בלינצ'ס גבינה של פעם – מתכון מיוחד
מי לא אוהב בלינצ'ס? מנה כל כך פשוטה, אבל עם טעמים שמחזירים אותנו ישר לעתיד של סבתא במטבח. זהו מתכון שטומן בחובו זכרונות מתוקים שאותם אפשר להעביר מדור לדור. אז תתחילו לחשוב על כל הזכרונות שמתעוררים לכם בלב, כי הכינו את עצמכם להפתעה קולינרית מדהימה וממכרת!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 1 שעה
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, כאשר נבנתה סקרנות, אפשר לצלול למצרכים המדהימים שיהפכו את המתכון למושלם. מדובר ברכיבים פשוטים שמחזירים אותנו לבית של סבתא, אך הכוח שלהם טמון בשילוב המיוחד שיביא לנו טעמים עתיקים. רואים כמה רחוק אפשר ללכת עם מתכון כל כך ביתי? ככה זה בטח מרגיש כשטיולים לאמא. ותאמינו לי, כשאתם תגעו במתכון הזה, אתם לא תפסיקו ללכת על זה!
- 2 כוסות קמח
- 3 ביצים
- 2 כוסות חלב
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית קינמון (או יותר אם אתם אוהבים!)
- 1 כוס גבינת ריקוטה (או גבינת שמנת)
- 1 ביצה נוספת לגבינה
- ½ כוס סוכר נוסף למלית הגבינה
- 2 כפיות תמצית וניל
- שמן לטיגון
- אף מכסה לאבקת סוכר (אם אתם לא מפחדים להתפנק!)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מקיימים חיים של דתיים או נטולי גלוטן, בהחלט אפשר להכין את הבלינצ'ס עם קמח טף או קמח שקדים. הם יכולים להיות אפילו בריאים יותר! ובמקום גבינת ריקוטה, אפשר להשתמש בגבינת סויה למי שרוצה לשמור על דיאטה טבעונית. תאמינו לי, כל פתרון יכול להוציא הנאה מרשימה.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגע הזמן להגיע לשלב המעניין שבו בונים את הבלינצ'ס המושלמים שלנו. כל שלב ייחודי במינו, והדבר החשוב הוא לא למהר! אנחנו רוצים להרגיש את האוויר בבלינצ'ס – בנעימות.
- נחמם את החלב בסיר לא חם מאוד.
- בקערה גדולה, נחבר את הקמח, הביצים, הסוכר, המלח והקינמון.
- נשפוך בזהירות את החלב החם לתוך הקערה ונערבב היטב עד שהבלילה תהיה חלקה.
- נחמם מחבת עם מעט שמן על חום בינוני.
- נאפה בלינצ'ס – כל בלינצ'ס יקח בערך 2-3 דקות צד, עד שיהיה מוזהב.
- בינתיים, נכין את המלית: בקערה נערבב גבינת ריקוטה, ביצה נוספת, סוכר ותמצית וניל.
- מדי פעם נבדוק את הבלינצ'ס, פוחדים שהתרגלנו לאהבה; מתה עליהם!
- למלא את הבלינצ'ס במלית, לקפל ולראות את הקסם מתרחש!
- נטגן את הבלינצ'ס הממולאים כמה דקות נוספות כדי שהגבינה תאפה ותפיץ ניחוח למטבח.
- להניח על צלחת, לפזר אבקת סוכר ולגרום לכולם ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
תמיד יש מקום לשדרוג! אפשר להוסיף קקאו לבלילה או אפילו לערבב עם שוקולד מריר כדי להפוך את הבלינצ'ס לעוד יותר משגע. למי שאוהב, פרוסות בננה או תותים יכולים להתחבר בקלות למלית כדי להעניק עוד טעם עשיר ומענג.
אפשר גם לגוון ברוטב הכל כך פשוט של דובדבנים או פירות יער מגוללים. אם אתם אוהבים טעמים מרעננים, הוספת מיץ לימון יכולה להיות השדרוג שיביא את המנה למקום האגדי שלה.
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור את הבלינצ'ס במקרר?
אפשר לשמור את הבלינצ'ס במקרר עד 3 ימים – אך תזכרו, הם הכי טעימים ישר מהמחבת!
האם אפשר להקפיא את הבלינצ'ס?
בהחלט! ניתן להקפיא את הבלינצ'ס לאחר קירור. פשוט עוטפים היטב כדי שלא יספגו טעמים.
מה עושים אם הבלילה סמיכה מדי?
פשוט מוסיפים עוד קצת חלב עד שמקבלים את המרקם הרצוי.
האם ניתן לשדרג את הבלינצ'ס הזה לגרסה מלוחה?
בהחלט! אפשר למלא בגבינות מלוחות ואפילו במילוי ירקות קלויים.
באיזה שמן כדאי לטגן את הבלינצ'ס?
שמן קנולה או שמן זית – הכל תלוי בטעם האישי שלכם.
איך יודעים מתי הבלינצ'ס מוכן?
שימו לב לשוליים – אם הם מוזהבים והמרכז נראה יציב, זה הזמן להפוך!
מה אפשר לשים במלית חוץ מגבינה?
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים, נוטלה, או להוסיף תבלינים מעניינים כמו כמון או זעתר.
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! הילדים יאהבו לעזור עם המילוי ולבצע את התהליך.
כמה זמן לוקח להכין את המילוי?
ההכנה לוקחת כ-10-15 דקות, זה קל ומהיר.
אפשר להכין את הבלינצ'ס על מחבת פנקייק?
אבל ברור! זה יכול ליצור בלינצ'ס קטנים ומגניבים שיכולים להיות מתוקה כקינוח.
מעטים הדברים שיכולים להיות שמחים כמו לנסות מתכון שאנו יודעים שלא רק טעים אלא גם משמר זכרונות כל כך הרבה זמן. אז קדימה, אל תתביישו! שתפו את המתכון הזה עם החברים והמשפחה שלכם ברשתות החברתיות ותהנו מהחיים הטעימים!