פנקייקים מפתיעים עם בננות – מתכון אגדי!
איזה כיף להתעורר בבוקר עם ריח של פנקייקים בטעמים מדהימים שממלאים את הבית! אין כמו בוקר של פנקייקים, ובעיקר כשמדובר בפנקייקים עם בננות. הפנקייקים הללו הם בכלל לא סתם פנקייקים. הם מרגישים כמו חיבוק חמים – רכים, נימוחים ואפילו ממכרים. עם כל ביס אתם תרגישו את המתיקות של הבננות שממלאות את הפנקייק, והשילוב עם השוקולד או אגוזי הל hazelnuts יגרום לכם ללקק את האצבעות ולרצות עוד ביס ועוד ביס. לגרסה הזאת יש כוח לחולל ניסים על המורל הבוקר שלכם, והיא מתאימה לכל מי שאוהב פנקייקים – ולא רק בבוקר!
זמן הכנת המתכון
- סך הזמן: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מגישים: מספיק ל-4 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפנקייקים המעלפים והמשגעים הללו, נזדקק למספר רכיבים פשוטים, אך יחד ייצרו לנו מנה מושלמת:
- 2 בננות בשלות (לשדרוג – אפשר גם בננות מקורמלות)
- 1 כפית קינמון (לגיוון – תשתמשו בתבלינים כמו חרדל או ג‘ינג’ר)
- 1 כוס קמח חיטה (אפשר להמיר בקמח כוסמין או קמח תפו”א עבור גרסה ללא גלוטן)
- 1 כוס חלב (תוכלו להחליף בחלב שקדים או סויה עבור גרסה טבעונית)
- 2 ביצים (לגרסה צמחונית, בחרו בשמנת חלבית למי שלא נוגע בביצים)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס (או אגוזי לוז קצוצים שטעמם אגדי!)
- 2 כפות דבש או סוכר חום (לחלופין – בבקשה, סירופ מייפל שירענן את המנה!)
- קורט מלח
שלבי ההכנה
לאחר שהגענו לרכיבים שאנחנו באמת צריכים, הגיע הזמן לגלות את השלבים להפוך את כל המרכיבים יחד לסיפור המושלם:
- מועכים את הבננות בעזרת מזלג עד שיהיו רכות ונוזליות.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם החלב והדבש.
- מוסיפים את הבננות המועכות לתערובת הביצים ומערבבים היטב.
- מניחים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, מלח וקינמון, ומערבבים עד שהתערובת מאחדת.
- מוסיפים את שוקולד צ׳יפס ומערבבים בעדינות בכדי שלא יפוררו.
- מחממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני.
- יוצרים פנקייקים קטנים בעזרת כף ומבשלים כל צד כ-2-3 דקות, עד שהפנקייקים מזהיבות מכל צד.
- מומלץ לבדוק את הפנקייקים בעזרת קיסם – אם הוא יוצא יבש, הפנקייק מוכן.
- מניחים את הפנקייקים המוכנים על צלחת ומחממים בתנור עד שמתכננים להגיש.
- מגישים עם סירופ מייפל, פירות טריים או שוקולד מומס מעל!
הפנקייקים הללו הם לא רק קלאסיקה, אלא מצגת חגיגית בפני עצמה. אפשר להזמין את הילדים לעזור במטבח, לארגן תחרות קטנה של מי זורק בננה לסיר מהר יותר, ובינתיים מרגישים כשתהליך ההכנה הופך לחוויה משפחתית שמחברת את כולם יחד!
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
הפנקייקים המעלפים הללו ניתן לשדרג בדרכים רבות. לכולנו יש את התשוקות הקטנות שלנו, וכשמדובר בפנקייקים, הכל הולך:
- הוספת קקאו לתערובת לקבלת טעם שוקולדי.
- שילוב אגוזי מלך קצוצים לתת קר crunch.
- הפיכת הפנקייקים לזוגות עם רוטב שוקולד עשיר.
- הכנת גרסה ללא ביצים בעזרת בננה נוספת או דחוסי חלב קוקוס.
- שילוב פירות טריים מעל עם כדור גלידה לשדרוג מתוק.
- אפשרות להכין פנקייקים עם טעם קוקוס עם קוקוס קלוף.
- נסו להשתמש במחית תפוחים כדי להקטין את השימוש בשמן.
באמת שאין סוף לשדרוגים! זה מה שמדהים בכל מתכון – הוא יכול להתאים לכולכם ולהפוך למשהו מיוחד בהתאם להעדפות שלכם.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפנקייקים בלי סוכר?
בהחלט! אפשר להמיר את הסוכר בסוג של ממתיקים כמו תמצית סטיביה או דחוסי חלב קוקוס.
מה אם אני רוצה לגרסה ללא ביצים?
פשוט אפשר להוסיף בננה נוספת או להשתמש בממרח של תפו”א בחלופה.
כמה זמן ניתן לשמור פנקייקים במקרר?
פנקייקים נשמרים במקרר עד שלושה ימים. אל תשכחו לחמם לפני ההגשה!
האם ניתן להקפיא את הפנקייקים?
בהחלט, הקפיאו את הפנקייקים עטופים היטב בשקית, הם יחזיקו מעמד עד חודש.
מה גרם לכם לחשוב על הוספת בננה?
הבננות נותנות מתיקות משגעת ומוסיפה עסיסיות שאי אפשר להכחיש!
איך יודעים שהפנקייקים מוכנים?
כשצד אחד מזהיב ומקבל גוון חום מוסד, אפשר להפוך אותו!
אפשר להכין את הפנקייקים בטיגון או בתנור?
כמובן, תוכלו להכין בתנור. פשוט פרסו את התערובת בתבנית אפייה והקפיצו לתוצאה שונה.
מה הסוד לכל כך הרבה טעמים?
שימוש בהרבה תבלינים כמו קינמון, אגוז מוסקט ושוקולד צ’יפס שמוראנו פנקייקים!
האם מתאים לילדים?
כמובן! פנקייקים הם פינוק מושלם לבוקר עם ילדים ואין ספק שהם יאהבו את זה!
איך מאזנים את הבצק?
שילוב נכון של מרכיבים ויסודות בצק יעזור לקבל תוצאה אוורירית ונעימה בפה.
ומה אתם מחכים? תוכלו עכשיו לצאת למטבח, לנסות את המתכון המדהים הזה, ללהיב את בני המשפחה או החברים ולהפיץ את המתכון ברשתות חברתיות. תאמינו לי, הם י agradeכ הם שלכם על טעים שיצרתם!