בלינצ'ס מלוח – המתכון המושלם שיגרום לכם לנשק את המגבת!
הבלינצ'ס המלוח שלנו הוא לא סתם מתכון – מדובר באגדה קולינרית שתגרום לכם להבין מה זו אהבה ממבט ראשון. אתם יודעים, העשייה של בלינצ'ס מלוח היא כמו סיפור אהבה, כל רכיב מתקדם אל השני, עד שהתוצאה הסופית היא חוויה שמעלפת אותנו בכל ביס. הרבה אנשים ובפרט אנשים שאוהבים אוכל ביתי (ובמיוחד כאלה של סבתא) יעידו שהבלינצ'ס הזה נמס בפה, וממש מדהים טעים! לספר על מתכון של בלינצ'ס זה כמו לספר על מסעות רומנטיים, שכולם רוצים להיות חלק מהם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- לכמה מנות: 4 מנות
אז אם אתם מחפשים רעיון למנה שתהיה מושלמת לארוחת ערב חגיגית או סתם לשבועות, אין ספק שהבלינצ'ס הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים! לא רק שהוא מדהים, הוא גם משגע! תוכלו לשדרגו אותו בקלות ולהפוך אותו לממכר. בואו נצלול לתוך הרכיבים!
הרכיבים הדרושים
- 2 כוסות קמח חיטה
- 4 ביצים – אם אתם משוגעים על ביצים, תרגישו חופשי להוסיף עוד!
- 2.5 כוסות חלב – אפשר לשלב חלב סויה או שקדים לגרסה טבעונית.
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר – כן, סוכר, זה עובד!
- 2 כפות חמאה מומסת – או שימון במרגרינה, אם אתם בקטע ללא חלב.
- למילוי: גבינת טופו או גבינת פטה, תרד, כוסברה, פטריות, ובכן, גם סלמון עשוי להיות מחמם!
כעת, אם אתם מחפשים גירסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס. תתוודעו לרוטב בעצמכם, ואז בטוח יהיו לכם סיפורים על מיני תוספות שונות!
שלבי ההכנה
- בתוך קערה גדולה, נשלב את הקמח עם המלח והסוכר, ונערבב היטב כדי שהכל יתערבב.
- נוסיף את הביצים לתערובת ונטח את הכל יחד.
- בהדרגה נשפוך את החלב ונמשיך לערבב עד שהבלילה נראית חלקה.
- נוסיף חמאה מומסת לתערובת ונערבב שוב עד שהחמאה נבלעת.
- נשאיר את הבלילה לנוח במשך 15 דקות – זה הזמן לשתות תה או לאכול עוגיה, לא?
- נחמם מחבת בקוטר 25 ס"מ על חום בינוני – היא צריכה להיות בוהקת!
- נשפוך מעט בלילה למחבת, נטה אותה כדי להתפשט באופן שווה.
- אחרי 2-3 דקות (כשהצד התחתון מזהיב), נפוך את הבלינצ' בקלילות בעזרת מרית.
- נחכה כחצי דקה נוספת, ונעביר לצלחת.
- יחזור על אותו תהליך עם יתרת הבלילה.
- אחרי שהבלינצ'ס מוכנים, נגזור אותם לשניים ונמלא בפירורי גבינה וירקות.
- מקפלים את הבלינצ'ס כמו פיתה ומניחים אותם במחבת עם מעט חמאה עד שהגבינה נמסה.
אין כמו ההרגשה כשאתם ממלאים את הבלינצ'ס שלכם – זה הרגע שבו אתם חסרי סבלנות! אין דבר יותר משגע מאשר לאכול את הבלינצ'ס החמים והנימוחים, שכבר החלו ללקק את האצבעות! תוספות שאי אפשר לפספס כוללות שמן זית, פרסות עגבניה, חזרת, ואפילו קצת רוטב שום, ככה שאם תוכלו לשדרג את הארוחה לבעיה שצריך לאכול אותה.
שדרוגים אפשריים
יש כל כך הרבה דרכים לשדרג את הבלינצ'ס שלכם! אם אתם רוצים לפצות על המילוי הקלאסי, אפשר לשלב חציל קלוי, קישואים, שאלו את השכנה מה היא מכינה באירועים משפחתיים. תמיד תאפשרו למעוף הדמיון!
שאלות ותשובות
איך יודעים שהבלינצ'ס מוכנים?
כשהצד תחתון מתחיל להזהיב ואתם רואים איך הגבינה מתחילה לבעבע, זה הזמן להפוך!
אפשר להכין בלינצ'ס מלוח עם קמח כוסמין?
בהחלט! קמח כוסמין יכול לתת טעם אגדי.
מה אם אני רוצה לגרסה טבעונית?
תוכלו להחליף את הביצים בתערובת של 1 כף משחת פשתן עם 3 כפות מים, והחלב – בחלב סויה.
האם אפשר להקפיא בלינצ'ס?
בטח! נקפיא עם ניילון על מנת למנוע קיפאון, וניתן לחמם אותם אחרי כמה ימים.
כמה זמן לוקח להכין את הבצק?
בערך 15 עד 20 דקות – אם אתם מאוד תכליתיים!
מה אם אני רוצה למלא את הבלינצ'ס במאכלים אחרים?
אפשר בהחלט! בשר טחון, תפו”א, וגם پنיר (גבנות) מתקבלות.
אתה ממליץ על תוספות מסוימות?
גבינת שמנת עם עשבי תיבול או רוטב פסטו תמיד מוסיפים במהירות.
האם ניתן להשתמש במילוי של פירות?
בוודאי! זה עשוי להיות משגע עם מילוי של אוכמניות ורוטב דחוס של דובדבן.
האם צריך לשים הרבה חמאה במחבת?
לא הרבה, רק לשימון קל – לא רוצה שהבלינצ'ס יחליקו לנו באכילה!
כמה זמן מחזיקים הבלינצ'ס במקרר?
עד 3 ימים כשהם מכוסים בניילון.
לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים שלכם! שתפו את האהבה הזו, כי הבלינצ'ס המלוח המדהים הזה צריך להגיע לכמה שיותר אנשים!