפוקאצ'ה שטוחה ונכניס את שני הכדורים אליו.
  7. נפזר מלח ים גס על הפוקאצ'ה לפני שנניח אותן בתוך נינג'ה גריל.
  8. נפעיל את הגריל על טמפרטורה גבוהה, נכניס את התבנית, ונבשל במשך 15-20 דקות עד שהפוקאצ'ה משגעת בזהב.
  9. נוציא את הפוקאצ'ה מהגריל, ניתן לה לחכות כמה דקות, ונגיש חם וטעים!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות עם אפונה ותפוח אדמה שלא תרצו לפספס!

אז אתם רואים, כל כך פשוט! הערה קטנה: אפשר לשדרג את הפוקאצ'ה עם תוספות נוספות כמו רוזמרין, פטרוזיליה או אפילו גבינת פטה, והכל עובר באותו שלב של הכנסת התוספות לבצק.

שדרוגים ותוספות למתכון

אין חוקים מגבילים, כל אחד יכול לקחת את המתכון ולטפח אותו בדרכו האישית. *ללקק את האצבעות* תמיד יהיה טוב!

  • לצמחונים: שימו בשכבות פפאיה או תרד קצוץ.
  • למי שאוהב את המפלאים האם-תשוקתו: גבינת מוצרלה יכולה להוסיף עונג נימוח.
  • מאתגרים את עצמכם? תוכלו לשים בתוספת ליטר של פטריות אחרת!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בקמח שונה?
ישנו רוטציה בקמחים – ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן או קמח תפו”א. האפייה תהיה דומה, אך עם מרקם שונה.

כמה זמן אפשר לשמר את הפוקאצ’ה?
שמרו במקרר לשמירה על פריכות ולאחר מכן חממים לפני ההגשה.

מה עושים אם הבצק לא תופס?
אולי השמרים לא היו טובים או שהמים היו קרים מדי. שוב, לא לפחד, לנסות שוב.

האם ניתן להכין את הפוקאצ’ה כקפיצית?
בהחלט. הוסיפו לתוך הבצק פירות יער ומעט סוכר – זו תהיה הפוקאצ’ה המתוקה שלכם.

האם אפשר להכין את הפוקאצ’ה מראש?
בדיוק! פשוט הכינו, אחסנו בהקפאה לאחר הצלייה, והפשירו לפני ההגשה.

איך ניתן לגרם לפוקאצ’ה שיהיה רך יותר?
שימו יותר מים ווסיפו מעט שמן זית לאחר הלישה – זה מוסיף רכות.

האם אפשר להמיר את שמן הזית?
כן! שמן קוקוס יכול להיות תחליף נפלא ומשגע.

איך להכין צורת פוקאצ’ה מרובעת?
כשהבצק פלמפת, פשוט תנו לו לרדוף ארבעה צדדים ולהשתמש בתבנית מרובעת.

לא אוהבים מלח? מה לעשות?
אם אתם מעדיפים פוקאצ'ה פחות מלוחה, ניתן להוריד את כמות המלח או פשוט להניח את המליחות בסוף.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  צלי בשר עם פטריות אילנית בניזרי שהיכרתם לא הכנתם!

מה עושים אם רוצים לשמור על בריאות?
אפשר להפחית בגרסאות ולנצל את הקומבינציה של קמח חצי חצי או קמח מלא. בריא וטעים!

לסיום, אם אתם אוהבים את המתכון, שתפו אותו ברשתות החברתיות והכינו עם חברים ומשפחה. אכילה טובה מתחילה בשיתוף! *זה הזמן שלכם להיות הקונדיטורים של עצמכם!*

Scroll to Top