בצקניות למרק שמקצרות זמן במטבח

בצקניות למרק – הקסם של הילדות

כשהחורף כבר מזנב לנו מאחור והמרקים המנחמים ממלאים את הבית בריח המסורתי של אהבה והחום, קשה מאוד להתעלם מהשוס האמיתי של כל מרק – הבצקניות המדהימות! תמיד כשאנחנו נוגעים בכף מרק עם בצקנית רכה ונימוחה, אנחנו לא יכולים שלא לחשוב על סבתא שהייתה מכינה אותן כל סוף שבוע. והאמת? זה לא סוד שהמרק יכול להיות טעים, אבל הבצקניות הן אלו שהופכות אותו למושלם. מדובר במנה באמת משגעת, אגדה של טעמים שמזכירה זיכרונות מתוקים מהילדות. אז בואו נצלול יחד לעולם הזה של בצקניות למרק, נתאר את כל התהליך לעומק, תוך כדי שהכי חשוב – נלמד יחד כיצד להכין אותן בקלות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנחה ל-4-6 מנות

מרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו מתקדמים לשלב ההכנה, חשוב שנכיר את המרכיבים הנדרשים למתכון הזה. אם חלמתם על בצקניות רכות, תכינו את עצמכם לחוויה מדהימה:

  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס קמח חיטה (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
  • 1/4 כוס מים חמימים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כפית כמון (אופציונלי, להוסיף ניחוח מיוחד)
  • 1 כפית שמן זית (אפשר לשדרג לשמן קוקוס)

אז מה אם אתם שומרים על דיאטה? אתם גם יכולים להכין גרסה דל פחמימות מבצק משקדים או קוואקר טחון. מאז שגיליתי את השדרוגים הללו, פשוט לא יכולה להתעלם מהם!

שלבי ההכנה

עכשיו מגיע החלק הכיפי – שלבי ההכנה! תפסו את הסינר, יש לכם מה לעשות!

  1. בקערה רחבה, נשים את הביצים ונקציף אותן היטב.
  2. נוסיף את המלח, הסוכר, והכמון אם בחרנו בזה.
  3. נשפוך את המים החמימים ונערבב בעזרת כף או מטרפה.
  4. לאט לאט, נוסיף את הקמח ונמשיך לערבב עד שהתערובת תהיה אחידה.
  5. בשלב זה, נוסיף את שמן הזית ונטחן שוב עד שהתערובת חלקה.
  6. נשאיר את הבצק להניח טיפה, ככה הוא יתייצב.
  7. בעזרת כף או עם הידיים, נוציא לקטנים כדורים מהבצק.
  8. נרתיח מים עם מעט מלח בסיר ונשפוך את הכדורים פנימה.
  9. נחכה שיתחילו לצוף, וכך נדע שהם מוכנים!
  10. נוציא את הבצקניות בעזרת כף מחוררת ונעביר לניגוב עם מגבת.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סביצ'ה טונה אדומה מתכון מנצח שכל אחד יכול להכין

אפשר לשדרג את הבצקניות עם ספלי כורכום, או לפתות יותר טעמים כמו זעפרן. הטעמים יכולים להיות מקוריים כמו שאנשים משפחתי אוהבים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מי מכם שאוהב לשחק עם מתכונים יודע, שלפעמים הטריקים הקטנים יכולים לשדרג את המנה למעלף. אז בואו נכניס קצת צבע לשולחן:

  • חלב קוקוס – להוסיף חריפות עם רוטב צ'ילי.
  • מאכלים מצומצמים טעימיניים כמו בצל מטוגן או טחינה מעל.
  • שדרוג עם עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או עירית.
  • לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים בפלפל טחון.
  • לתחושת ביס ייחודית, אפשר לגלגל את הבצקניות בפירורי לחם לפני הבישול.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום ביצים במתכון?
גרסה טבעונית שלהבמקום ביצים אפשר להשתמש במדמדים מחומוס או שקד טחון מעורבב עם מים.

האם אפשר להכין בצקניות לפני הזמן ולשמור אותן לאכול מאוחר יותר?
כמובן! הבצקניות נשמרות במקרר למשך 2-3 ימים. בשום אופן אל תכניסו למדף, מעדן יהיה מת!

מה אפשר להכין אם לא מתחשק לי מרק?
הבצקניות משגעות גם מוגשות עם יוגורט או טחינה, יתאימו צהריים למי שלא רצה מרק!

האם זה מתכון בריא?
בהחלט! הבצקניות שהכנו, בעזרת קמח בריא, שומרות על שיעור פחמימות טובות ואפילו מתאימות לנשים בהריון.

איזה רוטב אני יכול להגיש עם הבצקניות?
רוטב עגבניות עשיר או חלב קוקוס מפנק, זה השילוב המושלם!

אם אני רוצה להקפיא את הבצקניות, מה לעשות?
הקפיאו לפני הבישול, ככה הן שמרו על טעמים מדהימים!

האם ניתן לגוון את הארומה של הבצק?
ללא ספק! ניתן להוסיף זעפרן, אגוז מוסקט או פפריקה לסוגים שונים של טעמים.

כמה זמן אפשר לשמור את הבצקניות לאחר הבישול?
עד 3 ימים במקרר, ורצוי לאחסן בכלים אטומים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  תפוחי אדמה קטנים קריספיים בתנור שישגעו אתכם

איך אני יודעת אם הבצקניות מוכנות?
כשהן צפות, הן מוכנות! זה הסימן הכי טוב לדעת.

איפה אני יכול למצוא את המתכון הזה?
את המתכון תמצאו באתרי מתכונים מובילים וגם תמיד תוכל למצוא אותנו עם המלצות בפייסבוק או אינסטגרם.

ועכשיו, לאחר שהצלחנו להוציא את הסוד של הבצקניות האלו לעולם, הגיע זמן השיתוף! תשתפו את המתכון ברשתות החברתיות ובקרב החברים שלכם. מי לא אוהב בטעמים של סבתא? בואו נעשה את זה יחד!

Scroll to Top