בורקס דפי אורז עם תפוח אדמה ופטריות שישאירו טעם של עוד!

בורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות

מה אתם יודעים על בורקס? לרובנו זה מתקשר לאותן פיסות בצק ממולאות במגוון תוספות שמתפצפצות בפה, אבל כשמביאים את זה לעולם דפי האורז, אט אט התחושה היא משהו שונה לגמרי. הבורקס הזה הוא לא רק מתכון, הוא מסע טעם, טקסטורה וחוויה. דמיינו בורקס קליל, מלא במילוי שמענג כל ביס – מדובר באוכל שיתפוס אתכם מיידית ויעשה לכם חשק לעוד. אנו נצא למסע קולינרי שאין כמוהו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשה

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: מכינים 10-12 בורקסים

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול עמוק לתוך הכנת המנה המדהימה הזו, חשוב מאוד לדעת אילו רכיבים אתם צריכים במטבח שלכם. מדובר ברשימה צנועה אך מאוד אפקטיבית. כל רכיב פה מחזיק משמעות טעם שונה, כך שהשילוב שלהם ייצור תוצאה משגעת.

  • 10 דפי אורז
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית כמון (למי שאוהב את התיבול האגדי הזה)
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מרכיבים חלופיים

אם בא לכם לגוון או שאתם חפצים בגרסה בולפת וטעימה יותר, אל תהססו לנסות תחליפי דפי אורז. יש אפשרות להשתמש ב:

  • דפי פילו אם אתם מעוניינים בגרסה פריכה יותר
  • מילוי עם גבינת פטה או פקורינו לטוויסט מעניין
  • תפו"ע אדום לטעם קצת מתוק

שלבי ההכנה

עכשיו, לאחר שהשגתם את כל הרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בפעולה! להלן השלבים הכייפיים להכנת הבורקסים המעלפים הללו:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים רותחים עד ריכוך.
  2. בתוך סיר קטן, מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד שהופך שקוף.
  3. מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים עד שמתפוגגת הנוזלים.
  4. מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם היטב.
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה למחבת עם הפטריות והבצל, ומערבבים הכל יחד.
  6. מתבלים במלח, פלפל וכמון, ומערבבים שוב עד שהטעמים מתאחדים.
  7. מרטיבים את דפי האורז במים חמים לכמה שניות עד שהם מתרככים.
  8. שמים במרכז כל דף אורז כף ממילוי תפוחי האדמה והפטריות.
  9. מקפלים את הדף כך שהמילוי נשאר סגור בתוכו ויוצרים צורת בורקס.
  10. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הבורקסים עד השחמה.
  11. מניחים את הבורקסים על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
  12. מגישים חם עם רטבים אהובים או אולי סלט מרענן לצידם.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף עם אורז בתנור רון יוחננוב מתכון מנצח!

איך להוסיף טוויסט?

בנוגע לתוספות, יש אין סוף אפשרויות! אולי נאמר שאתם רוצים להרגיש יותר פיקנטיים? הוסיפו קצת צ'ילי חריף לתפוחי האדמה. רוצים גוונים מתוקים? נסו לשלב אפונה מתוקה במילוי שידאל לנסות את הפוטנציאל הקולינרי שלה! מהניסיון שלי, בהחלט אפשר להקפיץ גם טעמים נוספים כמו גבינת מוצרלה שיתמוססו בפנים.

שאלות ותשובות

מה הסוד לבורקסים פריכים?
אחד הסודות הוא במהות השימוש בשמן חם באמת בעת הטיגון. הטיגון בלחץ של השמן יוצר קרום אחיד ופריך.

אי אפשר בלי מה להגיש לצד הבורקסים?
גבינת טוורוג עם ירקות או אפילו רוטב צ'ילי מתוק. זה הכל עניין של טעם אישי!

האם אפשר לשמור את הבורקסים לבאות?
בהחלט. אחרי טיגון, שימו אותם בקופסה סגורה במקרר, ואחר כך תוכלו לחמם בתנור לפני ההגשה.

האם ניתן להכין את הבורקסים מראש?
בטח, ניתן להכין את הבורקסים, לחתוך אותם, ולאפות אותם לפני ההגשה. מה שמנע את עבודת המטבח רגע לפני חגיגה המדהימה שלך!

האם יש כאלה שאוכלים עם אמצעי?
כמובן! ההמלצה היא להשקול לספק רטבים בסגנון ברוטב יוגורט עם שום או טחינה. חגיגה של טעמים!

מה ההיטען וילדים אוהבים בבורקס הזה?
כן, הם די אובססיביים! השילוב קל, פריך והם אנינים בפשטות, אז זה מושלם בשבילם.

האם יש גרסה ללא גלוטן?
בהחלט. פשוט השתמשו בדפי אורז ובמידה ואתם אוהבים עשבי תיבול – הם יוסיפו עוד חיים לתוך הבורקסים!

איך לדעת אם הבורקסים מוכנים?
צפייה בצבע השחום המושלם! כשכל שנהב מבריק מחליף את הצבע הלבן, זה הזמן להוציא מהשמן!

למה בכלל לבחור במילוי הזה?
תפוחי אדמה ופטריות הם פשוט שילוב מדהים שיחד יוצר טעמים רכים וממכרים. כל פרא זה תענוג מדהים!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצל ממולא מקורמל עם סילאן שיעשה לכם חשק

האם ניתן לאפות את הבורקסים במקום לטגן?
בוודאי! אפשר להניח את הבורקסים על תבנית עם נייר אפייה מעט שמן וטבל אותם בשמן. מכניסים לתנור בחום 200 מעלות עד שהם משחימים.

אם המתכון הזה עורר בכם רעב ותיאבון, אל תהססו לשתף עם החברים והמשפחה! כולנו צריכים ליהנות מהבורקס הזה ולא לשכוח להראות לנו איך יצא לכם!

Scroll to Top