בורקס תרד וגבינות עם טריק מיוחד
אם יש משהו שמצליח לרגש אותנו בכל פעם מחדש, זה הבורקס. אותו מאפה קלאסי שמקביל את כל הכיף של חווית האוכל. אך מה אם אגלה לכם שיש טריק מדהים שיכול להפוך את הבורקס שלכם למעלף באופן שלא ייאמן? אתם בספק? תמתינו וראו! יש כאן מתכון שיגרום לכם להרגיש כמו שפים במסעדת מישלן, למרות שאתם סתם מארחים בבית. הבורקס הזה הוא לא רק טעים, הוא גם משגע, עד שממש לא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מנות: 12 בורקסים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבורקס המדהים הזה, נזדקק לרשימה של רכיבים חוזרת ונשנית. נתחיל עם התרד המפורסם, ואותן גבינות אהובות שאתן שמות דבר המעניקות טעם אגדי:
- 400 גרם תרד – טרי או קפוא, לפי ההעדפה שלכם
- 200 גרם גבינת פטה
- 150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 1 ביצה
- 500 גרם בצק פילו
- חצי כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- זרעי תיתן או שומשום לקישוט
חשוב לציין, לאלה מכן שמחפשות גרסה טבעונית – תוכלו להחליף את הגבינות בטופו מתובל או גבינת קוקוס, והשמיים הם הגבול!
שלבי ההכנה
בואו נצלול לתוך הדרך להכנת המעדן הבלתי נשכח הזה!
- מחממים סיר על להבה בינונית ומוסיפים מעט שמן זית.
- מוסיפים את התרד ומערבבים עד שהוא מתכווץ (כ-5 דקות).
- מעבירים את התרד לסיכה כדי לסנן את הנוזלים.
- בתוך קערה גדולה, מערבבים את התרד, גבינת פטה, גבינת מוצרלה, ביצה, מלח ופלפל.
- מפרידים את דפי הבצק פילו. על כל דף שמים מעט שמן זית.
- עם כף, מניחים מתערובת התרד והגבינות על קצה כל דף פילו.
- מקפלים בצורה זו או אחרת (סיגרית, מלבן, איך שתרצו) וחותכים בעזרת סכין.
- מניחים אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מעל הבורקסים, מפזרים מעט שמן זית וזרעי תיתן או שומשום לקישוט.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 25 דקות או עד שהבורקסים מוזהבים.
ועכשיו, רגע לפני שתקפצו על הבורקסים, אציין שלא תמיד צריך להקפיד על בצק פילו – בצק עלים יכול להיות גם פתרון קל וטעים לא פחות. העיקר הוא ליהנות מהתוצאה הסופית!
שדרוגים ותוספות אפשריים
הבורקסים האלה הם ממש כמו בדיחה טובה – תמיד אפשר להפתיע עם טוויסטים!
- מוסיפים עירית קצוצה או פטרוזיליה לתערובת הגבינות בשביל טעם מרענן.
- לגרסה חריפה, אתם מוזמנים להוסיף צ'ילי קצוץ לתוך התערובת.
- לגרסה מתוקה, תוכלו להוסיף דובדבנים מיובשים יחד עם הגבינות.
שאלות ותשובות
האם הבצק חייב להיות פילו?
לא בהכרח. אפשר להשתמש בבצק עלים גם כן, אבל הפילו נותן את הפיהוק הזה שכולנו אוהבים.
מה אפשר לעשות אם אין גבינת פטה?
ניתן להשתמש בכל גבינה שיש לכם בבית, כמו גבינת ריקוטה או קשקבל. המטרה היא לקבל את התערובת הנימוחה והטעימה.
האם אפשר להכין את הבורקסים כמה ימים מראש?
בוודאי! ניתן להכין את הבורקסים ולשמור במקפיא. פשוט יש להוציאם כשעושים חום לפני האף והם מוכנים!
כמה זמן הם נשארים טריים?
עד יומיים במקרר, אך מומלץ לאכול ביום ההכנה. הם באמת הכי טובים כשמגישים אותם חמים.
האם אפשר לעשות את הבורקסים בלי גבינות?
בהחלט! אפשר למלא בתערובות ירקות כמו זוקיני, בצל ועגבניות – זה מעלף!
האם ניתן להשתמש בתרד קפוא?
כמובן! רק חשוב לנקז את עודפי הנוזלים.
האם הבורקסים מתאימים לאירועים?
בהחלט! הם מושלמים בתור מנה ראשונה במסיבה או כ snack לאורחים.
איך מקשטים את הבורקסים?
שומשום, זרעי פשתן ואפילו פפריקה יכולים דא לעשות הבדל גדול במראה ובטעם.
כמה קלוריות יש בבורקס?
תלוי במילוי ובבצק, אבל הם לרוב משתייכים לקטגוריה של מאכלים יחסית קלוריים. אז כרגיל, הכנתם לארוחת אהבה!
כיצד כדאי לאחסן את הבורקסים?
כל בורקס שצריך להיכנס לאחסון – בשקית אטומה או קופסה. אל תשכחו שנעים לאכול חם!
אהבתם את המתכון? שתפו אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, והזמינו אותם לכין יחד את הבורקסים המדהימים. מי לא אוהב לשתף ולהפיץ אוכל טוב? בואו נגרום לכולם ללקק את האצבעות!